Şimdi Ara

'Creative X-Fi Xtreme Gamer Ses Kart' Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Onboard ses kartım ömrünü tamamladı.Bende yeni bir ses kartı almaya karar verdim.

Düşündüğüm "Creative X-Fi Xtreme Gamer Ses Kartı" Bu karta 120$ vermek doğru olur mu ?
    Aldığımda yaşayacağım sıkıntıları, bana sağlayacağı avantajları öğrenmek istiyorum. Anakartım asus P5K SE . Uyumsuzluk falan söz konusu olmaz umarım :)

Ayrıca garip olacak ama bu fiyattaki bir ses kartının "S-Link Sl-41a 4 Kanal Ses Kartı" ndan (Eax desteği vb) dışında farkı nedir ?

Teşekkürler,

Ozan

• fark önemsiz sadece alacağınız sesin kalitesi değişecek.
    öyle dandik ses sistemi bağlayacaksanız xfi ye boşuna para vermeyiniz slink alınız.

2. fark ise eax nedeniyle oyunlarda bazı sesleri duymayacaksınız, oyunlarda alınan sesler belirgin farklı olacak ancak iki sesi aynı anda duymayacağınız için slink i alsanız da bu açıdan farkın farkında olmayacaksınız.

Ancak kaliteli 2.0 yada 5.1 ses sistemi alacaksanız;

pci slotunuz boş ise xfi gamer, music lerden birini
    pciex slotunuz boş ise xfi titanium olan kartlardan birisini,
    sadece müzik için alıyorsanız auzen xplosion ile asus un kartları olabilir.
    En iyisini istiyorum diyorsanızda xfi prelude yi almalısınız.
  • Bende Pazartesi günü yeni bir sistem toplayacağım.Seçtiğim ekran kartı gtx 275 ana kart ise Gigabyte x58 serisinden.Arkadaşın söylediği X-Fi extreme gamer ses kartını almak istiyorum gtx 275 ile sığarmı acaba ?
  • Aslında kulaklıkla kullanmayı düşünüyorum, malum arapartman hayatı...

"Ozaman" var mı ? :)
  • quote:

X-Fi extreme gamer ses kartını almak istiyorum gtx 275 ile sığarmı acaba ?

bence siz titanium olandan alınız çift ekran kartı alırsanız pci xfi ye yer kalmaz.
    x58 in 6 modeli var fark varmı aralarında bakmak lazım
    en iyisi sistemi toplayıp ondan sonra boşluk durumuna bakıp karar verseniz daha iyi olur.

quote:

Aslında kulaklıkla kullanmayı düşünüyorum, malum arapartman hayatı...

Öncelikle sennheiser vb. kaliteli kulaklık alacaksınız ve kartınızda mutlaka 5.25 platinum üniteli olmalı.
    aksi halde boşuna hiç fazla masraf etmeyiniz, ucuz bir ses kartı alınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 7 Haziran 2009; 19:14:37 >
  • anladım, teşekkürler yardımcı oldunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozangurbuz -- 7 Haziran 2009; 19:21:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

quote:

X-Fi extreme gamer ses kartını almak istiyorum gtx 275 ile sığarmı acaba ?

bence siz titanium olandan alınız çift ekran kartı alırsanız pci xfi ye yer kalmaz.
    x58 in 6 modeli var fark varmı aralarında bakmak lazım
    en iyisi sistemi toplayıp ondan sonra boşluk durumuna bakıp karar verseniz daha iyi olur.

quote:

Aslında kulaklıkla kullanmayı düşünüyorum, malum arapartman hayatı...

Öncelikle sennheiser vb. kaliteli kulaklık alacaksınız ve kartınızda mutlaka 5.25 platinum üniteli olmalı.
    aksi halde boşuna hiç fazla masraf etmeyiniz, ucuz bir ses kartı alınız.

5.25 platinium ünitesi nedir hocam?ben sennheiser hd 2005 ve xtreme gamer kullanıyorum,acıkcası onboarda göre kalite maksimumu %20 arttı,basslar güçlü ve ses yüksek,bunun sebebi kulaklık mı,yoksa bu ses kartının gücü bu kadar mı,logitech x540 kalitesinde bir 5.1 alsam bişeyler değişir mi?

• quote:

5.25 platinium ünitesi nedir hocam?ben sennheiser hd 2005 ve xtreme gamer kullanıyorum,acıkcası onboarda göre kalite maksimumu %20 arttı,basslar güçlü ve ses yüksek,bunun sebebi kulaklık mı,yoksa bu ses kartının gücü bu kadar mı,logitech x540 kalitesinde bir 5.1 alsam bişeyler değişir mi?

Sesin güçlenmesi konusu değil kastım.
    Bu yapıyı daha çok bir kulaklık anfisi gibi düşünün, kulaklığı kasa önünden bağlayabiliyorsunuz ve kulaklık için manuel omik volüme kontrol sunuyor.

örnek resim: (bu audgy için ama fiziksel olarak hepsi neredeyse aynı)
    http://www.thgtr.com/video/20021106/images/audigy2_2.jpg

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.