Şimdi Ara

Creative X-Fİ Surround Harici / İnceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
23.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün gittim optik kablo aldım ama bir türlü 5.1 film ile surround ses alamadım hep stereo çıktı (direct 6 channel ile surround ses alabildim) alabilen varmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarrath -- 24 Ekim 2010; 22:28:32 >
  • optik bağlantıda 5.1 ses alınmıyor diye biliyorum
  • Arkadaşlar benım ses kartım Realtek AC97 7+1 Ses kartı ama ben değiştirmek istiyorum sizce creativeyi alsam performansı değişirmi ses sistemim z5500 bilgilendirirseniz sevinirim..
  • arkadaşlar bugun vatandan aldım bu kartı 139tl ye %18 kdv indirimi ile laptopun onboard kartından sonra farkı hissedebiliyorsunuz gerçekten.ses kalitesi fiyatının hakkını veriyor bence tavsiye ederim.eve gidince elektro gitarım ile kayıt yapmayı deniyeceğim onboard kartla cok fazla gecikme oluyordu kayıt fln hikaye oluyodu.bu kartla deniyen varmı line-in girişinde kayıt nasıl gecikme varmı?.kayıt kalitesi nasıl?.
  • arkadaşlar optik bağlantıda gerçek 5.1 ses veriyormu bu cihaz? Yoksa diğer bağlantı şekliylemi bağlamak gerekli??
  • Arkadaşlar aldığımıza değermi performansı artırıyormu ?
  • 1 yıllık bi aranın ardınadn konuyu tekrar aktif hale getiriyim dedim 5500 aldım bu kartı alsam sorun olurmu
  • yakkasık 2 senedir bu karttan kullanıyorum leptopumdan.. 5.1 le herkeze tavsiye ederim..Sürekli güncellemeleride geliyor..
  • Arkadaşlar creative t6160 5+1 ses sistemim var.Laptopta çoklayıcı kullanıp stero olarak kullanıyorum şuan.Müziklerim ve filmlerim 5+1 formatında değil bunlara rağmen aşırı fark eder mi ses?.Bi de optik çıkış analog çıkış ne demek hiç bişey anlamıyorum bunlardan biraz bilgilendirir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerismet

yakkasık 2 senedir bu karttan kullanıyorum leptopumdan.. 5.1 le herkeze tavsiye ederim..Sürekli güncellemeleride geliyor..

Kutudan çıkan Cd'nin poweriso tarzı bı programla image ini çıkartıp upload edebilir misiniz acaba ? Bu ses kartından aldım 2. El ancak cd si yok, internette de bulamadım malesef :/
  • merhaba. tüm msjları okudum fakat terimlerdenpek anlamadıgımdan olsa gerek aklımdaki soruya cevap bulamadım.

creative 5+1 sistemim var. 3 çıkış mevcut sistemde.

Creative X-Fİ Surround Harici / İnceleme

yaklaşık bir yıldır kısa bi ara kablo kullanarak laptopumda ses kalitesini bi nebzede olsa düzeltmiştim.

artık bi ses kartı almak istiyorum.

x-fi surround u sistemimle iyi bi ses kalitesi ile kullanabilir miyim? bilmek istegim bu. yardımcı olursanız cok sevınırım. teşşekkur ederim.

• @fktgn

Merhaba,

Şu an kullanmakta olduğunuz sistem,3 girişi 1 çıkışa bağlayarak sesi aynı anda 5 hoparlöre dağıtmaktan başka bir işe yaramıyor.
    5+1 ses sistemlerini etkili olarak kullanabilmek için 5.1 ses kartlarına ihtiyaç vardır.

Örneğin 5.1 ses formatına sahip bir filmi izlerken(merminin ekranın sağ tarafından size doğru atıldığını varsayıyorum)ön sağ hoparlörler mermi sesini ilk olarak verir,mermi size doğru yaklaştıkça ön hoparlörlerin sesi azalır ve kademe kademe arka sağ hoparlörün sesi artar.Çarpma anında oluşan kırık sesleri tüm uydulardan duyulabilir,patlama efektini subwoofer verir.

Şu an kurduğunuz düzenekte ise tüm kanallardan aynı sesi alırsınız.Yani tam olarak 5+1 sistem kullanıyor sayılmazsınız.Sinyalin tek çıkıştan üç farklı kanala yayılması sırasında oluşan sinyal kaybı da cabası.

Kısacası X-Fi Surround yada X-Fi Surround Pro gibi analog 5.1 ses çıkışı veren harici ses kartları ile birlikte 5+1 ses sisteminizi daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

• peki sistemimin 3 çıkışınında kartta yeri var mı yoksa gene 3giriş 1çıkış kullanmam mı gerekicek. cunku kartın resimlerine baktıgımda 3 aynı tip giriş birtek cihazın yan tarafında var onlardan biride anladıgım kadarıyla kulalık, mic vs .?
  • @fktgn

Ses sisteminizin girişinden uzanan yeşil-sarı-siyah kablolar için X-Fi Surround ses kartında çıkışlar mevcut.
    3 giriş 1 çıkış kullanmak zorunda kalsanız,harici bir ses kartı almanın anlamı olmaz.

Ses kartının kutu içeriğinde Left-Right çıkışları tek jacka çevirmek için bir kablo çıkıyor.O kabloyu kırmızı ve beyaz olmak üzere renklerine takacaksınız.Bu sizin ön iki hoparlör için çıkış olacak.
    Yan tarafındaki siyah çıkış,arka hoparlörler için,ses sisteminizden uzanan siyah kabloyu takacaksınız.
    Sarı çıkış ise subwoofer ve merkez hoparlör için.Ses sisteminizde de ikisi bir bağlantıda bulunur.

Ses kartının yanındaki girişler ise;Kulaklık çıkışı,analog giriş ve mikrofon girişi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 11 Aralık 2011; 18:46:50 >

• şimdi tamam ;) çok teşekkurler .
  • Arkadaslar bastan sona okudum da mac destegi varmi bu urunun ?
  • z5500 kullanıyorum almaya değermi ?
  • @Actionnn

Merhaba,

BURADA ve BURADA yer alan konulara bakılırsa bir takım kullanıcılar Mac OS ile beraber kartı kullanabiliyor.Ancak Volume Panel gibi programlar sorunlu olarak çalışıyormuş.

@CagdasyavasTR1

Sevgili Çağdaş,

Hatırladığım kadarıyla Z5500'ü çoğaltıcı ile beraber tek ses çıkışına bağlıyor idin.Eğer hala o şekilde kullanmaya devam ediyorsan almaya değer.

• arkadaşlar bende logitech x530 var leptopla kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır.ses sistemi dışarıya 3 kablo veriyor

yeşil,turuncu,siyah

bu ses kartını vatanda görmüştüm ama 200 lira gibi fiyat verince çıkış kapısını aramıştım

artık gözden çıkaracam

bu 3 kablo nereye girecek ? kutudan cıkan bi parça vardı 3 kabloyu teke düşürüyor,2 yoldan 5.1 veriyordu.onu kullanmak zorunda kalcakmıyım tekrar?
  • Ses sistemimi yaklaşık 9 yıldır masaüstü pc de creative 5+1 blaster live ile kullanıyorum ancak pc imi artık değiştircem
    Uzman arkadaşlara sorum dizüstü alsam ses sistemini nasıl kullanabilirim
    Yada eskisi gibi masaüstü alıp ses kartını da yükselteyimmi ne yapmalıyım kararsız kaldım ayrıca dizüstünde seste aynı kaliteyi alabilirmiyim nasıl bir kart kullanmalıyım
    Sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.