1 KASA İLE 8 TANE MONITORE 8 FARKI GÖRÜNTÜ VEREBİLİRMİYİM CROSSFIRELA YADA BAŞKA YÖNTEMLE BEN AŞAĞIDAKİ SİSTEMLE YAPABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM CROSSFIRE OLARAK EKRAN KARTININ 6 ÇIKIŞI VAR AMA BANA 8 MONITOR ÇIKIŞI LAZIM VE FARKLI GÖRÜNTÜLER VERECEM YARDIM LÜTFEN
Cinsi.....................Özelliği.....................................................................................Adet İşlemçi..................Intel Core i7 930 2.8 GHz 8MB Turbo.............................................1 Anakart.................Gigabyte X58A-UD3R 6.4GT/s DDR3 S+GL+16X*4 1366p................1 Ram......................OCZ Gold LV 8 GB (2*4GB)1333 MHz DDR3 Dual Kit CL9.................2 E.Kartı...................Sapphire HD5870 Eyefinity 2 GB 256Bit GDDR5 16X........................2 Sabit Disk..............Seagate 1 TB 7200 RPM 32MB SATA2 NCQ.....................................1 DVD-RW................Asus DRW-24B1ST/BLK-SATA Retail Kutulu Dvd-Rw........................1 Klavye SeT............Logitech LX 710 Kablosuz K&M Set 967670-1125.............................1 Ses Sistemi...........Creative Inspire T6200 5+1 Speaker Siyah (70W)...........................1 Kasa.....................AeroCool Top Gun Pro 500W Atx Piyano Siyah Kasa........................1 Power Supply........HighPower 1200W RockSolid Moduler Güç Kaynağı...........................1 İşletim Sistemi......MS Windows 7 GLC-00759 Ultimate 64BIT TR (OEM).........................1 Monitör.................Acer P243WABDR 24" LCD Monitör P.Siyah Pivot..............................8
BU RESİMDEKİLER GİBİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM TÜRKİYEDE BULACAĞIM DONANIMLAR ÖNERİRSENİZ YADA BUNLA OLUP OLMAYACAĞINI LÜTFEN
ooppss türkiyede satışı yokusata ya benim sistem desteklemezmi crossfire ile????????
ooppss ve disorderpunk ustalar bu ürünler türkiyede yok bulamadım olsada alsam benim yukarda verdiğim crossfire işe yaramaz mı yada bunların satış yeri neresidir ustalar
biz usta diiliz :p google iyice araştırmalısın bence, forumda 8 monitör kullanan pek yoktur sanmıyorum.
adilazimdegilx çok saol yardım için o zaman yarın sipariş geçiyorum dostum bakalım elimde patlayacakmı bu iş . FARKLI GÖRÜNTÜLERDE VEREBİLİRİM DEĞİLMİ.
Eğer 8 monitörde tek bir oyunu çalıştırmayı düşünmüyor isen başka çözümler de olabilir...
Örneğin; 4 adet herhangi bir ekran kartı ile 8 monitör bağlayabilirsin(Anakartta 4 tane PCIe var), ya da bir tane 5870 Eyefinity Edition + herhangi bir ekran kartı alabilirsin, 4 tane alakasız ekran kartı alıp gene 8 monitöre görüntü verebilirsin, tek dezavantajın 8 monitörde oyun oynayamazsın(yani tek bir oyunu 8 monitörde aynı anda çalıştırarak Eyefinity yapmak)...
Ama 5870 Eyefinity Edition'dan 2 tane alırsan bu yukarda dediğimi yapabilirsin...
Eğer amaç oyun oynamak değil ise istediğin marka ve model 4 tane ucuz ekran kartı alıp 8 monitöre güzelce görüntü dağıtabilirsin, malum Windows 7 ve yeni driverlar ile ATI ve Nvidia ekran kartları aynı sistemde de çalıştırılabiliyor ama tabiki sağlıklı çözüm 4 adet ATI ya da 4 adet Nvidia kart almak... Ve eğer oyun oynamayacaksan, bu kartlarla Crossfire ya da SLI yapmak zorunda da değilsin...
i7'lerde 3 kanal ram kullanılır,6GB'lık bir kit tercih etmelisin.
O kadar monitör alıcak arkadaş oyun da oynar artık değil mi
Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkür ederim ama benim amaçım 8 monitorede farklı görüntü vermek bunuda en uygun Sapphire HD5870 Eyefinity 2 GB 256Bit GDDR5 16X ben bundan 2 adet alarak 8 monitore 8 farklı yayın verebiliyorsam sorun yok arkadaşlar.
Sakın alma o kartları birincisi 4 çıkışları yoktur hepsi 3 tür onların. 2 cisi seni güç kaynağın kaldırmaz on 2 sini.
