Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yeasen

tmm panpa

pohihih

• istanbul-ısparta-balıkesir-istanbul hattında yaklaşık 1400 km yaptım ortalama 20 krş yaktı uzun yolda ama şöyle bişey var misal istanbuldan milangazdan 1,99 dan aldım gazı afyondan 2,30 a ıspartada 2,35 den aldım yok dağ yolundan gittim yok otobandan gittim ama şu bir gerçek lpgden sonra gerçekten yakıt sarfiyatım düştü. Hepiniz gibi bende çok severek aldım cruzu satıcaktım lpgden önce canıma tak etmişti benzine bu denli para dökmek ama kıyamadım. Size tavsiyem yakıtından şikayetciyseniz lpg taktırın yoksa satın dizel bir araba düşünün. Bu araba böyle işte 2 yıl oldu çıkalı piyasaya 2 yıldır aynı muhabbet yakıyor işte kardeşim. C sınıfı benzinli olupta yakmayan araba var mı? yok o zaman hadi dizele...
  • Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 24 Temmuz 2011; 20:53:39 >
  • arkadaşlar selam 113 beygirlik bı cruızeım var .... lpg taktırmayı düşünüorum yakıt gercekten cok fazla özellikle sehir içinde cruıze ıle uyumlu olan tavsıye debılecegın bi lpg firması var mı.. yardımcı olursanız sevınrım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: csercan06

arkadaşlar selam 113 beygirlik bı cruızeım var .... lpg taktırmayı düşünüorum yakıt gercekten cok fazla özellikle sehir içinde cruıze ıle uyumlu olan tavsıye debılecegın bi lpg firması var mı.. yardımcı olursanız sevınrım..

Sayfalar arasında biraz araştırma yapacak olursanız sorunuzun cevabını fazlasıyla bulabilirsiniz..
    Bunun yanında içten yanmalı ve benzinli her motora lpg takılabileceğini düşünürsek lpg sistemi için nekadarlık bir bütçe ayırdığınız da önemli..
    Toplam 1200tl varsa ona göre bir sistem bakın..Ama para önemli değil derseniz de size teleflex öneririm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbasci06

quote:

arkadaşlar selam 113 beygirlik bı cruızeım var .... lpg taktırmayı düşünüorum yakıt gercekten cok fazla özellikle sehir içinde cruıze ıle uyumlu olan tavsıye debılecegın bi lpg firması var mı.. yardımcı olursanız sevınrım..

Sayfalar arasında biraz araştırma yapacak olursanız sorunuzun cevabını fazlasıyla bulabilirsiniz..
    Bunun yanında içten yanmalı ve benzinli her motora lpg takılabileceğini düşünürsek lpg sistemi için nekadarlık bir bütçe ayırdığınız da önemli..
    Toplam 1200tl varsa ona göre bir sistem bakın..Ama para önemli değil derseniz de size teleflex öneririm..

prins konusunda ne düşünüyorsun bbasci ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

quote:

LPG enjektörlerini manifold üzerine direkt olarak benzin enjektörlerine en yakın yerden manifoldu delerek takan tek marka teleflex..
    Bu ne kazandırıyor?
    LPG enjektörleri ile yanma odasına yakıtı göndermek için ek bir boru kullanılmıyor..
    LPG enjektörleri manifolda direkt monte edilmesinden dolayı araç herhangi bir güç kaybına uğramıyor sanki benzinde çalışıyormuş gibi arıza ikaz ışığını yakmıyor..
    Diğer LPG sistemlerindeki enjektörlerden gelen "şıkırtı" tarzı ses, manifold üzerine gömülü olduğundan asla duymuyorsunuz ve motor çok sessiz çalışmaya devam ediyor..
    Diğer markalar gibi sactan depo değil, kurşun geçirmez depolar kullanıyor..
    Diğer markalar 2 yıl garanti verirken teleflex 3 yl yada 100bin km garanti veriyor..
    Bütün bunların yanında yarın öbürgün canın sıkıldı doğalgaz kullanmak istedin..Sistemin hazır olduğundan sadece regülatör ve tank değişimi yapılıyor okadar..

