Şimdi Ara

Crucial Ballistix 2GB (1GBx2) DDR500 PC4000 DDR Memory ile ilgili görüşleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ewet yukarıda bahsettiğim rami almayı düşünüyorum arkadaşlar. ve yorumlarınıza ve degerlendirmenize ihtiyacım var. bu alacagım ram kullanılmış ve 270 usd istiyor arkadaş. sizce bu paraya deger mi bide TÜRKİYE DE bu ramlerin sıfırlarını bulabilecegim bi yer var mı. yardımlarınız için teşekkürler.. AŞAGIDA RAMİN ÖZELLİKLERİ BULUNMAKTADIR.

Specifications

Model

Brand: Crucial

Series: Ballistix

Model: BL12864Z503.16TD

Batch: CL1115N.2Z

PN: 56278

Type : 184-Pin DDR SDRAM

Tech Spec

Capacity
    1GB

Speed DDR 500 (PC 4000)

Cas Latency 3

Timing 3-4-4-8

Voltage 2.8V

ECC: No

Registered/Unbuffered: Unbuffered

Heat Spreader: Yes

Birde aşagıdaki iki ramle kıyaslama yapabilir misiniz?

1. si OCZ EL DDR PC-4000 / 500MHz / Gold Gamer eXtreme / XTC Edition / 2GB Dual Channel

500MHz DDR
    CL 3-4-3-8 (CAS-TRCD-TRP-TRAS)
    Also available in a 1024MB module
    Unbuffered
    Gold Layered XTC Heatspreader*
    Lifetime Warranty
    2.75 Volts
    184 Pin DIMM Special Features

EVP®**
    ULN***

2. si New Mushkin 2GB Kit Black XP4000 Gamer Extreme Performance DDR Dual Channel RAM with Heat Spreader
    500MHz DDR
    Latency: 3-4-3-8
    Dual channel optimized kit
    Unbuffered
    Heatspreader
    Lifetime Warranty
    2.8 Volts
    184 Pin DIMM

Bu iki ramden birincisi ocz 200 usd mushkin 220 usd vede ocz nin 280 stabil çalıştıgını ögrendim.. Crucial Ballistix ise ddr 600 çalışabiliyormuş( @2.85 volt ile) sizce bu üç ramden hangisi arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterrstm -- 24 Nisan 2006; 19:02:02 >

• ballistixler çok abuk bozuluor 3-5 ay ömür biçiliyor genellikle o açıdan bence onu ele..diğer ramler içinse bellik onlar samsung uccc hangisi daa iii o/c oluosa onu tercih et..yaptığı max mhz değilde hangi timingle ne yağtığına bak..
  • 3-4-3-8 ile ocz 295@2.85 volt ile stabil çalışıyor bi incelemede okudum...ama mushkini bilmiyorum.. bu arada ramler hakkında faydalı bilgilere yani ii bi ram almadan önce bakılması muhakkak gerekir dediginiz siteler var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

ballistixler çok abuk bozuluor 3-5 ay ömür biçiliyor genellikle o açıdan bence onu ele..diğer ramler içinse bellik onlar samsung uccc hangisi daa iii o/c oluosa onu tercih et..yaptığı max mhz değilde hangi timingle ne yağtığına bak..

+1 çok çabuk bozulduktan sonra isterse ddr650 yapsın fark etmez... samsung uccc ddr550 yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksıjen -- 24 Nisan 2006; 19:38:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: masterrstm

3-4-3-8 ile ocz 295@2.85 volt ile stabil çalışıyor bi incelemede okudum...ama mushkini bilmiyorum.. bu arada ramler hakkında faydalı bilgilere yani ii bi ram almadan önce bakılması muhakkak gerekir dediginiz siteler var mı?

inncelemedki değerler değlde senin alcağn ramin değernie bak x sitesinde ocz 4000 eb ile y sitesinde ocz 400 eb aynı değerlere ulaşmıyor sanırım 2.el dolayısıyla hangi değerlere çıktıklarını bizzat öğren..
  • O ZAMAN FENOMENHAA KARDEŞ SENİN TAVSİYE EDBİLECEGİN RAMLER VAR MI NELERDİR? TABİİ TÜRKİYEDE BULUNUR MU?
  • yazdığın özelliklere göre benim tercihim OCZ den yana olurdu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim ilgin için solitude kardeş saolasın ama mushkin daha ii galiba.. bu arada ocz ve mushkin sıfır dır onlar 2. el degil....
  • TRde bulabileceğin gskilller var Hv serisi inineon ce5 chipli extemre serisi ise samsung uccc chiplidir..fireball satmakta yiine cafesnet aracalığı ile ocz bulabilirsin oczde ise çeşitli seçenekler var EB plat. pc 4000 3-3-2-8 ler infineon ce6 gold pc 4000 gamer xtc gibi envai çeşit uccc var onlara bakabilirsin..Yurtdışından alcak isen ise yeni mushkin redlinelara oldukça ii diolar onlarda yeni seriyle birlikte ce5..

Yani sonuç olarak durum şu ya infineon ce5-6 chipli yada samsung uccc chipli ram bakıcaksın CE5-6 2.5-3-2-8 ve 3-3-2*8 ile çalışmak üzre samsung uccc ise 3-4-3-8 ve 3-4-4-8 çalışmak üzere optimizeler bu timinglerle 250-300 arası görebilirsin her iki ram içinfsn bazında ucccler daha başarılı ama 300 3-3-2-8 yapan örneklerde mevcut..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.