60Hz monitörlerde anaglyph 3d kullanılabilir hemde 60hz olarak fakat 2 tane farklı görüntü yansıtılmıyor renklerle ile yapılıyor 3d görüntü aldatmacası.
Benimle 3d tartışacak arkadaşlar donanımhaber forumlarını iyice bir araştırsınlar derim. Sizin daha dün aldığınız gözlükleri ne zaman test ettik onaylamadık bir görsünler.
kardeş alınganlık fln yapacak bir şey yok. kimse seninle bir şey tartışmıyor; soru soruyoruz. o forumları sabah-akşam inceleyemediğimiz için bilmiyoruz kusura bakma. (bilgine de saygı duyuyoruz şüphen olmasın)
sonuç olarak sen diyorsun ki; ekran kartın ve oyun desteklese dahi 60hz bi led/lcd monitör gönderilen bu veriyi renk oynamaları ile yansıtır, doğru mu anlamışım? ki bu halde bile gözlüğe ihtiyaç olmalı zannederim... yani bi nebze de olsa 3d görüntü sağlayabilirz?
quote:
Orijinalden alıntı: GEr0nim0
quote:
Orijinalden alıntı: Emre Candemir
60Hz monitörlerde anaglyph 3d kullanılabilir hemde 60hz olarak fakat 2 tane farklı görüntü yansıtılmıyor renklerle ile yapılıyor 3d görüntü aldatmacası.
Benimle 3d tartışacak arkadaşlar donanımhaber forumlarını iyice bir araştırsınlar derim. Sizin daha dün aldığınız gözlükleri ne zaman test ettik onaylamadık bir görsünler.
kardeş alınganlık fln yapacak bir şey yok. kimse seninle bir şey tartışmıyor; soru soruyoruz. o forumları sabah-akşam inceleyemediğimiz için bilmiyoruz kusura bakma. (bilgine de saygı duyuyoruz şüphen olmasın)
sonuç olarak sen diyorsun ki; ekran kartın ve oyun desteklese dahi 60hz bi led/lcd monitör gönderilen bu veriyi renk oynamaları ile yansıtır, doğru mu anlamışım? ki bu halde bile gözlüğe ihtiyaç olmalı zannederim... yani bi nebze de olsa 3d görüntü sağlayabilirz?
ben oynuyorum arkadaşım bir nebze falan değil sonuçta 3D olarak oynayabiliyorsun yani olay bu.Birkaç fotoğraf koyayım diyecem ama malum yani :)
dünya kupası karşılaşmasında anaglyph 3d yi hd olarak test ettim derinlik hissediliyo ama arkadaşın yazdıgı kadar degil gözlüklerde gaztenin verdigi yeşil kırmızı gözlüklerdi .
şimdide crysis 3d anaglapy yaptım tek eksik dandik gaztenin verdigi kırmızı yeşil naylok gözlük yok
Şu gözlügü bende bulabilsem denicem.. kırtasiyede felan satılırmı ya
quote:
Orijinalden alıntı: NECROCYBER
quote:
Orijinalden alıntı: Modernova
Aynen denedim süper birşey. Ateşler hele
kardeş konu dışı ama 1şi soracam rampge III gene ben o anakarta küçük rampage III diyom da 980xi en fazla kaç mhz oc oluyor ekran kartı ve işlemcinin aldığından ne kadardı fiyatları
Bizim bilgisayarcı biraz indirim yaptı ekran kartı zaten oc edition yapmadım birşey.
quote:
Orijinalden alıntı: GEr0nim0
quote:
Evet normal bir monitörle ve red/cyan gözlükle nvidia da ekstra yazılım olmadan amd lerde iz3d destek verdikten sonra bir nebze 3d oynayabilirsiniz.
Fakat renkli gözlükler ilk bir kaç kullanım için güzel gibi görünürler fakat verdikleri derinlik kesinlikle stereoscopic 3d nin yanından bile geçemez, performansı gereksiz düşürür ve olması gerekenden daha karanlık ve renksiz bir görüntü elde edilir.
Yani en gereksiz 3d biçimidir. 3D kullanılacaksa kızılötesi gözlük ile nvidia kart ve 120hz monitör kullanılmalı en verimli 3d budur diyebiliriz. hatta kullanılmaya değer tek 3d(sinemalardaki sistem hariç)
ati olanlar kullanamıyormu 3d yi
quote:
Evet normal bir monitörle ve red/cyan gözlükle nvidia da ekstra yazılım olmadan amd lerde iz3d destek verdikten sonra bir nebze 3d oynayabilirsiniz.
