Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birşey daha Aracınızda oksijen lambda sensörünü 30000 km de bir kontrol ettirmeyi unutmayın çünkü o parça ucuzdur ama arızalanınca 1-1,5 lt fazla yakıt tüketmenize neden olur. Benim Marea, Fiat beğenilmez ama uzun yolda 5,5 - 5,8 lt benzin tükettiğimi biliyorum. Sizin araçlar biraz daha ağır ancak 6 lt.leri görmeniz lazım. Unutmayın aracınız 30.000 km'yi geçtiği zaman lambda sensörünü kontrol ettirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KenMar

Arkadaşlar biliyorum benim forumum dışındayım ama kısa mesafe araç kullananlar ve 1. - 2. vitesi kullananlar Chevrolet ile değil hiçbir araç ile 10 lt'lerin altını göremezler ister ekranda ister pompaya gittiklerinde olsun. bu değerler normaldir. Araç ısındıktan hararet göstergesi normal seviyeye geldikten sonra araç kitapçıkta verilen değerlere yakın yakıt tüketir.

Katılıyorum...

1.6 Atmosferik, 1300kg lık araçlarda, duruma göre ancak -1lt olur.
  • slm arkadaşlar bende 2012 model cruze lt plus paketli araç aldın ocak ayında araçtan çok memnunum.
    almadan önce bende çok araştırdım sizin gibi söylenti çoktu ara.ç çok yakıyomuş falan filan gibi aslı astarı olmayan söylentiler.aldığınız araç 1.6 motor 124 beygir bir aaraç donanım vede aksesuar olarak güvenlik olarak denecek hiç birşey yok . yakıt tüketimine gelincede arkadaşlar tüm sıfır araçlar motorun alışma sürecince çok yakar . bu tüm modellerde vede yeni motor yaptırdığınız araçtada böyledir.rodoj süresince pistonların alışması için yakıt sarfiyatı yüksek olur. benimle berarber bir arkadaşımda ww. jetta aldı 1.4 motor benzinli knde 45-50 krş yakıyorbenim aracımda denedeim benzinin litresi 4.88tl ortalama 450 krş yakıyor. yaani fazla yakıt farkı yok söylentilere inanmayın vede anlık sarfiyat oranlarınını değerlendirmeyim bazen yokuştur gittiğiniz yer sarfiyat 15 lt bulur bazende boş atarsınız 2ltyi bulur bunları değerlendirmeyin aracın tam yakıt sarfiyatı 3oookmyi rodaj süresini geçince biraz azalır tam randımanlı yakıt tüketimi 10000kmden sonra bulunur .ayrıca cruzelar lpgye tam uyumludur mesela ww genler tüpe uymuyor 4000-5000 tllik tüpler ancak uyuyor bunlarıda değerlendirin .gönül rahatlığıyla alın ben aracı alırken söylentilere inanmadım kendim araştırdım bayilerde araç bulamadım o kadar hızlı satıyorlardı.bu fiyata bu donanım ve güvenlikte en iyi araç bence herkese iyi günler dilerim .
    BEN GERÇEKTEN CRUZE KULLANICISIYIM BAZI ÖNYARGILI FORUM KULLANICILARINDAN DEĞİLİM. HER ARAÇ MODELLERİNİN FORUM SAYFASINDA MUTLAKA OLUMSUZ HABERLER BULACAKSINIZ BUNLAR KİMİ ZAMAN TİCARİ KAYGILARLA YAZILAN KASITLI YORUMLARDIR. SİZ KENDİNİZ RAŞTIRIN KULLANICILARIYLA GÖRÜŞÜN TEST EDİN ÖLE ALIM BİRDE ARAÇ ALIRKEN BAYİDE TAKAS YAPIYORSANIZ ÖNCE ARACINIZI SAYDIRIN SONRA ARAÇ PAZARLIĞI YAPIN BEN HATA YAPTIM İYİ NİYETLİ DAVRANDIM ZARAR ETTİM ÖZELLİKLE ANKARA OPİS BAYİSİNDEN ALMAYIN BEN TAKASTA ZARAR ETTİM BAŞKA BAYİDEN ALIN ORADAKİ PAZARLAMACILAR DIŞARIDAKİ GALERİLERLE ORTAK ÇALIŞIYORLAR. DİKKATLİ OLUN DERİM.HERKESE İYİ GÜNLER ARAÇ BİNİLECEK HOŞ BİR ARAÇ GÜVENLE ALIM BİNİN DERİM

• Sonunda fırsat bulabildim ve aracımın yakıt tüketimine ait rakamları fotoğraflı olarak kanıtlıyorum. Aracım otomatik vitestir. Çoğunlukla İzmir Altınyol-Bornova trafiğinde (sabah-akşam) kullanıldı. Haftasonları da 5-10 dakika uzaklıktaki alışveriş merkezlerine gidildi.

Geçen hafta Pazartesi günü yakıt aldığımda sıfırladım. O zamandan beri, yani yaklaşık olarak 8 günlük değerler bunlar. (Haftasonu da dahil)

Yani yaklaşık olarak 300 km'lik mesafenin ortalaması.

Ortalama hız

Ortalama yakıt tüketimi

Edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 26 Şubat 2013; 22:59:08 >

• tek bir şey sormak isterim.... bu degerleri ort. hız ve ort. tüketimi sıfırladıktan sonra kaç km yol katedip elde ettiniz.......

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joliva

tek bir şey sormak isterim.... bu degerleri ort. hız ve ort. tüketimi sıfırladıktan sonra kaç km yol katedip elde ettiniz.......

Geçen hafta Pazartesi günü yakıt aldığımda sıfırladım. O zamandan beri, yani yaklaşık olarak 8 günlük değerler bunlar. (Haftasonu da dahil)

Yani yaklaşık olarak 300 km'lik mesafenin ortalaması.

Edit:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 26 Şubat 2013; 22:55:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cafcuf_06

İşte şehirdışı değerleri de sizden geldi.

Artık göremeyen,görmek istemeyen gözlere inat, 10 bin TL fazla verip aynı miktarda yaktıklarını görsünler.

• GÜZEEL!
  • kim ne derse desin cruze normal yakıyor, anormal yakanlar kendi iç dünyalarında metan gazını yakanlar
  • Km de 0,29 Kuruş daha ne olsun !
  • Geçenlerde ben de Ankara-Beypazarı arası AT ile 6.0 litre ortalama yaktım. Ortalama hızımda 90km/h civarı idi. Gittiğiniz yolda farkettiriyor örneğin. 2 hafta öncede Çubuk'a gidip geldim, alet 95km/h ortalama ile 5.7 yaktı.

Benzin konusunda babamın söylediği bir laf vardır. Gaza ve frene ne kadar az basarsan araba o kadar az yakar derdi. Her araba için geçerli bir durumdur bence :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigmaPI

Geçenlerde ben de Ankara-Beypazarı arası AT ile 6.0 litre ortalama yaktım. Ortalama hızımda 90km/h civarı idi. Gittiğiniz yolda farkettiriyor örneğin. 2 hafta öncede Çubuk'a gidip geldim, alet 95km/h ortalama ile 5.7 yaktı.

Benzin konusunda babamın söylediği bir laf vardır. Gaza ve frene ne kadar az basarsan araba o kadar az yakar derdi. Her araba için geçerli bir durumdur bence :)

debriyajıda unutmamak lazım :)
  • Merhaba,

Cruze 1.6 ls brc tüp var otomatik... Şimdi 640 km yol gideceğiz ş. dışı. ortalama ne yakar lpg olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelikuputis

Merhaba,

Cruze 1.6 ls brc tüp var otomatik... Şimdi 640 km yol gideceğiz ş. dışı. ortalama ne yakar lpg olarak?

AT Cruze 95-100 ortalama hız ile 6.5lt gibi yakıyor. "Lpg benzine göre %20 fazla yakar"dan yola çıkılarak hesap yapılabilir.
  • Araçta ilk kez 9.5 litre tüketimi gördüm. O da içinde neredeyse hepsi 100 kiloya yakın, ben biraz geçkin(120) 5 kişi artı 1 çocuk varken, izmirin en dik semtlerinden olan gültepeye iki kez çıkma ve inme neticesinde.

Geneldeyse yazın 8 civarı. Kışın 8.5 ve 8.7 dolayları takılıyorum.

• slm herkese arkadaşlar 6 ay önce prins markalı lpg kiti taktırdım sorun şu arıza lambası yanıyor bu konuda tecrübeli olan ve bilgisi olan arkadaşların tavsiyesine ihtiyaçım var lpg kiti takan adam emme manifodu çift boru ile gönderme yağmasına bile arzıa lambası yanıyor sebebi enjektörlerden dedi prinsin bir marka altında enjektörler getirlecek bakalım ne olacak
  • ankara içi 1 depoyla kaç km gidiyor acaba benzinli cruze ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

ankara içi 1 depoyla kaç km gidiyor acaba benzinli cruze ?

Aşırı trafiğe takılmıyorsanız 600-650km görürsünüz. Sabah-akşam eskişehir yolu-istanbul yolu vs. trafiğine düşüyorsanız 500km falan yaparsınız. Durum ikinci gibiyse benzinli araç için LPG şart (marka-model ayırt etmiyorum.) Yoğun trafik saatleri dışında, ortalama bir kullanım ile ben genelde 8.5-8.9lt/100km görüyorum bilgisayarda. bunlar AT değerleri, MT için 1lt indirin, km'lere de 50-100km ekleyin.
  • Arkadaşlar bugün inş. teslim alıyorum aracı. Bazı arkadaşlar 124 lük olanlar lpg ile uyumlu değil falan diyor. Yağlamalı sistem taksan bile 50-60 bin km sonra sübablar gidiyor diyor ne derece doğru bilemiyorum. Eğer öyleyse hiç teslim almıyım yani...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.