Şimdi Ara

Criminal Guildinin saygı değer oyuncuları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Miklo*

quote:

Orijinalden alıntı: umbaba

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fotojenik Elma

oyuna wow özellikleri eklenebilir mi?

ilk3 gün ücretsiz sonra, her kullanıcı hesabı için 5-10 lira aylık ücret talep etsek?

Bunun dışındaki bütün item mall ı kaldırsak...

Coin sistemi sadece trader ve uniqlerde olsa, ve bunlarla moon silah alınabilse,

Rateler default olsa ve millet +6 basmaya korksa...

Yani+5 standart setle dolaşan adam ürkmeyecek thieften hunterdan..

Çok kervan çeken, moon silah alabilecek.. Bütün droplar da default olacak....

gold 1-2x arası, kervan da 5-6x falan. Böylece gold gerçekten değerli olacak. Oyunda item mall yoksa, silkle sun da satılmaz. mecburen goldla satılacak gold da mecburen kervanla yapılacak.. Ayrıca (ki oyunun orijinalliğini tek bozan nokta bu coin sistemi; 1 yıldızdan %1 , 2 yıldızdan %3 3 yıldızdan 8 coin düşsün.. belli bir miktarla da som item alınavilsin..

Som item mesela 72+2 ayarında... coinle bile 2-3 haftada yapılsın bu item abi.. Çok da büyük fark da etmeyecek.. Ama uzun soluklu oyuncu bulabilmek sıkıntı..

Hatta şimdi yazarken aklıma geldi. Herkes oyuna aylık ücret ödemek zorunda kalacak ya, onun karşılığında yine silk verelim. Silkle örneğin (özelliksiz sadece görüntü farkı olacak şekilde) dress pet veya silk trans alınabilsin. Böylece herkesin her ay atıyorum bedava 10 silk transına sahip olma kapasitesi olur. o da değerli bir şey olmaz. Oyuna da onun hızına hemen hemen eşit başka bir deve eklenebilir.

İtem mall yerine aylık ücret almak bence de en mantıklı olanı. Ama yeni açılan bir server daha önceden referansımız olmadığı için çoğu kişi bu server a yanaşmayabilir.

Rate lerin default olması konusuna kesinlikle katılıyorum. Elixir ve tablet rateleri de buna dahil yoksa herkes fb setle dolaşıyor ve ortalıkta çok elixir olunca sürekli + ile uğraşıldığından +5 in üzerine çıkılması çok zor olmuyor.

Gold rate de düşük olmalı ve item rate de. Herkes gold rate i düşürerek gold un değerli olacağını sanıyor ama item rate i düşürmediğinden millet item kasıp satıyor ve yine kervan çekmiyor kimse. Milleti gold bulma konusunda sadece kervan çekmeye yönlendirmek için diğer kapıların hepsinin kapatılması lazım.

Silk translarında oyunda dengesizlik sağladığını düşünüyorum. 80 cap server da tek kişinin bir transı yatırması çok zor oluyor. Bence gerek yok. Fire ox en güzeli.

Coin sistemi üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu. Çok kişi bununla ilgili bir şeyler denedi ama iyi bir netice alan yok bence olmaması en iyisi. Ama olursa da unique lerden düşmesin çünkü str karakterlerin işi zorlaşıyor bu durumda. Kervanlardan düşmesi mantıklı gibi duruyor ama arkasından ters bir şey de çıkabilir.

şöyle yaparız yavrum.

ilk 4-5 ay silk olur. sonra aylık üyeliğe geçeriz. ya da bir silkli olan bir de aylık üyelik olan bi sw kurarız.

ama aylık üyelik olan sw daha makul bir fiyata olur.
    atıyorum; 100 silk 25 tl olur aylık üyelik 10 tl olur

Aslında en mantıklısı normal bir server açıp tutmasını bekliycen sonra açıcan paralı server ı. Bundan daha güzel referans olamaz

Aynen öyle, biz bsro'dan csro'ya başka ne diye geçtik? :)

Geçtik ama pek tutunamadık orada

Yahu sen bize ne bakıyorsun!
    Server'ın şuanda ne kadar getirisi var, farkında mısın? Face'ten yazdıydım.