Fakat renkli gözlükler ilk bir kaç kullanım için güzel gibi görünürler fakat verdikleri derinlik kesinlikle stereoscopic 3d nin yanından bile geçemez, performansı gereksiz düşürür ve olması gerekenden daha karanlık ve renksiz bir görüntü elde edilir.
Yani en gereksiz 3d biçimidir. 3D kullanılacaksa kızılötesi gözlük ile nvidia kart ve 120hz monitör kullanılmalı en verimli 3d budur diyebiliriz. hatta kullanılmaya değer tek 3d(sinemalardaki sistem hariç)
eh o zmn nivdia gtx480, nividia 3d vision yazılım + gözlük (kit?), acer 23" monitör streo olmasa da işimizi görecek. tek eksik (ki belki de en önemlisi) monitör ama ne yapalım bizim de ölçümüz bu kadar
quote:
Orijinalden alıntı: ukayl06
ati olanlar kullanamıyormu 3d yi
Kullanamazlar. Çünkü oyunun gereksinimi olan gözlük Nvidia sistemini desteklemekte.
denemek isterdim ama maalesef ati
ben size birşey söyliyeyim...
güneş gözlüğünüz varsa yarı 3d keyfi yaşayabilirsiniz...şöyle oluyor;
güneş gözlüğünüzün sağ gözünüzü kapatan camını çıkarıp takın (yani gözlüğü taktığınızda sadece sol gözünüzün önünde gözlük camı olsun)...evet bu kadar...ne bir kart ayarı ne de başka birşeye ihtiyacınız yok artık girip oynayın...
görüntünün bu şekilde 3d gibi görünmesinin sebebi tamamen bir göz yanılması, sol gözün üzerinde kararmış cam olduğun görüntü iki göze çok ufak zaman farklılıklarıyla ulaşıyor ve görüntü hareketli olduğu sürece 3d ymiş gibi algılanıyor...
not: bu benim bulduğum yada uydurduğum birşey değil...araştırırsanız daha detaylı öğrenebilirsiniz...
dipnot: çok uzun süre bu şekilde oynamayın, gözünüzü çok yormayın...
hadi iyi eğlenceler...
quote:
Orijinalden alıntı: miwaly_
ben size birşey söyliyeyim...
güneş gözlüğünüz varsa yarı 3d keyfi yaşayabilirsiniz...şöyle oluyor;
güneş gözlüğünüzün sağ gözünüzü kapatan camını çıkarıp takın (yani gözlüğü taktığınızda sadece sol gözünüzün önünde gözlük camı olsun)...evet bu kadar...ne bir kart ayarı ne de başka birşeye ihtiyacınız yok artık girip oynayın...
görüntünün bu şekilde 3d gibi görünmesinin sebebi tamamen bir göz yanılması, sol gözün üzerinde kararmış cam olduğun görüntü iki göze çok ufak zaman farklılıklarıyla ulaşıyor ve görüntü hareketli olduğu sürece 3d ymiş gibi algılanıyor...
not: bu benim bulduğum yada uydurduğum birşey değil...araştırırsanız daha detaylı öğrenebilirsiniz...
dipnot: çok uzun süre bu şekilde oynamayın, gözünüzü çok yormayın...
hadi iyi eğlenceler...
Evet 3d gibi bu da bir göz yanılsaması. En azından yan etkileri aynı
Nvidia 3D Vision Kit'i ne kadara aldın tek eksik o kaldı.
quote:
Orijinalden alıntı: slimshadyTR
Nvidia 3D Vision Kit'i ne kadara aldın tek eksik o kaldı.
nvidia kit piyasada en ucuzu 250-TL (sanal marketimmiydi-gittigidiyor muydu)
yalnız (emre abimizden öğrendiğimiz kadarıyla) 3d 120 (60X2) monitör ve destekleyen ekran kartın yoksa (ikisinin birden olması gerekiyor) stereo 3d görüntü elde edemezsin. o sebeple de nvidia kit'e ihtiyacın olmaz.
bu ikisinden biri dahi olmasa ancak anaglyph 3d görüntü saplarsın ki o zmnda nvidia kit alacağına sadece bi gözlük al yeter. (ama iyi bişey tabi)
arkadaşlar ben de gts250 va samsung p2250 var 6o hz sistem yazıyo aşaıda sadece gözlük alıp denemk istiyorm 3d yı crysıs te hangisini almalıyım
bendede geforce210 var sadece gözlüğü alıp oyunda ayarı tamamlayıp 3d keyfini yaşayabilir miyim?
atinin 3d ekran kartlarıyla oynanmıyormu şimdi 3d olarak bu oyun
quote:
Orijinalden alıntı: ysfgk
atinin 3d ekran kartlarıyla oynanmıyormu şimdi 3d olarak bu oyun