Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Link234

Selamlar herkese. Bu onuyu baştan aşşağı okudum ama sorularıma net bir cevap bulamadım. Sebebi kimi arkadaşlarım model/vites belirtmemesi. Çoğu LPG ve en sıkıntılı mesajlarda KM = TL üzerinden yapılan bakkal hesapları. Şu işi herkes 100 km = Litre yazsa ileri tarihlerde bakanlara da faydası olur kanaatindeyim.

Şu aralar bu araç radarıma girdi ve yarın bayiye uğrayacağım. Sıfır Cruze HB Benzinli AT full+full versiyonunu düşünüyorum. LPG şahsi olarak tercih etmiyorum. Şuanki aracım dizel 1.6 ve 6 litre yakıyor.
    Tabii cruze'un yakıt konusunda şuanki aracım Duster'la karşılaştırmıyorum bile :) Fakat şuara tercihim otomatik spor bir araba, bütçem dahilinde cruze var. Ben Tuzla - Mecidiyeköy arası yapıyorum. Yani gidiş geliş günde yaklaşık 100 km. (senede 20.000 km) bu 100 km'nin 70 km'si falan pek şehiriçi sayılmaz tahmin edersiniz. yani tam karışık tüketim güzergahı. Otomatik araçla 8 LT veya 9 LT ortalama mümkün mü? ya da otomatikden uzak dur mu dersiniz?

Not: tam bir ortalama kullanıcıyım. Gereksiz yere basmam. Tasarruflu kullanırım fakat mıy mıy da değil.

Eğer ekranda 10 LT ve üstünü göreceksem bu araç belimi büker. 8 LT veya 8.5 LT ortalama benim için tamamdır.

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

EK NOT : Aslında otomatikle 8 LT nin altına düşmek mümkün mü bu güzergahta diye sorasım geldi?

Bahsettiğiniz şehiriçi sayılmayan güzergah için ortalam da 8-8.5lt olur gibi duruyor. Ama tam olarak o güzegahı 3-5 kere geçmeden
    birşey söylemek doğruyu vermeyebilir. Mecidiyeköy den hemen köprü ve çevreden tuzla yapılacak ise %20 oranında trafiğe girilmeycek ise
    gözümde canlandırdığım kadarı ile mümkün gibi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

bu arabanın bana göre tek derdi, sert süspansiyonlar...

fazla bozuk satıhlı yollar da keyifsiz olabiliyor. normal yollar da sorun yok.

ben de 2010 model AT aracı 27.000km kullandım ve 2012 model AT araç aldım.
    benim için tek olumsuz yanı bu olduğu için gözardı ettim gitti.

40.200'e 2012 HB WTCC AT SR beyaz aldım.
    8-10 daha versem başka bir c sınıfı benzinli araç alabilirdim. 8-10.000tl nin cepte kalmasını tercih ettim...

kişiye göre tercihler meselesi.....

Merhaba,

Ben de tam sizin aldığınız aractan düşünüyorum. 2012 HB WTCC AT SR. iki sorum olacaktı.

1- ortalama tüketiminiz nedir? nasıl bir kullanım şeklinde oluşmuştur.
    2- Hangi bayiden aldınız? (buna cevap vermezseniz saygı duyarım)

Teşekkürler,

*Dün PM vasıtası ile bir arkadaşın sorduğu aynı soruya cevap vermiştim. Arkadaşa verdiğim cevabı kopyala-yapıştır yapıyorum.
    quote:

Aslında "yakıt tüketimi" konusunda pek çok yorum ve tüketim resimleri mevcut...

Ama sizin için tekrar ayazayım.

Antalya da yaşıyorum. Dümdüz şehir. Fakat adım başı ışık var ve çoğu 4yol ve 90sn den düşüyor...Sürekli şehir içindeyim....

2010 model 113lük AT cruze'u aldığımda -ki o zamanlar benzin bu kadar pahalı değildi-
    yakıt tüketimine fazla dikkat etmezdim. İlk 5-6.000km 11lt den aşağı düşmedim. Yanlız sert ve tüketime dikkat etmeyen bir
    sürüş şeklim vardı.

