Evet başlık elmayla armut gibi gelebilir ancak işin aslı öyle değil;
Hali hazırda logitech z-5500 kullanıcıyısım çok uzun olmayan bir zamandır, bir adet de CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY PCI ses kartı aldım yanında yaklaşık 350 tl'ye. Bu ses kartını özellikle oyun ve filmleri düşünerek almıştım. Bir adet de güzel full hd samsung monitör sahibiyim. Görüntü ve ses baya güzel oldu derken farkettim ki, pc'm bunları destekleyemiyor. Yani bir blu-ray film izleyemedim daha blu-ray sürücü almam gerekiyor. Üstüne yeni çıkacak oyunları falan da rahat oynayabilmek için sistemi iyileştirmem gerekiyor falan filan.
Ben de dedim ki bunlara kasacağıma bir ps3 alayım, hem blu-ray filmleri ondan izlerim, hem de pc'ye bir sürü harcamama gerek kalmaz.
Şimdi asıl merak ettiğim de burada işte. Pc'nin geri kalan parçalarına acımıyorum da CREATIVE X-FI TITANIUM PCI verdiğim para boşuna gelmeye başladı bir anda. Ben filmleri ve oyunları ps3'den oynayacaksam, ses sistemini de ps3 bağlayacağım demektir. Peki ben hem filmlerde hem oyunlarda bu kartımdan alacağım ses performansının aynısını ps3'ten de alabilir miyim? O halde şimdi ben bu ses kartına gereksiz para mı vermiş oldum ne dersiniz? Yoksa ses kartın iyi onun yerine blu-ray sürücü al, pc'den film izlerken ps3'ten daha iyi performans alırsın mı dersiniz?
Z5500 zaten hali hazirda Dolby True HD ve DTS HD Master Audio desteklemediginden Blu-ray izlerken PC veya PS3 ten alacagin ses arasinda teorik olarak hic bir fark olmayacaktir...
peki bu ses kartı oyunda ve filmde işime yaramayacaksa müzik için doğru seçim midir? yoksa geri satmamı mı tavsiye edersiniz?
Bilebilen başka kimse var mıdır acaba?
x-fi titanium ile niçin blue-ray izleyemiyorsun onu anlamadım z-5500 6 ch direct olarak bağla ve concole launcher dan dts ınteractive seçi yani z5500 ün kendi decoderini iptal edip x-fi titanium un decoderini kullan böylece dts ses alabilirsin edit: benim kullanmakta olduğum kart düz titanium fatal1ty lerin console'u farklı olabilir bu durumda da kullanmakta olduğun bütün driverları kaldırıp google da x-fi supports pack 2.0 diye arattır daniel k yayınladığı resmi sitede de bulunan driverı bir dene..
ses kartıyla blu-ray izleyemememin sebebi bilgisayarımda blu-ray okuyucunun bulunmaması sadece :) yani bilgisayara blu-ray sürücü alıp oradan film izlesem mi daha iyi olur yoksa direk ps3'e takıp izlesem mi diye sormuştum. bunun cevabını aldım görünüşe göre değişen bir şey yokmuş, diğerleri kaldı.