Asus P5GC-MX anakartım var işlemcim İntel Core 2 Duo 2.20 GHz ve Windows 7 kullanıyorum. Bi kaç gün önce Creative Sound Blaster Audigy Value ses kartı aldım. Çok iyi bilmememe rağmen kartı kendim taktım. Sonra içinden çıkan cd'lerden windows 7 e uyumlu olan driver ı yükledim. Bios'tan on board ses kartını kapattım. Ama hiç bi şekilde Ses kartından ses alamıyorum ve hala onboard a takınca ses gelmeye başlıyor hoparlörlerden. Bu arada bilgisayarı başlatırken "başlangıc onarma" çıkmaya başladı , bilgisayar arada bir normal başlamamaya başladı. Ben de bir bilgisayarcıya götürdüm bakması için çünkü onboard dan kapattığıma ve ya doğru taktığımdan tam emin olamadım. O da herşeyi yaptığını fakat bilgisayarın mavi ekran verdiğini işlemcimle uyumlu olmadığını , bilgisayarıma zarar vereceğini ve imkanım varsa iade etmemi söyledi. kasayı eve getirdim açtım mavi ekran çıkmadı ve hala eskisi gibi ses gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım ? Kartı götürüp geri mi vermeliyim, onun yerine bilgisayarıma uyumlu aynı fiyatlarda hangi ses kartını önerirsiniz ? Ya da şu an elimde olan ses kartını nasıl çalıştırabilirim , nerde hata yaptım ? Cevaplarsanız sevinirim. :)
İşlemci ile uyumlu olan ve olmayan ses kartı olmaz.Bilgisayar açılırken başlangıç onarma çıkmasının sebebi sistemin doğru olarak kapanmamasıdır.Denetim Masasındaki Ses Efekti ve Ses Aygıtları kısmından Ses sekmesine gelin.Ordaki ses çalarken kaydederken varsayılan aygıt kutucuğunda Creative model ses kartınızın seçili olduğuna dikkat edin...
tam yüklenmemiş driveri soru işareti gösteren driveri sağ tıkla özelliklerde ayrıntılar sekmesinden donanım kimliklerine gir ordakini kopyala sonra devid.info ya gir oradan arat driveri indirip kur yapamadıysan donanım kimliklerini buraya yaz bulayım sana