Sonra tüketimi kafaya takmaya başladım. değerleri sıfırladım, sürüş şeklimi yumuşattım, cut off/kick down maksimum dikkat etmeye
    ışıklardan hızlı kalkmamaya, kırmızıyı gördüğümde ayağımı gazdan çekmeye başladım. Yaklaşık 1500-2000km sonra klima kullanmadan
    8.5ltye kadar düştüm. Ama bu durum için harcadığım çaba beni pek sıktı. Araç yazın sürekli klima kullanmı dahil maksimum 9.1lt yi gördü
    ve 9lt ye sabitledi. Arabayı satana kadar(27.000km) aynı değer de kaldı.

Bu araç ile ist-ant-ist yaptım full yüklü otobanda 190km ye çıktım. ortalama 97km hız ile 6.2lt yaktım....

Yeni 124lük ile 11lt de başladım. İlk 1.000km 10.5lt gibiydi. sonra ist-antalya-ist yaptım. git gel, normal yük ile giderken 6.8lt
    dönerken 6.5lt yaktım. Gidiş de arabayı açmak için otoban da, müsait yerlerde yüksek devir düşük vites. Ve 8-10 dakika kadar
    160-180 yaptım...Dönüş yolu full yüklüydüm ve fazla hız yapmadan normal kullanım ile geldim.

İstanbul da km yi sıfırladım. akşam sabah ve köprü trafiği hariç 700km kullandım. 8.8lt yaktı.
    istanbul gibi bir yerde yaşasam 10-11lt arasında birşey olurdu. Diye tahmin ediyorum.

Şimdi araç 9.8lt de duruyor. Bir kış böyle geçer yaza girerken 9lt ye sabitler diye bekliyorum...

*Aracımı Antalya Günlas bayisinden aldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 2 Aralık 2012; 23:00:03 >

• quote:

Selamlar herkese. Bu onuyu baştan aşşağı okudum ama sorularıma net bir cevap bulamadım. Sebebi kimi arkadaşlarım model/vites belirtmemesi. Çoğu LPG ve en sıkıntılı mesajlarda KM = TL üzerinden yapılan bakkal hesapları. Şu işi herkes 100 km = Litre yazsa ileri tarihlerde bakanlara da faydası olur kanaatindeyim.

Şu aralar bu araç radarıma girdi ve yarın bayiye uğrayacağım. Sıfır Cruze HB Benzinli AT full+full versiyonunu düşünüyorum. LPG şahsi olarak tercih etmiyorum. Şuanki aracım dizel 1.6 ve 6 litre yakıyor.
    Tabii cruze'un yakıt konusunda şuanki aracım Duster'la karşılaştırmıyorum bile :) Fakat şuara tercihim otomatik spor bir araba, bütçem dahilinde cruze var. Ben Tuzla - Mecidiyeköy arası yapıyorum. Yani gidiş geliş günde yaklaşık 100 km. (senede 20.000 km) bu 100 km'nin 70 km'si falan pek şehiriçi sayılmaz tahmin edersiniz. yani tam karışık tüketim güzergahı. Otomatik araçla 8 LT veya 9 LT ortalama mümkün mü? ya da otomatikden uzak dur mu dersiniz?

Not: tam bir ortalama kullanıcıyım. Gereksiz yere basmam. Tasarruflu kullanırım fakat mıy mıy da değil.

Eğer ekranda 10 LT ve üstünü göreceksem bu araç belimi büker. 8 LT veya 8.5 LT ortalama benim için tamamdır.

EK NOT : Aslında otomatikle 8 LT nin altına düşmek mümkün mü bu güzergahta diye sorasım geldi?

1.5 DİZEL ARAÇTAN İNİP BENZİNLİ OTOMATİK ARACA BİNMEK???? HEMDE GÜNDE 100 KM YAPARKEN...... BİRDE HERGÜN AVRASYA MARATONU GÜZERGAHINDA KÖPRÜ TRAFİKLERİNDE FALAN CEBERLLEŞMEK.....

KUSURA BAKMA HOCAM AMA SENİN Kİ ANGELİNA JOLİE ' Yİ BOŞAYIP KİBARİYEYLE EVLENMEK GİBİ BİŞEY...............

