Şimdi Ara

Crop Factor Lensin Performansını Ne Ölçüde Düşürür? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orijinalden alıntı: halitkin

aklımda kısa film çekimleri için canon 60d ya da sony slt a77 almak vardı fakat crop factor diye bir şey öğrendim ve onu öğrendiğimden beri full frame makinelere yöneldim. ilk seçeneğim canon 5d mark 2 tabi. fakat mark 2 alırsam lenslere ayıracak bütçem olmayacak. 60d ya da sony slt a77 alırsam bir kaç tane lens alabilecek kadar bütçem kalacak.

açıklama olarak "full frame olmayan makinelerde takılan lensin odak uzaklığı üzerinde yazan değil de makinenin crop factor'u ile çarpılmış değer oluyor. bu değer yaklaşık 1.5 civarında. " denilmiş. soz konusu 1.5 değer önemli bir kayıp mıdır? bu kayıp görmezden gelinip aps c bir makine d slr alınır mı ?

yoksa "almışken full frame bir makine al (5d mark 2) al, paran oldukça lensleri de alırsın" der misiniz?

Burda ne amacla kullanacagınız onem tasıyor. FF ve APS-C sensorlerin birbirine gore ustunlukleri var.

Genis acı calısmaları yapacaksanız, alan derinligi oncelikli calısacaksanız, az ısıkta yuksek ısolarda calısacaksanız FF iyidir.
    Eksi yanları Objektifler daha buyuk daha pahalı olur, koselerde sorunlar yasarsınız, tele calısmalarda dert olur.

Tele agırlıklı calısacaksanız, macro calısacaksanız veya normal kullanıcı iseniz APS-C sensor isinizi fazlasıyla gorur.
    FF objektif takınca crop sensorde super olur cunku objektifin kenarlarını kullanmaz sensor merkezden koseye objektifin en keskin alanını kullanır.
    200 mm tele taktıgınızda 300 mm elde edersiniz buda fiyat konusunda buyuk avantaj saglar hemde objektif daha tasınabilir olur.

Eksi yanları Alan derinligi FF gibi olmaz, genis acılarda dert olur, yuksek isolarda FF den daha zayıftır.

Sonuc olarak ikisininde yeri ayrı.

Alıntıları Göster
    Hocam hortlatıyorum konuyu ancak kafama takılan bazı şeyler var.Ben a6000 kullanıcısıyım,kendime tek bir prime lens alıp hemen hemen hem iç mekan hem portre hemde az çok manzara çekeyim gibi isteğimi karşılasın diyerekten samyang 35mm f1.4 FE lens almayı düşündüm.Ki bu lens kalite olarak sigma 35mm art 1.4 ile hemen hemen aynı (karşılaştırmalarda).Sizde işimi görür mü bu lens?
    Bu soruyu youtube üzerinde kanalı olan popüler birine sordum ancak bana kendisi sigma dn lensleri önerdi ve boşa FF lens almamamı,makineye gereksiz yük ve verdim kaybı yaşatacağını söyledi....Anlayamadım neden gereksiz olduğunu.Benim için önemli olan boyut değil,keskinlik ve renkler.Israrla FF lens alma diye diretmesindeki mantığı anlayamadım.

Crop Factor Lensin Performansını Ne Ölçüde Düşürür? Crop Factor Lensin Performansını Ne Ölçüde Düşürür? Crop Factor Lensin Performansını Ne Ölçüde Düşürür?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.