• boşverin şimdi de ericten poker face dinyelim.
    hadi bebekler eller havaya

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ilk3 gün ücretsiz sonra, her kullanıcı hesabı için 5-10 lira aylık ücret talep etsek?

Coin sistemi sadece trader ve uniqlerde olsa, ve bunlarla moon silah alınabilse,

gold 1-2x arası, kervan da 5-6x falan. Böylece gold gerçekten değerli olacak. Oyunda item mall yoksa, silkle sun da satılmaz. mecburen goldla satılacak gold da mecburen kervanla yapılacak.. Ayrıca (ki oyunun orijinalliğini tek bozan nokta bu coin sistemi; 1 yıldızdan %1 , 2 yıldızdan %3 3 yıldızdan 8 coin düşsün.. belli bir miktarla da som item alınavilsin..

Som item mesela 72+2 ayarında... coinle bile 2-3 haftada yapılsın bu item abi.. Çok da büyük fark da etmeyecek.. Ama uzun soluklu oyuncu bulabilmek sıkıntı..

Hatta şimdi yazarken aklıma geldi. Herkes oyuna aylık ücret ödemek zorunda kalacak ya, onun karşılığında yine silk verelim. Silkle örneğin (özelliksiz sadece görüntü farkı olacak şekilde) dress pet veya silk trans alınabilsin. Böylece herkesin her ay atıyorum bedava 10 silk transına sahip olma kapasitesi olur. o da değerli bir şey olmaz. Oyuna da onun hızına hemen hemen eşit başka bir deve eklenebilir.

İtem mall yerine aylık ücret almak bence de en mantıklı olanı. Ama yeni açılan bir server daha önceden referansımız olmadığı için çoğu kişi bu server a yanaşmayabilir.

Rate lerin default olması konusuna kesinlikle katılıyorum. Elixir ve tablet rateleri de buna dahil yoksa herkes fb setle dolaşıyor ve ortalıkta çok elixir olunca sürekli + ile uğraşıldığından +5 in üzerine çıkılması çok zor olmuyor.

Gold rate de düşük olmalı ve item rate de. Herkes gold rate i düşürerek gold un değerli olacağını sanıyor ama item rate i düşürmediğinden millet item kasıp satıyor ve yine kervan çekmiyor kimse. Milleti gold bulma konusunda sadece kervan çekmeye yönlendirmek için diğer kapıların hepsinin kapatılması lazım.

Silk translarında oyunda dengesizlik sağladığını düşünüyorum. 80 cap server da tek kişinin bir transı yatırması çok zor oluyor. Bence gerek yok. Fire ox en güzeli.

Coin sistemi üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu. Çok kişi bununla ilgili bir şeyler denedi ama iyi bir netice alan yok bence olmaması en iyisi. Ama olursa da unique lerden düşmesin çünkü str karakterlerin işi zorlaşıyor bu durumda. Kervanlardan düşmesi mantıklı gibi duruyor ama arkasından ters bir şey de çıkabilir.

şöyle yaparız yavrum.

ilk 4-5 ay silk olur. sonra aylık üyeliğe geçeriz. ya da bir silkli olan bir de aylık üyelik olan bi sw kurarız.

Aslında en mantıklısı normal bir server açıp tutmasını bekliycen sonra açıcan paralı server ı. Bundan daha güzel referans olamaz

Valla face hesabım kapalı arada bakıyorum. O iki server dan çok para kaldırdı o gmler hele bsro. Neyse Yekta ben yatayım malum yarın iş var

Sana da iyi geceler Mustafa

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şöyle yaparız yavrum.

Valla face hesabım kapalı arada bakıyorum. O iki server dan çok para kaldırdı o gmler hele bsro. Neyse Yekta ben yatayım malum yarın iş var

İşte biz hatayı burada yapıyoruz. "o iki server dan çok para kaldırdı" değil, daha fazlasını kaldırıyorlar. Oyun bitmedi. Sadece biz bıraktık. :) İyi geceler...
    @Mustafa,
    Önce "uuuv tahrik oldum beybi", sonra "poker face dinleyelim" falan, nooluyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umbaba -- 14 Şubat 2013; 3:33:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şöyle yaparız yavrum.