• Örnek süper taş gedikde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joliva

quote:

1.5 DİZEL ARAÇTAN İNİP BENZİNLİ OTOMATİK ARACA BİNMEK???? HEMDE GÜNDE 100 KM YAPARKEN...... BİRDE HERGÜN AVRASYA MARATONU GÜZERGAHINDA KÖPRÜ TRAFİKLERİNDE FALAN CEBERLLEŞMEK.....

KUSURA BAKMA HOCAM AMA SENİN Kİ ANGELİNA JOLİE ' Yİ BOŞAYIP KİBARİYEYLE EVLENMEK GİBİ BİŞEY...............

Vallahi araç Duster olunca durum pek Anjelina olmuyor maalesef. Araba az yakıyor ok ama donanımsızlığı ve konforsuzluğu baydı artık, işin bir de psikolojik boyutu var maddiyatın yanında. Ha bugün Cruze'e baktım içime sinmedi, onda bir Kibariye durumu söz konusu.

• Çok sakin bir kullanım 2000-2500 devir arası genelde
    ani kalkışlar yok
    yolumun %50si şehir içi, %50sini istanbul tem otoyolu oluşturmakta
    yol bilgisayarı tüketim değeri 9LT-9,5LT civarında genelde. LPG olarak değerlendirirsek ortalama 11LT gaz tüketim var diyebiliriz

aracım 2010 otomatik cruze

42LT LPG ile ortalama 340-320KM gidebiliyorum. Ortalama her ay da 30TL lik benzin sarfiyatım söz konusu

Değerlerim bana yüksek gibi geliyor hala. birçok kişi bir depo ile 400km-440km lerden söz etmekte

sizce LPG değeri ne olmalı bu aracın? var mı bir anormallik değerlerimde?

LPG'yi söktürmeye bile düşünmeye başladım. %40 tasarruftan söz edilmişti fakat çok altında kaldım.

Kitim: Landirenzo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Always0007

Çok sakin bir kullanım 2000-2500 devir arası genelde
    ani kalkışlar yok
    yolumun %50si şehir içi, %50sini istanbul tem otoyolu oluşturmakta
    yol bilgisayarı tüketim değeri 9LT-9,5LT civarında genelde. LPG olarak değerlendirirsek ortalama 11LT gaz tüketim var diyebiliriz

aracım 2010 otomatik cruze

42LT LPG ile ortalama 340-320KM gidebiliyorum. Ortalama her ay da 30TL lik benzin sarfiyatım söz konusu

Değerlerim bana yüksek gibi geliyor hala. birçok kişi bir depo ile 400km-440km lerden söz etmekte

sizce LPG değeri ne olmalı bu aracın? var mı bir anormallik değerlerimde?

LPG'yi söktürmeye bile düşünmeye başladım. %40 tasarruftan söz edilmişti fakat çok altında kaldım.

Kitim: Landirenzo

Bence normal benzin tüketimi ile doğru orantılı giden bir lpg tüketimi var. Zaten tüketimin %20'sine denk gelir deniyor...

%40 tasarruf eskiden miş. Öyle de kalmış.
    44krş benzin / 30krş lpg olursa aradaki kar farkı zaten %30

Arada kaynayan ve hesabı yapılmayan LPG KİTİ + KULLANILAN BENZİN + BAKIM + RUHSAT giderleri de dahil edildiğinde.
    %30 bile direkt olarak kabaca %20 ye düşüyor.

Yılda 15-17.000 üstü +km yapılacak ki bir anlamı olsun.

tüm forum da lpg konusu açıldığında HEMEN yapılan kardan söz edilmeye başlanıyor.
    Ohh! bee artık az para ödüyorum diye rahatlama cümleleri kuruluyor. Hemen kar söz konusu bile değil. 1,5-2 yıldan önce mümkün değil.
    Haa bir psikolojik rahatlama oluyordur. Bu da insanda rahatlık sağlar. O olur...

Cruze gibi araçların yaktığı belli.
    c sınıfı az yakan benzinli araç için Lancer MT, civicHB MT-i shift gibi araçlar tecih edilebilir.
    Ama fiyat artar ve tüketim 1-2lt düşer. Hesap ödenen fark dan dolayı "al takke ver külah" gibi birşey olur.

