Koskocaman forumda cevap veren yokmudur arkadaş ya !
Elektronikçiye götür takıversin en kolayı
hee uğraşmam diyorsan o kabloları tek tek girişe sokup dene belki olur
erencoe
kullanıcısına yanıt
5-6 Tane elektronikçiye götürdüm yapamam felan dediler evde kendı ımkanlarımla nasıl yaparım bilgin var mı ?
brsylmzr
kullanıcısına yanıt
ilk reimde takılan soketi mi gitti yoksa ayarı yaptığınız bölümmü gitti ?
quote:
Orijinalden alıntı: wert95
ilk reimde takılan soketi mi gitti yoksa ayarı yaptığınız bölümmü gitti ?
Ilk resımde gosterdıgım kırmızı soketın ucu kırıldı dıger resımdede kırılan soketın kabloları var bunları nasıl baglayabılırım baska bı adaptörden cıkma bi soketi kullandım ama hıc ses cıkmadı
brsylmzr
kullanıcısına yanıt
ps/2 soketine benziyor eğer hangi kablonun nereye geleceğini öğrenebilirseniz yeni soket alarak kablolarını birleştirip çalıştırın hangi kablonun nereye geleceğini kimse bilemez firmalara göre kablo yapısı değişir.
ps/2 soketine benziyor eğer hangi kablonun nereye geleceğini öğrenebilirseniz yeni soket alarak kablolarını birleştirip çalıştırın hangi kablonun nereye geleceğini kimse bilemez firmalara göre kablo yapısı değişir.
yeşil ve siyah kabloyu birleştirince çalışması lazım diğer renkler ise ayarlamada işe yarıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: wert95
yeşil ve siyah kabloyu birleştirince çalışması lazım diğer renkler ise ayarlamada işe yarıyor.
başka bi adaptörün soketinde sadece 3 tane kablo vardı sanırsam faz-nötr-topraklamaydı bunlar ıste oyle bırlestırınce bosta kablolar kalıyor
brsylmzr
kullanıcısına yanıt
ses ayarlama kumandasının kablolarında faz nötr toprak olmaz hatta ses sistemleri dc gerilim ile çalışır yani içlerinde trafo ve doğrultma devreleri bulunur. sizin sorununuz için; kumanda bozulduysa (kırıldıysa) kumandaya gelen kablolardaki yeşil ve siyahı birleştirin ve diğer 3 kabloyu 10k potansiyometrenin bacaklarına(sırasıyla turuncu, sarı, beyaz şeklinde) bağlayın kumandanın bağlantı jackı kırıldıysa elektronikçiden göstererek yenisini alın(erkek ps/2 jackı) ve bağlantısını (kablolarının yerlerini) ölçü aleti veya başka bir şekilde deeyerek öğrenin ve yeni aldığınız jacka takın
hocam kumanda bozuk degıl sadece ucundakı jackı kırıldı o kadar
bass bölümündeki o soketi çıkarıp renklerine göre diğer kablodakiyle birleştirmeyi deneseniz belki böyle bi şansınız olabilir ?
quote:
Orijinalden alıntı: erencoe
bass bölümündeki o soketi çıkarıp renklerine göre diğer kablodakiyle birleştirmeyi deneseniz belki böyle bi şansınız olabilir ?
Hocam yorumunuz için teşekkürler şimdi anladığım kadarıyla ses kumandasından gelen kabloları dırek bassın ordakı kablolarlamı birleştireyim ?
brsylmzr
kullanıcısına yanıt
Kesinlikle bi öyle deneyin belki bi şans olabilir ki ben olabileceği fikrindeyim
quote:
Orijinalden alıntı: erencoe
Kesinlikle bi öyle deneyin belki bi şans olabilir ki ben olabileceği fikrindeyim
Eyvallah hocam saolun yarın deneyecegım
hocam denedım ama olmadı cunkı dırek devreye monte edılmıs o yuzden cıkaramadım
kumandasını söküp önden ve arkadan resmini koyarsan sana yardım edebilirim.Bu arada oraya ps2 tam uyar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 18 Ekim 2013; 0:49:20 >
quote:
Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy
kumandasını söküp önden ve arkadan rsmini koyarsan sana yardım edebilirim.
hocam yorumunuz için teşekkürler burdaki bassı teype bagladım yanı gerek kalmadı sagolun tekrardan :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme