Şimdi Ara

Creative X-FI Fatality Ses kartı mavi ekran hatası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu ses kartını taktığımdan beri bilgisayarı doğru düzgün kullanamıyorum. Sürücülerini yükledikten sonra normal çalışıyor. Müzik dinlerken veya oyun oynarken ses gidiyor ve bir süre sonra bilgisayar donuyor. Reset attıktan sonra açılıyor, masaüstü gelince mavi ekran hatası veriyor. Bilgisayar 2-3 defa kapanıp açılıyor ve müzik dinlerken yine ses gidiyor. Ben anlamadım bu işi. Sitesinden güncel driver'ını indirdim sonuç yine aynı! Heralde bi yerde çakışma oluyor. Anakartın ses onboard'u Bios'tan iptal ettim değişen birşey yok! Bu kartı kullanan arkadaşlar, ön panel kullanımı için jumper takılıyormu? Ben taktım. Acaba sorun buradan kaynaklanabilirmi?

• x-fi serisi kartlar ilk çıktığında nforce4 chipset lerle uyum sorunu vardı, belkide bunun gibi birşeydir. ben anakartımı değiştirerek çözmüştüm. imkanın varsa başka bir anakartta dene arkadaşım. bios uptade de çözüm olabilir, kolay gelsin.
  • bios update olabilir çünkü x-fi ler ilk çktklarında sorunlu idiler. nf4 chipsetlerde deil sırf nf680i sli anakartlardada sorun yapıyordu. bios update ile anakart üreticileri sorunu çözdü. sende bi update etmeyi dene veya başka bir çözüm söyliyicem..

driver cleaner pro programı ile driver ları sil. ama ilk önce program ekle kaldır dan sil sonra güvenlik kipte açıp bu programla herşeyi sil. daha sonra x-fi nin driverlarını yükle. eğer eski ses kartının driverları fln yüklü duruyorsa sorun yaratır.. buda olmassa en en son çare format atıp tertemiz sisteme kurmak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atrinn -- 22 Nisan 2007; 11:49:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.