Aslında "o araba bu araba" hepsi külliyen zarar.

• yanıtın için teşekkürler Panther

Diğer cruze sahipleri 400 ve üzeri km'lerden bahsederken durumu abartıyorlar mı diyorsun bu durumda?
  • quote:

yanıtın için teşekkürler Panther
    Diğer cruze sahipleri 400 ve üzeri km'lerden bahsederken durumu abartıyorlar mı diyorsun bu durumda?

Valla onu bilemem! ama kaba hesap orta da.
    Manuel vites ile 8-8.5lt tüketen arkadaşlar var. onların lpg tüketimi de 9.5-10lt olur.

Onu da deponun litresine göre hesaplamak lazım. 3-5 çeşit litresi farklı tank var. Tüketimlerden bahsedilirken, eksik bilgi çok oluyor.

Benzin ile yapılan litre, Lpg tankının litresi ve aldığı miktar, Lpg litre fiyatı, Aracın kullanım durumu kıyası için ortalama hız...vs.
    gibi etkenleri de detaylı sıralamak lazım ki doğruya yakın bir durum ortaya çıksın.

30tl lik lpg aldım şu kadar gittim. durumu bana tam hesapmış gibi gelmiyor.

Yol, şehir yapısı, kullanım tarzı aracın yakıt tüketimine en büyük etken.
    Bu cruze AT normal kullanımla 9-9.5lt yakıyor. Sorunsuz lpg ile de 11lt olur. Senin değer de zaten böyle.

quote:

çok düşük hızda hafif fren yaparken balatalardan gıcırtı geliyor. sadece çok düşük hızlarda. nedeni nedir sizce? genel bir problem midir diye merak ettim

bunun yanı sıra, aracımın garantisi bu yılsonunda doluyor. götüreyim bir sağ solunu kontrol ettireyim dedim fakat araç 45100km de oldugu için önce bakım yaptırın aksi halde garantiden faydalanamassınız dendi. bu gittiğim servise özgü birşey midir yoksa her chevrolte servisi bukadar tavizsiz midir?

Balatalar biraz sert ve pres baskı da bazen çapak oluyor. Bu çapak zamanla aşınıp gidecek ve ses de bitecektir.
    Balata değişim zamanı daha yumuşak bir balata seçimi, bu sesin olmamasını sağlayabilir...
    Otomatik cruze da orjinal balatalar 27-30000km ancak dayanıyor. Balata servis de 300-350tl. Daha ucuz balata da var ama bunlar da
    30.000km yi bulmadan bitiyormuş(15.000km gibi)

Ben yıllardır her zaman 1 ay geç yaptırırım. Ama km aralığım hiç dolmuyor. Önemli olan abartılmaması. Araç bakıma girdi mi? girdi!
    Geçen gün unsal07 2.bakıma girmişti. Araç 19.000km deydi ve bakım zamanını 2 ay geçmişti. Daha yeni, garanti den aküsü değişti.

Bakım zamanı için 1ay gecikme yada 1-2.000km fazla gibi bir opsiyon her zaman mevcut. o servis istiyor ki "bana gel, hemen gel".

Gerçi aracın garantisi de bitiyormuş. Bakım servis de yaptırılsa ne olacak, garanti kapsamı dışına çıkılıyor zaten.
    Genel bir sorun yok ise bakımı dışarı da (mesela bosch car servis) yaptırmak daha mantıklı. 3. yıl sonu itibari ile garanti dışına
    çıkacak araca bakım için fazla para vermeye gerek yok..

• quote:

quote:

Valla onu bilemem! ama kaba hesap orta da.
    Manuel vites ile 8-8.5lt tüketen arkadaşlar var. onların lpg tüketimi de 9.5-10lt olur.

Onu da deponun litresine göre hesaplamak lazım. 3-5 çeşit litresi farklı tank var. Tüketimlerden bahsedilirken, eksik bilgi çok oluyor.

Benzin ile yapılan litre, Lpg tankının litresi ve aldığı miktar, Lpg litre fiyatı, Aracın kullanım durumu kıyası için ortalama hız...vs.
    gibi etkenleri de detaylı sıralamak lazım ki doğruya yakın bir durum ortaya çıksın.

