Anakart üzerindeki ses çipinin yetersiz kalması nedeni ile Bir buçuk yıl önce ikinci el bir Creative Sound Blaster X-fi Titanium ses kartı satın aldım. Ses kartı performansı kulaklıkla çok iyi ancak on küsür yıldır kullandığım Creative Inspire 2500 ses sitemi ile istediğim gibi olmadı, baslar ve midler yeterli ancak tizler neredeyse hiç yok. Bir süre Logitech Z623 kovaladım ama uygun fiyatlı ve temiz bulamayınca uydu hoparlörleri sökerek yerine kendi yaptığım kolonları taktım. Sonuç umduğumdan daha iyi oldu. Kolonları eski arabadan kalan 10 cm lik Kenwood kolonları 8 mm mdf levhadan keserek yaptığım kutulara yerleştirerek yaptım. Fırçayla siyaha boyanınca biraz kötü durdu ama olacak o kadar. Kendi hoparlörleri ve Kenwood'lar her ikisi de 4 ohm ancak watt olarak Kenwood kolonlar çok daha güçlü. Amfi kolonlara göre zayıf olmasına rağmen orta seviye dinlemede ekstra bir ısınma yok. Kolon kutularına port açmadım, zaten subwoofer var, ses kalitesini riske atmaya gerek yok diye düşündüm. 60. saniyeye kadar Creative kolonlar, sonrasında Kenwood kolonlar, aslında yazmaya bile gerek olmadan tizlerdeki artıştan aradaki fark anlaşılıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 30 Ocak 2021; 22:20:38 > |
Bildirim