Şimdi Ara

silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Pek yapıcak bişi yok o zaman. havuza girmeyi mi beklicez 🙈

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • blackness88 B kullanıcısına yanıt
    Havuzdan çıkmayı ümit edeceksiniz

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Çıkarız inşallah nasıl olcaksa 😄

• blackness88 B kullanıcısına yanıt

lan ip'ne yönlendirme yapmışsın zaten. bunu demek istemiş. senin bize göstermediğin sadece port açma idi. sen bunu resime bakınca port tetiklemeden yapacaksın da cgn havuzu'nun çevrim içi oyunlara etkisini bilmediğim için bu hususu ben gözden kaçırdım.   aslına bakarsan şöyle bir durum var. cgn havuzu, neden sadece kullanıcı tarafında bir sorun olarak bırakılıyor? halbuki online oyun sektörü de bu cgn havuzundan şikayetçi olmalı. cgn havuzundan ötürü, oyuna para verdiysen iade alabilirsin zannediyorum? yok ben oynayacağım dersen, sabit ip yerine vpn de düşün derim. aslına bakarsan parası olanın vpn kullanması daha iyi gibime geliyor.   yalnız özel işlerde, banka vs gibi bilemiyorum vpn üzerinden iş yapmak bana itici geliyor. daha doğrusu elin oğlundan vpn kullanmak itici geldiği gibi yerlisi de itici geliyor yani. vpn'cilere sormak lazım bunu.  

bu arada küfür eder gibi giriş olmuş..  yanlış anlama "lan ip"   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 22 Kasım 2020; 21:39:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet kontuy

lan ip'ne yönlendirme yapmışsın zaten. bunu demek istemiş. senin bize göstermediğin sadece port açma idi. sen bunu resime bakınca port tetiklemeden yapacaksın da cgn havuzu'nun çevrim içi oyunlara etkisini bilmediğim için bu hususu ben gözden kaçırdım.   aslına bakarsan şöyle bir durum var. cgn havuzu, neden sadece kullanıcı tarafında bir sorun olarak bırakılıyor? halbuki online oyun sektörü de bu cgn havuzundan şikayetçi olmalı. cgn havuzundan ötürü, oyuna para verdiysen iade alabilirsin zannediyorum? yok ben oynayacağım dersen, sabit ip yerine vpn de düşün derim. aslına bakarsan parası olanın vpn kullanması daha iyi gibime geliyor.   yalnız özel işlerde, banka vs gibi bilemiyorum vpn üzerinden iş yapmak bana itici geliyor. daha doğrusu elin oğlundan vpn kullanmak itici geldiği gibi yerlisi de itici geliyor yani. vpn'cilere sormak lazım bunu.  

bu arada küfür eder gibi giriş olmuş..  yanlış anlama "lan ip"   

sıkıntı yok kardeşim. anlamadım valla. daha önceden port yönlendirme kısmından açmıştım. oynayabiliyorduk. şimdi yok port tetikleme kısmını da denedim ama olmuyor. bekliyoruz bakalım şimdilik

• Tamam ya hamachi işi çözdü :) ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackness88

Tamam ya hamachi işi çözdü :) ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

Not ettim ihtiyacımız olacak muhtemelen :)

• ahmet kontuy kullanıcısına yanıt

Carrier-Grade NAT, CGNat veya CGN havuzunun kullanılma nedeni aslında limitini doldurmuş olan IPv4 protokolüdür. IPv4 protokolünde 2^32 = 4.294.967.296 farklı IP adresi verilebilir. Bunun da 592.708.864 kadarı çeşitli amaçlarla bloke edilmiştir. Mesela modeminiz size yerel ağda 192.x.x.x ya da 10.x.x.x gibi IP numarası atar. Bu IP numaraları bloke edilmiş gurup içindedir. Geriye kalan yaklaşık 3.5 milyar IP adresi ile ne yazık ki bu işler yürütülemiyor. Şu an dünya üstünde halen genel olarak IPv4 kullanıldığından bu işi çözmek amaçlı CGNat kullanılıyor.

Eğer modemde gözüken IP numaranız 100.64.0.0 ile 100.127.255.255 arasında ise CGNat içindesinizdir. Zaten bu adres bloğu bu iş için rezerver edilmiş ip bloğudur.

CGNat'ın bir başka kullanım amacı da düşük maliyetle internet satabilmek diyebiliriz bir nevi. Sonuçta sizin internet sağlayıcınız da belli bir IP bloğu için birilerine ödeme yapıyor. Böylelikle örnek olarak 100 IP numarası kiralamış olan internet servis sağlayıcınız binlerce kullanıcıya hizmet satabiliyor.

Nasıl ki modeminiz size gerçek bir IP numarası atamıyorsa, servis sağlayıcınız da modeminize aynısını yapıyor. Siz de zaten bunu imzalamış olduğunuz sözleşmede kabul etmiş durumundasınız.

Size oyun hizmetini satan firma size kendi sistemine giriş izni satıyor. Sizin internet bağlantınız da onları ilgilendirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 27 Kasım 2020; 11:33:30 >

• bu havuz problemine yönelik, oyunun satışında uyarı yapmaları gerekmez mi? oyuncuya oyun oynama şartlarını vs kullanım hakkı sözleşmesi felan hepsine onay verdiriyor kurulumda diyelim. ama bağlantıda belli portu mecburi kılıyorsa bunu, açık bir şekilde uyarması gerekir diye düşünüyorum. herkes prof değil sonuçta..

• Burada şöyle bir durum var. Kendi kontrolünüzde olmayan tüm senaryoları kurgulayıp bunlara karşı bilgilendirme yapamazsınız. Siz bu senaryoları çalışırken yeni teknolojiler ve buna bağlı yeni senaryolar da oluşur. Varsayalım ki yaptınız, bu size tüm bunları güncel tutma yükümlülüğü ve buna bağlı iş gücü getirecektir. Bu nedenle üretici firmalar sattıkları ürün veya hizmetin çalışma şartlarını söylerler.

Ancak burada aklımı karıştıran bir durum var. CS 1.6 oynayabilmek için bir port açılmasına gerek yok. Server kurulacaksa port açmak gerekiyor. Ekran görüntüsünde sanki o ip'de server yok gibi gözüküyor. Hatta 78.173.31.161 numaralı IP, Türk Telekom!un Ripe NCC üzerinden kiraladığı IP olarak gözüküyor. Server CGNat havuzunda ise bağlanılamaması normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 28 Kasım 2020; 3:32:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet kontuy

bu havuz problemine yönelik, oyunun satışında uyarı yapmaları gerekmez mi? oyuncuya oyun oynama şartlarını vs kullanım hakkı sözleşmesi felan hepsine onay verdiriyor kurulumda diyelim. ama bağlantıda belli portu mecburi kılıyorsa bunu, açık bir şekilde uyarması gerekir diye düşünüyorum. herkes prof değil sonuçta..

aynen iyi olurdu

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.