30tl lik lpg aldım şu kadar gittim. durumu bana tam hesapmış gibi gelmiyor.

Yol, şehir yapısı, kullanım tarzı aracın yakıt tüketimine en büyük etken.
    Bu cruze AT normal kullanımla 9-9.5lt yakıyor. Sorunsuz lpg ile de 11lt olur. Senin değer de zaten böyle.

quote:

çok düşük hızda hafif fren yaparken balatalardan gıcırtı geliyor. sadece çok düşük hızlarda. nedeni nedir sizce? genel bir problem midir diye merak ettim

bunun yanı sıra, aracımın garantisi bu yılsonunda doluyor. götüreyim bir sağ solunu kontrol ettireyim dedim fakat araç 45100km de oldugu için önce bakım yaptırın aksi halde garantiden faydalanamassınız dendi. bu gittiğim servise özgü birşey midir yoksa her chevrolte servisi bukadar tavizsiz midir?

Balatalar biraz sert ve pres baskı da bazen çapak oluyor. Bu çapak zamanla aşınıp gidecek ve ses de bitecektir.
    Balata değişim zamanı daha yumuşak bir balata seçimi, bu sesin olmamasını sağlayabilir...
    Otomatik cruze da orjinal balatalar 27-30000km ancak dayanıyor. Balata servis de 300-350tl. Daha ucuz balata da var ama bunlar da
    30.000km yi bulmadan bitiyormuş(15.000km gibi)

Ben yıllardır her zaman 1 ay geç yaptırırım. Ama km aralığım hiç dolmuyor. Önemli olan abartılmaması. Araç bakıma girdi mi? girdi!
    Geçen gün unsal07 2.bakıma girmişti. Araç 19.000km deydi ve bakım zamanını 2 ay geçmişti. Daha yeni, garanti den aküsü değişti.

Bakım zamanı için 1ay gecikme yada 1-2.000km fazla gibi bir opsiyon her zaman mevcut. o servis istiyor ki "bana gel, hemen gel".

Gerçi aracın garantisi de bitiyormuş. Bakım servis de yaptırılsa ne olacak, garanti kapsamı dışına çıkılıyor zaten.
    Genel bir sorun yok ise bakımı dışarı da (mesela bosch car servis) yaptırmak daha mantıklı. 3. yıl sonu itibari ile garanti dışına
    çıkacak araca bakım için fazla para vermeye gerek yok..

Ayrıntılı yanıt için teşekkür ederim

LPG çok karlı değil artık dediğin gibi bu hesaba göre

servis konusundada başka bir servisi aradım, kabul ettiler aracı garanti kapsamında getirmemi. servisten servise büyük fark varmış gerçekten. bakımları dışarda yaptırıcam bende ama garanti bitmeden araçtaki bazı küçük problemleri garanti kapsamında halledeyim dedim.

Garanti bitimi öncesinde özellikle istemem gereken neler olabilir servisten? tavsiyeler varsa çok sevinirim

• quote:

Hayır kesinlikle en ufak bir abartı söz konusu değil. Aldığım lpg 40,9 litre yaptığım km ise 450 ile 470 km arası değişmektedir. Kesinlikle bu değerlerin altını hiç görmedim. Sadece bu km karışık yapılmış yoldur. Ve şunu ben hep baz alırım 1lt lpg ile kaç km yol gitmişim? 11km nin altı olmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01levent01

quote:

Hayır kesinlikle en ufak bir abartı söz konusu değil. Aldığım lpg 40,9 litre yaptığım km ise 450 ile 470 km arası değişmektedir. Kesinlikle bu değerlerin altını hiç görmedim. Sadece bu km karışık yapılmış yoldur. Ve şunu ben hep baz alırım 1lt lpg ile kaç km yol gitmişim? 11km nin altı olmamalı.