İşte biz hatayı burada yapıyoruz. "o iki server dan çok para kaldırdı" değil, daha fazlasını kaldırıyorlar. Oyun bitmedi. Sadece biz bıraktık. :) İyi geceler...
    @Mustafa,
    Önce "uuuv tahrik oldum beybi", sonra "poker face dinleyelim" falan, nooluyoruz?

gay oldum

şaka la aman allah korusun

• Selamun Aleyküm Millet Burayı bulmak,sizi bulmak ne zor oldu ya.Buarada ben Burak
  • dün moralim mok gibiydi. tepkimi buraya da yansıtmışım. verdiğim geçici rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 15 Şubat 2013; 18:15:58 >
  • arkadaşlar... Haklisiniz, referansimiz olmadigindan oyuncu sikintisi cekebiliriz. Bu alinabilir bir risk mi? Dusunmek gerek, su an istanbuldayim yarin donecegim. Aklimdan pek cok sey geciyor.. Bu iste tecrube sahibi bir cok kisi ile gorusecegim. Hepimizin hemfikir oldugu bir server tasarlamak gerek..
    Saglam referansimiz olsaydi. Sadece zevkli bir oyun tasarlamak adina ornegin 5lira ayylik ucretli bir oyunu ciddi manada dusunmekteyim.. Aylik her uye 5 lira odeyecek.. Bu 5 lira karsiliginda item malldaki bazi seyler alinabilecek ( global ve ozelliksiz dressler, dress oyuna goruntu zenginligi getirmek adina, mumkun olabilecekse eski trade sistem olsa da cok tatli olur... Bu 3 gunu sadece arastirip fikir istisareleri ile gecirecegim. Serveri kurup, bir daha cok gerekmezse hicbir ozelligini degistirmeden, aydan aya server ucreti odeyecek geliri olsun yeter. Kar etmek isin 2.kismi... Ilk once oyunu kafamizda guzelce tasarlayalim, sonra bu isin mali boyutuna bakalim, kaldirabilecegim bisey ise hic kar amaci gutmeden bir server bile olsa ragziyim..

Aklima gelenler maksimum 3 4x sp exp rate, eski job sistem, 1x gold (burada oyun parali olacaksa bir problem oluyor, bota koyacak car yoksa gold da yok...) bu sebeple pot fiyatlarinda bir miktar indirim dusunulebilir.. Trade rate de 4x veya 5x... Coin oyunun orijinalligini bozuyor. Ama som icin daha iyi bi cozum de yok.. Sun rate zaten ya default ya da 0,5x.. Dusuren adami kiskanacaksiniz:D ama sun ratenin de oldurucu boyutta olmamasini isterdim.. Ornegin som silah 72+2 ye esit. Sun da 72+5e falan dusurulebilir.. Bu sekilde cok nadiren cikan bir silah olacak ve kazanan adam da ilah olmayacak..

Acikcasi stacklerin default olmasi taraftari degilim.. Pot ile inventory doldurmak sadece kulfet. Tas stacki ise, yuksek asimilenin lehine islemeli.. Ornegin 0asimile tas ile 30asimile birlestirdiginde 2 tane 30asimile olsun... Iki tane sifir degil. Elixir stackide olur 50 olmaz da 10 olur.. Kucuk degerlerde yani yada 5...

