Şimdi Ara

Cs Go İçin Mouse Önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Selamın Aleyküm Arkadaşlar konu biraz uzattım ama kafam çok karışık vakit ayırırsanız beni mutlu edersiniz

A4 Tech X7 mosue kullanıyordum mouse bozulma arifesinde sapıtmaya başladı yeni mouse alacağım fakat mouse konusunda pek yeterli bilgiye sahip değilim
    7
    Dpi sensor hz optik sensör lazer sensör ips inç gibi terimleri okudum ve kısmen biliyorum ama hangisinin/hangilerinin fps oyunlarda işlevinin önemli olduğu bilmiyorum

Lol vs oynamam sadece cs go oynarım

1) Genel olmasa da bir araştırma yaptığımda mouse lar içinde Pmw 3389 un en iyi sensör olduğunu gördüm en azından isim olarak rakamı en üst seviye model bu
    BU sensöre sahip aşağıdaki mouse lar 16000 dpi ancak kullanmak saçma olduğu için buna bakmıyorum, birde bu mouse ların 450 ips tarama hızı olduğu söylenmiş bunun ne anlama geldiğini de bilmiyorum oyunda işe yarar mı bilmiyorum

PMW 3389;
    Razer Basilisk
    Razer Deathadder Elite 7
    Razer Lancehead TE
    Razer Naga Trinity

2) Çok ünlü Bazı profesyonel oyuncuların özellikle Zowie adı altında Fk 1/1+/2, ZA, EC1/2-A, Steelseries Rival 300 gibi mouse lar kullandığını gördüm
    Bu mouse larda Pmw 3310 sensörü kullanılıyor ve mouseların fiyatları Türkiye için 200 300 arası değişiyor fakat asıl önemli olan soru ise aynı sensörün (Pmw 3310) Asus Sica (100TL) MSI Clutch GM40 (150TL) gibi yaklaşık 40 mouse da farklı fiyatlarda kullanılıyor olması

Sensör aynı olmasına rağmen profesyonel oyuncular Zowie Steelseries kullanıyorlar Msi Asus u kullanmıyorlar bu sponsorlukla mı ilgili yoksa bu mouse larda fark yaratan başka bilmediğim detaylar mı var ?

3) Mouse ölçüsü olarak ise kullandığım mouse A4tech x7 den memnunum 121x68x40 ölçülerine sahip almayı düşündüğüm mouselardan;
    Rival 300 130 X 70 x 44 ölçüsüne
    Zowie Ec1A 128 x 69 x 43 mm ölçüsüne
    Deathadder elite 127 x 73 x 43 ölçüsüne sahip

Elim çok ufak sayılmaz o yüzden listedeki tüm mouselar bana olur

Size soracağım en önemli soru ise Gaming sensör adı altında onlarca sensör var en çok göz önünde olan mouse ları ise yukarıda belirttim bu mouse ları almaya gerek var mı ? veya aynı sensöre sahip 100 liralık ASUS SICA Msi CLUTCH da aynı sonucu verir mi ?

Tüm bunların dışında zowie nin yeni mouse u ec1-b de ise 3360 sensör kullanılıyor aynı sensör rival 500 ve 700 de de kullanılıyor ama sanırım Deathadder elite den daha iyi sensör değiller

Tüm listeye ulaşmak için
    www.overclock.net
    Gaming Mouse Sensor List - Overclock.net - An Overclocking Community
    http://www.overclock.net/t/854100/gaming-mouse-sensor-list
    sitesini ziyaret edebilirsiniz

Vakit ayırıp bu kadar detayı okuyan dostlara teşekkür etmekle beraber almışken hangisini alıyım verdikten sonra 200 lirada veririm hiç önemli değil ama 100 liralık mouse da aynısını yapacak ise neden fazla para veriyim

Görüntü zerre umrumda değil 3 tuşu olsun yeter benim için ışıklar vs de umrumda değil elime otursun yeterli