Atılerin tüm 5 serisi Eyefinity 6 hariç 3 moniyor bağlanır. Bi arkadaşın dediği gibi crosfirela istediğin şeyin alakası yoktur. Crosfireda 2 kart birleşir tek çıkış verirler. Oyun derdin yoksa sana tavsiyem şu, anakartında (x58) de 4 tane pci-e 16 yuva var. O yuvalar için 4 tane 5450 kart al. Ucuz kartlar bunlar. Hatta fansızlardan al. Onlarında 3 e çıkış var. Genelde 1 vga 1 hdmi 1 de dvi. Sana toplam 12 çıkış eder. vga kullnamazsın. Hdmilerı DVI çevirirsin monitorlere bağlarsın. Alacağın monitolerin vga girişi olursa 12 sistem yaparsın. Hem ucuz az güv çeker ve soğuk ve en önemlsi gürültürüz.
quote:
Orijinalden alıntı: IUnknown
Sakın alma o kartları birincisi 4 çıkışları yoktur hepsi 3 tür onların. 2 cisi seni güç kaynağın kaldırmaz on 2 sini.
Atılerin tüm 5 serisi Eyefinity 6 hariç 3 moniyor bağlanır. Bi arkadaşın dediği gibi crosfirela istediğin şeyin alakası yoktur. Crosfireda 2 kart birleşir tek çıkış verirler. Oyun derdin yoksa sana tavsiyem şu, anakartında (x58) de 4 tane pci-e 16 yuva var. O yuvalar için 4 tane 5450 kart al. Ucuz kartlar bunlar. Hatta fansızlardan al. Onlarında 3 e çıkış var. Genelde 1 vga 1 hdmi 1 de dvi. Sana toplam 12 çıkış eder. vga kullnamazsın. Hdmilerı DVI çevirirsin monitorlere bağlarsın. Alacağın monitolerin vga girişi olursa 12 sistem yaparsın. Hem ucuz az güv çeker ve soğuk ve en önemlsi gürültürüz.
IUnknown usta alma demiş ama aynı zamanda Eyefinity 6 hariç demişsin zaten bu kart ( Sapphire HD5870 Eyefinity 2 GB 256Bit GDDR5 16X ) Eyefinity 6 bu kartla olmazmı 1200wattlık power supplyle ucuz değil performanslı olması gerekiyor. Crossfire yapmam ayrı ayrı bağlarım yukarda dediğin gibi ......?
Ati çok monitor sistemlerini adı Eyefinitydir. Yani tüm 5 sersisi kartlar Eyefinitydir. Dediğin kart Eyefinity 6 dememişsin ondan öyle bir ifade kullandım. Alacağın kart Eyefinty 6 olmalı. Ama Sen eğer 3 boyutlu işleme ile uğraşmıyor yani oyun 3d tasarım vs. uğraşmıyor yalnızca 2boyutlu masa üstü isityorsan. Zaten o üst seviye karta ihityacın yok o kartlar 3d işlmeler için gerekli. Ama dediğim gibi sana 6 masa üstü gerekiyorsa 2 boyutlu işlmeler için dediğim 4 kart sana yeter. 3 boyutrlu oyun oynamıyacaksan yada 3d tasarım yapmayacaksan. O kartlara gerek yok. Dikkat etmen gereken kartların çıkışları ile monitorlerin uyumlu olması. Alacağın monitorlerin girişlerine dikkat et. eve finity 6 larda display port vardır.
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için ama ben yapmak istediğimi yaptım ve işi teslim ettim videoyu izlemek isterseniz buyrunhttp://www.youtube.com/watch?v=F1fS5A0tGa0 8 monitor başarılı şekilde müşterimin evine kurdum şuan sistemden çk memnun olduğunu belirti.
quote:
Orijinalden alıntı: Sessiz_Hayalet_Rap
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için ama ben yapmak istediğimi yaptım ve işi teslim ettim videoyu izlemek isterseniz buyrunhttp://www.youtube.com/watch?v=F1fS5A0tGa0 8 monitor başarılı şekilde müşterimin evine kurdum şuan sistemden çk memnun olduğunu belirti.
İş derken, böyle siparişleri verecek adamlar neden beni bulmaz anlamıyorum ya...
Nasil kurdun 8 ekranı eye 6 ile yoksa başka yöntem ile mi
selamlar, banada 6 monitorlu benzer bir sistem lazim. en uygun ekran karti olarak ATI Radeon™ HD 5870 Eye Finity 6 Edition Graphics i buldum. ekran karti ile monitorleri yurtdisindan getirip pc yi burda kurmak istiyorum.
onerileriniz nelerdir? pc yi burda toplarsam bana ortalama maliyeti ne kadar olur?