Neyle kurdursam ki serveri vsro istenmiyor... Digerlerinin farki nedir ve nedeniyle birlikte istediginiz database i yazarsaniz kafamiza e uygun database secerek ise girisebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hoşgeldin Burak. Geriye Semih, Baran, Gökhan abi kaldı
  • Elmam patronum, Blackrogue dosyalarına ulaşmak hem zor hem de bugları temizlemek 0 dan başlanacaksa çok uzun zaman alıyor ve düzeltilmesi imkansız bugları var. Biz bu yola çıktık bunu gördük. Vsro tek seçenek gibi. VSRO üzerinde yapılacak modifikasyonlarla da oyunu eski haline getirmek mümkün. Biz sunucumuzu kurarken sınırsız maddi kaynak ve direk uluslararası hedef kitleyle büyük bir takım kurup işe koyulduk. Bu hususta eğer ki siz de sunucu kuracaksanız her türlü bilgi paylaşımında elimden geldiğince destek olmaya çalışırım. Öğrendiğim herşeyi de paylaşırım. Criminal guildinde pek bulunamamış olsam da oyuncularına saygım sonsuz. =)

irtibatta kalalım,
    Deniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Elmam patronum, Blackrogue dosyalarına ulaşmak hem zor hem de bugları temizlemek 0 dan başlanacaksa çok uzun zaman alıyor ve düzeltilmesi imkansız bugları var. Biz bu yola çıktık bunu gördük. Vsro tek seçenek gibi. VSRO üzerinde yapılacak modifikasyonlarla da oyunu eski haline getirmek mümkün. Biz sunucumuzu kurarken sınırsız maddi kaynak ve direk uluslararası hedef kitleyle büyük bir takım kurup işe koyulduk. Bu hususta eğer ki siz de sunucu kuracaksanız her türlü bilgi paylaşımında elimden geldiğince destek olmaya çalışırım. Öğrendiğim herşeyi de paylaşırım. Criminal guildinde pek bulunamamış olsam da oyuncularına saygım sonsuz. =)

irtibatta kalalım,
    Deniz

quote:

arkadaşlar... Haklisiniz, referansimiz olmadigindan oyuncu sikintisi cekebiliriz. Bu alinabilir bir risk mi? Dusunmek gerek, su an istanbuldayim yarin donecegim. Aklimdan pek cok sey geciyor.. Bu iste tecrube sahibi bir cok kisi ile gorusecegim. Hepimizin hemfikir oldugu bir server tasarlamak gerek..
    Saglam referansimiz olsaydi. Sadece zevkli bir oyun tasarlamak adina ornegin 5lira ayylik ucretli bir oyunu ciddi manada dusunmekteyim.. Aylik her uye 5 lira odeyecek.. Bu 5 lira karsiliginda item malldaki bazi seyler alinabilecek ( global ve ozelliksiz dressler, dress oyuna goruntu zenginligi getirmek adina, mumkun olabilecekse eski trade sistem olsa da cok tatli olur... Bu 3 gunu sadece arastirip fikir istisareleri ile gecirecegim. Serveri kurup, bir daha cok gerekmezse hicbir ozelligini degistirmeden, aydan aya server ucreti odeyecek geliri olsun yeter. Kar etmek isin 2.kismi... Ilk once oyunu kafamizda guzelce tasarlayalim, sonra bu isin mali boyutuna bakalim, kaldirabilecegim bisey ise hic kar amaci gutmeden bir server bile olsa ragziyim..

Aklima gelenler maksimum 3 4x sp exp rate, eski job sistem, 1x gold (burada oyun parali olacaksa bir problem oluyor, bota koyacak car yoksa gold da yok...) bu sebeple pot fiyatlarinda bir miktar indirim dusunulebilir.. Trade rate de 4x veya 5x... Coin oyunun orijinalligini bozuyor. Ama som icin daha iyi bi cozum de yok.. Sun rate zaten ya default ya da 0,5x.. Dusuren adami kiskanacaksiniz:D ama sun ratenin de oldurucu boyutta olmamasini isterdim.. Ornegin som silah 72+2 ye esit. Sun da 72+5e falan dusurulebilir.. Bu sekilde cok nadiren cikan bir silah olacak ve kazanan adam da ilah olmayacak..

Acikcasi stacklerin default olmasi taraftari degilim.. Pot ile inventory doldurmak sadece kulfet. Tas stacki ise, yuksek asimilenin lehine islemeli.. Ornegin 0asimile tas ile 30asimile birlestirdiginde 2 tane 30asimile olsun... Iki tane sifir degil. Elixir stackide olur 50 olmaz da 10 olur.. Kucuk degerlerde yani yada 5...