Hangi LPG kitini kullanıyorsunuz acaba? ve hangi şehirde yaşıyorsunuz?
    ben uzun yola çıktığımda bile malesef sizin değerlerin çok altında kalmıştım :(

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 01levent01

quote:

Hangi LPG kitini kullanıyorsunuz acaba? ve hangi şehirde yaşıyorsunuz?
    ben uzun yola çıktığımda bile malesef sizin değerlerin çok altında kalmıştım :(

Landirenzo evet bulunduğum yer şehrin 20km dışında yaklaşık 10-12 km arası ışık dahi yok. Ben o yüzden karışık diye belirtmiştim. Değerlerin bu kadar iyi olmasının sebeplerinden biri de bu şehir trafiğinden nefret ediyorum, yolu uzatır ama şehir içine pek girmemeye özen gösteririm. Bulunduğum şehir Konya tabi dümdüz bir ova araçta pek fazla zorlanmıyor. Bu da bir etken.

• ARaç 18 bin km de. Otomatik 2011 124 BG. landirenzo.

bir depo ile ( 32 lt ) 300 km yi yarım km dahi geçmiyor uzun yolda. Şehir içi 250 km lerde. Distribütör firmasında ayar filtre bakıma götürdüm. bişiler yükleyip yaptılar.
    Şimdi araç uzun yolda 262 km gitti. Şaka gibi. Birde buna normal demezlermi. Dedim o zaman ne diye LPG takıyoruz diye sinirlendim.
  • Sanırım bura da daha faydalı olur...
    quote:

Orijinalden alıntı: ForAnAngel22

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ForAnAngel22

Merhaba arkadaşlar ;

Bu sabah aracımı Lpg Montajı için Olgun Lpg Ayar Otogaz'a bıraktım ve öğleden sonra alacağım. Landirenzo Omegas Plus kiti takılacak , 50Lt tank ve 3 Yıl/100000km subap garantisi yaptırmak konusunda sizden fikir almak istiyorum. Hesaplarıma göre yılda ortalama 15-20 bin km arası yol yapıyorum sizce yaptırmak mantıklı mı 190TL gibi bir meblağ var. Birde 3 yıl gönül rahatlığıyla kullanmak var. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler.

16.000km şehir içi/2.000km şehir dışı yapılsa, 2.yılın sonun da kar'a geçmeye başlarsınız. subap sorunu oluşursa 3+yıl...

Siğorta poliçesinin bir nüshasını isteyin içinde bulunan "muhafiyetler" durumuna dikkat edin.
    Poliçe için verdiğiniz ve muhafiyet ile vereceğiniz miktarı hesaplayın. Mantıklı geliyor ise...

Merhaba ilk Lpg izlenimlerim şu şekildedir.

Cumartesi günü aracı öğleden sonra aldım. Test te ettim orada performans olarak bir fark hissetmedim lpg ye geçişlerde anlamıyorsunuz. cumartesi ve pazar günü aracımla 70-80 km dolaştım. Bu sabahta işe geldim hayli yoğun bir trafikte yani ilk izlenimim iyi şu anda hiç arıza lambası yakmadı. Lpg montajdan aldığım gibi hemen 100 mt ileriden PO dan litresi 2,55TL den 50 TL'lık gaz aldım yanılmıyorsam 90 km civarı bir yol yaptım toplam henüz bitmedi. Hava İstanbulda soğuk olmasına rağmen 400-500mt kadar sonra sabah lpg ye geçti. Yani ilk izlenim olarak hiç bir sıkıntım olmadı 500 km kadar sonra tekrar bir ayara gelmemi ondan sonra 10000km bakımına gelmemi belirttiler.

Subap sigortası yaptırmadım çünkü bir tek BRC ye yapıyorlarmış. Subap sorunu için uzun yolda 150km üzeri uzun süre gitmeyin diye uyarıda bulundular. Şehir içerisinde de 4000rpm üzerinde uzun süreli ve devamlı kullanmayın diye uyarıda bulundular. Uyarılarını dikkate alırsam subap sorunu çıkmazmış açıkçası inandığımı söyleyemem. Bana söyledikleri verilere göre 50TL gaz ile 140-150 km yapmam gerekirmiş. Şimdi gazın bitmesini bekliyorum.