şimdiii..bana göre bütün bu olumlu değerlendirmeler prins markasında bulunmuyor ama buna rağmende en pahalı sistem olarak biliniyor..
    Prins kullanmadım ama diğer bütün markaları kullandım ve hepsinden de memnuniyetim sözkonusudur.
    Ama konu Cruze olunca 3-5 fazla olsun hem içim rahat olsun hemde iyi bir şey olsun diye düşündüğümden teleflex`e karar verdim.
    Ve şimdi çok da memnunum cruze sahibi olan yada olmayan herkesede tavsiye ederim..
    Sağlıcakla..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

quote:

LPG enjektörlerini manifold üzerine direkt olarak benzin enjektörlerine en yakın yerden manifoldu delerek takan tek marka teleflex..
    Bu ne kazandırıyor?
    LPG enjektörleri ile yanma odasına yakıtı göndermek için ek bir boru kullanılmıyor..
    LPG enjektörleri manifolda direkt monte edilmesinden dolayı araç herhangi bir güç kaybına uğramıyor sanki benzinde çalışıyormuş gibi arıza ikaz ışığını yakmıyor..
    Diğer LPG sistemlerindeki enjektörlerden gelen "şıkırtı" tarzı ses, manifold üzerine gömülü olduğundan asla duymuyorsunuz ve motor çok sessiz çalışmaya devam ediyor..
    Diğer markalar gibi sactan depo değil, kurşun geçirmez depolar kullanıyor..
    Diğer markalar 2 yıl garanti verirken teleflex 3 yl yada 100bin km garanti veriyor..
    Bütün bunların yanında yarın öbürgün canın sıkıldı doğalgaz kullanmak istedin..Sistemin hazır olduğundan sadece regülatör ve tank değişimi yapılıyor okadar..

şimdiii..bana göre bütün bu olumlu değerlendirmeler prins markasında bulunmuyor ama buna rağmende en pahalı sistem olarak biliniyor..
    Prins kullanmadım ama diğer bütün markaları kullandım ve hepsinden de memnuniyetim sözkonusudur.
    Ama konu Cruze olunca 3-5 fazla olsun hem içim rahat olsun hemde iyi bir şey olsun diye düşündüğümden teleflex`e karar verdim.
    Ve şimdi çok da memnunum cruze sahibi olan yada olmayan herkesede tavsiye ederim..
    Sağlıcakla..

bu bilgi iyi oldu. Bence 3000 km falan yapınca lpg taktıracağı ondan araştırıyorum. Bayiyle konuştuğumda landirenzo falan taktır dediler, onuda araştırdım brc ile çalışıyormuş sanırım ama brcye karşı içimde bi şüphe var. Mevcut siena arabamda, brc çok büyük dertler açtı başıma ( enjektör kullanımını kapatma vs gibi )..

• Tunalı Motorlu Araçlar Teleflex gfı markasının distribütör firması..
    Web sayfasında hem görsel hemde teknik bilgileri mevcut..
    Tabiki araştıracaksın, soracaksın,kıyaslayacaksın..
    Ama kıyaslama yaparken fiyatına göre değil, sistemin çalışma prensibine yada teknolojisine göre yapmalısın..
    Şu an aracım net olarak %50 tasarruf sağlamış durumda..Elbette bunuda değerlendirme lazım..
    Sürekli ayar için sistemi katan yere gidip gelmekde bir maliyet..Üstelik çokda can sıkıcı..
    BRC markası için doğrumudur değilmidir bilemem ama motor yakmış diyorlar..
    Bu problem sitemden mi kaynaklı yoksa sistemin montajındanmı bilemem..
    Landirenzo içinde ayar tutmuyor diyorlar, sürekli sorun çıkartıyor diyorlar ama opelde kendi arabalarına bu markayı takıyor..Akıl karaştırıyorlar..
    O yüzden kimsenin üzerinde yorum yapıpta sorun çıkartmadığı için hiç bir kimsenin çamur atamayacağı bir marka olduğunu düşünüyorum teleflexin..
    En doğru kararı tabikide siz vermiş olacaksınız..İncelikler detaylarda gizlidir..Mutlaka iyi araştırın..
    Sağlıcakla..