Neyle kurdursam ki serveri vsro istenmiyor... Digerlerinin farki nedir ve nedeniyle birlikte istediginiz database i yazarsaniz kafamiza e uygun database secerek ise girisebiliriz.

http://www.youtube.com/watch?v=6sy_SdEr96E --MHTC bu... Karakterler içiçe girmiyor. Fire wall - crystall wall'a kullanmaya imkan tanınıyor. Light ışınlanmasının ardından kafaya glavie geçirebiliyorsun :) Seri bir şekilde atack sağlayamazsın vsro'da ışınlandıktan sonra. vsro'da karakterler içiçe geçer. bunda o yok. blader olup da pvp den alacağın zevki 2 katına arttırır MHTC. Bunların ötesinde, damage farkları var!! MHTC iken silkroad, düşük lv karakterlerimle max lv'lerin pvp'lerine elime kalkan alarak yardım edebiliyordum!Çünkü karakterlerin MHTC'de defansı daha yüksektir.
    Bunlar benim hatırladıklarım. Ama internetten araştırdığım zaman MHTC 'yi Ecsro aldı, yok Mysro aldı, yok MHTC ilk private server idi bilmem ne bilmem ne diye geziniyorlar. Benim emin olduğum tek şey, isro'da yaklaşık 4 sene önce yaşadıklarımdı. ve kullanılan dosyalara MHTC dendiği idi.bu da MHTC dosyaları kullanan bir server. skill cap 70 char cap 90...http://www.elitepvpers.com/forum/private-sro-advertising/1748099-efes-sro-vip-server-90-cap-mhtc-second-server.html

• @Deniztns
    üstad sw yi siz açmışınız biz açmışık ya da ikimizde açmışık dert değil. biz criminal guildi oyuncuları olarak oyundaki tek derdimiz oynarken hem gülmek hem eğlenmek hem zevk almak. bakmışın kafamız esmiş kaleyi alırız bakmışın kafamız esmiş kaleyi kendi elimizle vermişik bilmem anlatabildim mi.biz bunu bulamadığımız için açlık çekiyoruz

csilkroad da hatırlarsın kale savaşlarımızı. o team speak konuşmalarında felan neler neler konuşuluyordu ahh ahh ne günlerdi be
    siz wicked ile aramızda ilginç bir şey vardı. ki çok iyi hatırlarım. unique bulduğum da kesecektim fakat baktım benden leveli düşük bir wicked guildinin üyesi geldi. uniqueye saldırmadım çıkarttığı moblara saldırdım. o arkadaş kesti. tabii sonra teşekkürünü etti. ama başka bir guild olsaydı (ismi lazım değil bilen bilir) aaa dangalak, salak vs der çeker giderdi bizim aramızda böyle bir bağ vardı be

bir ss vereyim bir de

Criminal Guildinin saygı değer oyuncuları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 15 Şubat 2013; 18:25:38 >

• Merhaba beyler,

3-4 senedir foruma girmiyorum bilgilerim ya silindi yada tam hatırlamıyorum. Sparta yeni açıldığında başladığım sro serüvenine, o dönem yaşadığım duyguları, anıları anımsattırdı donanım haber bu konu değil de bir konu daha vardı eskilerle ilgili. Yalnız olmadığımı hissedip tekrar üye oldum. En mantıklı ve en keyifli server açma muhabbetleri burada dönüyor fakat siz bir ekip olarak birbirinizi tanıyıp güvendiğiniz için objektif ve gerçekçi fikirler veremediğinizi düşünüyorum.