Tasarruf konusunda zaten hesabımı yaptım ruhsata işletme işlemleri hariç sanırsam 8-10 ayda LPG dönüşümü kendini amorti edecek benim detaylı olmasa da kısa hesabım ;

Şehir dışına çok nadir çıkarım o da en uzak olan memleketim Edirneye giderim. Yani şehiriçi her ay 1300 km yaparım

şehir içi benzin de :0,50 kr * 1300km = 650 TL * 12 ay = 7800TL
    şehir içi Lpg de : 0,35 kr * 1300km = 450 TL * 12 ay = 5400 TL

2400 TL aşağı yukarı 1 yıl kar gibi desek : 1600 Lpg kit + 400 Ruhsat + 400 Benzin

Sanırım 2 tane de bakım yaptırsam sordum bakımlar 40 TL * 2= 80 TL

Sanırım 2. yılda 2 tane subap tamir parası çıkar gibi

Ben hesabımı bu şekilde yaptım yanlışım varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

sizin verdiğiniz değerleri, yaptığımız tabloya girdim.
    Normal de benzinden lpg ye geçen arkadaşlarda bir rahatlama olur ve biraz yıllık kullanım dışına çıkarlar.
    bunun için bu tablo da %10 fark gösterilmiştir. benzinle 10.00km lpg de 11.000km gibi...

Ama ben bunu hiç fazla yapmayacağınızı farz ederek, 1e1 yapıp tabloya girdim.
    benzinde 0.50krş/lpg de 0.35 için, kabaca 10,5lt benzin ve lpg de 12,5lt yi alırsak ...

Tamamen sizin değerlerinize göre çıkan sonuç;(sizin yazdığınız benzin giderini yıllık 400den 300'e düşürdüm)
     CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

2. yılın sonunda 1.486TL kar yapılmış gözüküyor.
    4.yıl/60.000km lerde subap sorunu çıkarsa, tamir masrafını çıkardıktan sonra kalan net kar 3.770tl olarak çıkmış...

bu tablonun satır açıklama açılımı şöyle;
     CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

ARaç 18 bin km de. Otomatik 2011 124 BG. landirenzo.

bir depo ile ( 32 lt ) 300 km yi yarım km dahi geçmiyor uzun yolda. Şehir içi 250 km lerde. Distribütör firmasında ayar filtre bakıma götürdüm. bişiler yükleyip yaptılar.
    Şimdi araç uzun yolda 262 km gitti. Şaka gibi. Birde buna normal demezlermi. Dedim o zaman ne diye LPG takıyoruz diye sinirlendim.

Otomatik cruze'un şehir içi performansı şuanki LPG fiyatlarına göre ortalama ,35kr olarak gözüküyor bende de durum aynı
    LPG çok karlı değil şuanki mevcut fiyatlarla

LPG'yi taktırırken 1,90TL idi LPG litresi buna göre hesabımı yapmıştım ama evdeki hesap çarşıya uymadı, kışın fiyatların bukadar artabileceğini düşünmemiştim, ötv şu bu zammı derken LPG anlamsızlaştı.

kış sonunda artık tekrar fiyatlar aşağılara çekilirse ozaman belki bir karlılık söz konusu olabilir diye düşünüyorum ama ne kadar aşağıya iner lpg fiyatları orası meçhül elbette

• Buarada lastiklerin basıncı ne kadar etkili olabilir yakıt tüketiminde

ben ön ve arkaları 32psi de kullanıyorum

kapı aralığındaki talimata baktım, 32 confort olarak geçiyo, 39psi eco olarak belirtilmiş

hangi basınç arlaığında kullanmak gerekiyor aracı sizce?
  • sol kapı içinde 29-39 arası opsiyonel olarak hava basılabiliyor yazıyor. 32 psi ile ısrar ettiğin sürece yakıt hep fazla olur . 35 psi bas gez. 10 günde birde devamlı kontrol et. çünkü bu cruzelarda lastik basıncı zırt pırt durduk yere 3-4 psi düşüyor

• 4-5 psi lik basınç artırımı hissedilir derece yakıt tasarrufu sağlar mı?
  • Bu lastik basıncının haftada bir 36 psi'den 30 psi'ye düşmesi durumunu bende yaşıyorum.

Aracı sadece Cumartesi-Pazar günleri kullanıyorum.
    Her seferinde, hava bastıktan sonra kullanmaya başlıyorum aracı.
    Acaba neden böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Aynı durumu yaşayan var mı? Veya bir çözümü olan?

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.