• quote:

Tunalı Motorlu Araçlar Teleflex gfı markasının distribütör firması..
    Web sayfasında hem görsel hemde teknik bilgileri mevcut..
    Tabiki araştıracaksın, soracaksın,kıyaslayacaksın..
    Ama kıyaslama yaparken fiyatına göre değil, sistemin çalışma prensibine yada teknolojisine göre yapmalısın..
    Şu an aracım net olarak %50 tasarruf sağlamış durumda..Elbette bunuda değerlendirme lazım..
    Sürekli ayar için sistemi katan yere gidip gelmekde bir maliyet..Üstelik çokda can sıkıcı..
    BRC markası için doğrumudur değilmidir bilemem ama motor yakmış diyorlar..
    Bu problem sitemden mi kaynaklı yoksa sistemin montajındanmı bilemem..
    Landirenzo içinde ayar tutmuyor diyorlar, sürekli sorun çıkartıyor diyorlar ama opelde kendi arabalarına bu markayı takıyor..Akıl karaştırıyorlar..
    O yüzden kimsenin üzerinde yorum yapıpta sorun çıkartmadığı için hiç bir kimsenin çamur atamayacağı bir marka olduğunu düşünüyorum teleflexin..
    En doğru kararı tabikide siz vermiş olacaksınız..İncelikler detaylarda gizlidir..Mutlaka iyi araştırın..
    Sağlıcakla..

haklısın usta teleflexin sitesini inceledim bende dün gerçekten diğerlerinden farklı ama yağlama sistemi varmı yokmu onu göremedim bu konuda bilgin varmı ?

• Yağlama sistemi mevcuttur..
    benim bakımlarım 10bin km.de bir olacak..
    İlk bakımda filitre değişecek 25,00 TL
    ikinci bakımda filitre+yağlama filitresi 60.00TL olarak bildirildi..
    Ve her 10binde bir bu şekilde devam edecek..
  • quote:

Yağlama sistemi mevcuttur..
    benim bakımlarım 10bin km.de bir olacak..
    İlk bakımda filitre değişecek 25,00 TL
    ikinci bakımda filitre+yağlama filitresi 60.00TL olarak bildirildi..
    Ve her 10binde bir bu şekilde devam edecek..

tamamdır teşekkürler
  • bir depo ile (213 tl ye dolmuştu) 710 km yol yaptım antalya istanbul arası (aracım manuel vites yola çıkmadan once yakıt tüketimi 12.0 gösteriyordu) ortalama 100 km hız yaptım yolun çoğunu cruise control ile 100 e sabitleyerek gittim vites kullanmam gerektiğinde ise shift up uyarısı gördüğüm anda vites attım denemek istedim yaktırabileceğim enaz oran nedir diye araba 6.9-7.1 arası yaktı antalya ya giderkende bu oranlarda gitmiştim şehirler arası iyi bir oran bence tabi herşey istanbula gelene kadar iyiydi istanbula hoşgeldiniz tabelasından bahçeşehire gelene kadar oran 9.0 çıktı sonrada giderek yükseldi şuan 11.0 gösteriyo lpg şart

• quote:

Orijinalden alıntı: TRIONFO

bir depo ile (213 tl ye dolmuştu) 710 km yol yaptım antalya istanbul arası (aracım manuel vites yola çıkmadan once yakıt tüketimi 12.0 gösteriyordu) ortalama 100 km hız yaptım yolun çoğunu cruise control ile 100 e sabitleyerek gittim vites kullanmam gerektiğinde ise shift up uyarısı gördüğüm anda vites attım denemek istedim yaktırabileceğim enaz oran nedir diye araba 6.9-7.1 arası yaktı antalya ya giderkende bu oranlarda gitmiştim şehirler arası iyi bir oran bence tabi herşey istanbula gelene kadar iyiydi istanbula hoşgeldiniz tabelasından bahçeşehire gelene kadar oran 9.0 çıktı sonrada giderek yükseldi şuan 11.0 gösteriyo lpg şart