Öncelikle adım başı server ve hepsinin ratesi 10x 50x 100x falan filan bence bu oyunu oyun yapan ulaşılmaz olmasıydı. En çok aradığım özlediğim olay dwdeki stalllar. Bazen oyuna beraber başladım arkabamla uzun uzun iç geçiririz ne günler falan diye. (abartmıyorum)

1. Ratelerin orjinal olması belki çok az daha yükseltilmesi mükemmel olur. Dediğim gibi adım başı 100x 50x falan kasmaktan sıkılmaya hasret kaldık.
    2. Adım başı serverin açıldğı şu dönemde paralı üyelik düşüncesini bence şimdilik rafa kaldırın hatta hiç çıkartmayın. ECsro bile neredeyse isro kadar güven verirdi kapanmaz denen serverdi onda bile paralı üyeliğe yanaşmadım ve yanaşmayan çok arkadaşım var.
    3. Rateler orjinal gibi olması ve oyuncuların emek harcamaya değecek server olarak görebilmesi için kesinlikle kullanıcıya güven vermeniz gerek diye düşünüyorum. Notice atarken imla hataları gülücükler falan olmasın gmler gözükmesin kullanıcı ile muhabbet içinde olmasın gibi. Mümkünse yatırımcı bulup şirket olunabilir gerekli marka tescili gibi işlemleri yapabilirsiniz.
    4. Item mall ile ilgili düşünceleriniz güzel fakat oyunda bir döngünün olması gerek. Zengin arkadaşlar silk alıp silk item satacak. Parası olmayıp ticaret ile silk iteme sahip olmak isteyen arkadaşlar da bu döngünün parçası olacak. Burada hem siz server sahipleri, hem para yatırmak istemeyen kullanıcılar hemde zengin arkadaşlar kazanacak. ( 4. madde yanlış anlaşılmasın bu doğanın kanunu bu şekilde parası olan zaten ihtiyacından fazla silk item cektiği için dolaylı yoldan para yatırmayan adam da size para ödeyecek :) )
    5. Küfür yasağı, yok pk olma yasağı gibi şeylerle uğraşmayalım. Emek vereceğimiz için kimse oyuncusunun adını lekelemek istemez zaten. Bu gibi yasakların olduğu server bana pek prof. gelmiyor.

Bunu yazdıklarımı dhdeki bir konuda daha görebilirsiniz Miklo* sizin konunuzdu sanırım oraya da yazıyorum. Gelen yorumlara göre maddeleri daha da sıralayabilirim.

• quote:

@Deniztns
    üstad sw yi siz açmışınız biz açmışık ya da ikimizde açmışık dert değil. biz criminal guildi oyuncuları olarak oyundaki tek derdimiz oynarken hem gülmek hem eğlenmek hem zevk almak. bakmışın kafamız esmiş kaleyi alırız bakmışın kafamız esmiş kaleyi kendi elimizle vermişik bilmem anlatabildim mi.biz bunu bulamadığımız için açlık çekiyoruz

csilkroad da hatırlarsın kale savaşlarımızı. o team speak konuşmalarında felan neler neler konuşuluyordu ahh ahh ne günlerdi be
    siz wicked ile aramızda ilginç bir şey vardı. ki çok iyi hatırlarım. unique bulduğum da kesecektim fakat baktım benden leveli düşük bir wicked guildinin üyesi geldi. uniqueye saldırmadım çıkarttığı moblara saldırdım. o arkadaş kesti. tabii sonra teşekkürünü etti. ama başka bir guild olsaydı (ismi lazım değil bilen bilir) aaa dangalak, salak vs der çeker giderdi bizim aramızda böyle bir bağ vardı be

bir ss vereyim bir de

Criminal Guildinin saygı değer oyuncuları

@Eoudoxias : Ya harbi şimdi o anlara geri dönüp tekrar oynamak o kadar çok isterdim ki. Bütün gün bilgisayar başındaydım sunucu için çalışıyorum hocu. Daha güzelini yapacağız kervan tepesinde dağları deleceğiz , of of ekrana bakmaktan gözlerim kör oldu benim

• zıp zıp
  • quote:

Hoşgeldin Burak. Geriye Semih, Baran, Gökhan abi kaldı

Peki neden kimse DragonSlayer'ı saymıyor :)Peki neden kimse DragonSlayer'ı saymıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: deposit

quote:

Hoşgeldin Burak. Geriye Semih, Baran, Gökhan abi kaldı

Peki neden kimse DragonSlayer'ı saymıyor :)Peki neden kimse DragonSlayer'ı saymıyor :)

Sen de Hoşgeldin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.