Kıyas yapmak istemem ama 2005 model A markasının b modeli mevut cruise control 100km hıza sabitliyorum ve yol bilgisayarında bayırın eğimine göre 5.5-6.0 litre arası ortalama alıyorumki genelde 400km falan gidiyorum bu ortalamalarla aracımın ağırlıığıda 1460kb- 118bhp gücünde. Kısaa cruze lardaki motor sanırsam 2001 ve öncesine ait bir teknoloji olsa gerek aynı zamanda volanları falanda öyledir yoksa okadar yakması normal değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: perperek

quote:

bir depo ile (213 tl ye dolmuştu) 710 km yol yaptım antalya istanbul arası (aracım manuel vites yola çıkmadan once yakıt tüketimi 12.0 gösteriyordu) ortalama 100 km hız yaptım yolun çoğunu cruise control ile 100 e sabitleyerek gittim vites kullanmam gerektiğinde ise shift up uyarısı gördüğüm anda vites attım denemek istedim yaktırabileceğim enaz oran nedir diye araba 6.9-7.1 arası yaktı antalya ya giderkende bu oranlarda gitmiştim şehirler arası iyi bir oran bence tabi herşey istanbula gelene kadar iyiydi istanbula hoşgeldiniz tabelasından bahçeşehire gelene kadar oran 9.0 çıktı sonrada giderek yükseldi şuan 11.0 gösteriyo lpg şart

Kıyas yapmak istemem ama 2005 model A markasının b modeli mevut cruise control 100km hıza sabitliyorum ve yol bilgisayarında bayırın eğimine göre 5.5-6.0 litre arası ortalama alıyorumki genelde 400km falan gidiyorum bu ortalamalarla aracımın ağırlıığıda 1460kb- 118bhp gücünde. Kısaa cruze lardaki motor sanırsam 2001 ve öncesine ait bir teknoloji olsa gerek aynı zamanda volanları falanda öyledir yoksa okadar yakması normal değil.

cruze boş ağırlığı 1360-124 hp gücünde motoru yanlış bilmiyorsam opel astralarda kullanılan ecotech 1.6 motor ben arabayı yeni aldığım zaman yaklaşık 2 aylıkken dediğim oranları görmüştüm şuan uzun yola çıksam daha az yakar diye tahmin ediyorum ama bir gerçek varki oda biz cruze kullanıcılarının şehir içinde benzin ile 10.0 ve üzeri oranlarda gezmesi kaçınılmaz tabi lpg kesin çözüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: perperek

quote:

10-12 mesaj yukarıda yakıt değerlerini toparlamıştım.
    orada da sizin yakaladığınız 5.5-6.0lt ş.dışı değeri gibi ş.dışı 5.7lt yakıt değeri elde eden arkadaşımız var.

ş.içinde de kullanıma, şehir durumuna göre 8-10lt yakıt değerleri mevcut...

• ankara şehir içi son yol bilgisayarı verileri :

ortalama hız 26,5 km/saat
    ortalama tüketim: 9,1 lt/100 km
    ölçüm mesafesi 2000 km

araç 18000 km de manuel 2010 model .
  • quote:

Orijinalden alıntı: lebu

ankara şehir içi son yol bilgisayarı verileri :

ortalama hız 26,5 km/saat
    ortalama tüketim: 9,1 lt/100 km
    ölçüm mesafesi 2000 km

araç 18000 km de manuel 2010 model .

Benimde ankara şehir içi son yol bilgisayarı verileri :

ortalama hız 35,5 km/saat
    ortalama tüketim: 8,4 lt/100 km
    ölçüm mesafesi 2000 km

araç 19500 km de manuel 2010 model (Lpg yok)

Ama illaki işimi mesleğimi, yaşadığım şehiri değişirip, İstanbulda Pendikten start alıp Sultanahmette sonlanan Sabah-akşam çift vardiya Avrasya maratonunda çile çekseydim ortalama hızım 21 ortalama tüketimimde 9,8 olurdu..... Ama Fluence yada WV grubu araçlar yaşadığı şehire hemen uyum sağlayıp yakıt tükemini azaltan mega teknolojilere sahip araçlardır..... (Yani Tunceli merkezde ne yakarlarsa istanbul Esenler trafiğinde de aynı yakarlar.... Cruze için durum maalesef böyle değil

• Lpg sistemlerinde japon malı Keihin marka enjektör kullanan markaları tercih etmenizde yarar vardır. Sessiz ve çok verimli çalışmaktadırlar. Yüksek devirlerde asla araca gaz yetiştirememe gibi bir sorunları yoktur.
  • şehir dışı son durum;

antalya - istanbul 800km
    hız çoğunlukla, 110-120km : 100km/6.2lt
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.