Sizlerden düşüncelerinizi bekliyorum

• Güzel detaylara değinmişsin tebrik ederim :) Öncelikle mouseların fiyatlarını sensör kalitesi - marka değeri - malzeme kalitesi - ışıklandırma - yazılım vs vs belirler. Şimdi DPI/CPI değerlerinin çok yüksek olması aslında çok kötü bir şey değil. Yani sen 2000 3000'den fazlasını kullanmasan da mouse hızını düşürüp DPI'yı arttırabilirsin. Bu şekilde çok daha performanslı bir kullanım deneyimi alırsın. O yüzden düşük DPI olsa yeter yanlış bir yanılgıdır. Hızlanma ve Hız olayına gelecek olursak bunlarda IPS ve G ivme değeriyle belirtilir. İyi bir mouseda 300IPS yukarısı ve 30G'den fazla olması beklenir. Orta ayar bir mouseda ise 150IPS 20G civarı bir değer sunar. Sana önerim PMW3360 ve daha iyisi bir sensörlü mouse almanda. Oda artık 150TL mi olur 200 mü olur sana kalmış. Tercih senin.
  • Hocam bende corsair m65pro rgb var biraz ağır bir mouse ama tavsiye ederim pmw 3360 var.Olay tamamen sensörden çok rahatlık aslında.Hiç birimiz pro değiliz sensöre çok takılma bence.O saydığın mouseların hiçbiri üzmücektir seni.Olay sadece rahat etmek.Az para değil sonuçta alırsın en kaliteli sensör içeren fareyi eline oturmaz etmez rahat edemezsin.Bence bir mağazaya git deneyebildiğin kadar mouse dene sonra eline rahat oturanlar arasında tercih yap.Pmw 3360 kullanan delux un faresi var aliexpresste 21 dolar falan sanırım fp olarak alınabilir bütçe sıkıntısı varsa.Ama maalesef deneme şansın olmaz.Trdende fp olarak g102 rival 100 gibi birşey alabilirsin ikiside 100 lira civarına bulunuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • StBk S kullanıcısına yanıt
    Ergonomi ve performans bir düşünülmelidir. Çok rahat mouselar var ama teknik kısımları çok zayıf. Delux dediğiniz Game Titan M625 olanı diyorsunuz. Ben aldım daha gelemedi ama beklentim çok yüksek 23 dolar gibi uygun bir fiyatı var.
  • mttzn kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Sen bu cevabı yazdığında HP Omen 600 mouse daha tanıtılmamıştı. Şu anda mouse arayışındayım. PWM3360 sensörlü Hp Omen 600 mouse var 200 TL'ye. Önerir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 3 Mayıs 2020; 23:16:58 >
  • ProsesMuhendisi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben g502 kullandım 3360 sensörlü palm kullanan herkes çok memnun ancak ben fingertips grip mouse seçeneğine yönelmek zorunda kaldım. Bunlarda hep küçük mouse g300s aldım böyle rezillik görmedim sanki elimde yok gibiydi. Sonra bir arkadaşım razer d. elite hediye etti bu kadar rahat etmemiştim g502 ayarında ölçüleri var ama mouse resmen benim için yapılmış gibi. Keza palm kullanıcıları odaklı bir mouse aslında ama ben parmak uçlarında kullanmama rağmen çok rahat ettim.

Yani büyük küçük olayını ben geçtim bir mouse ya elinize ur yada olmaz denemeniz lazım ilk 2 gün tuhaf gelebilir ama olup olmadığı da en fazla 10 güne belli olur. Razer da pmw3389 var fakat bana sorarsanız bu kadar hassas sensörü 3310 dan ayırt etmeniz zor. Zowie ec1 de kullandım hyperx fps de kullandım hepsi nokta atışı sensör ama siz rahat etmezseniz hepsi çöp.

Farklı tip mouse deneyin sensore takılmayın 5 yıllık evga torq x5 de s3988 var ancak mükemmel bi sensor bunu bile rahatlıkla alabilirsiniz. Önemli olan elinizle bag kurması bu kadar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ProsesMuhendisi kullanıcısına yanıt
    PWM3360 ve 200 TL çok güzel fiyat. Trust o fiyata satıyor bu tip ürününü bence HP Omen için güzel fiyat tabii mouse teknolojiden çok ergonomi işi. Ürün tipi size uygunsa alınır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC için Gamepad önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: quattro6

Hocam ben g502 kullandım 3360 sensörlü palm kullanan herkes çok memnun ancak ben fingertips grip mouse seçeneğine yönelmek zorunda kaldım. Bunlarda hep küçük mouse g300s aldım böyle rezillik görmedim sanki elimde yok gibiydi. Sonra bir arkadaşım razer d. elite hediye etti bu kadar rahat etmemiştim g502 ayarında ölçüleri var ama mouse resmen benim için yapılmış gibi. Keza palm kullanıcıları odaklı bir mouse aslında ama ben parmak uçlarında kullanmama rağmen çok rahat ettim.

Yani büyük küçük olayını ben geçtim bir mouse ya elinize ur yada olmaz denemeniz lazım ilk 2 gün tuhaf gelebilir ama olup olmadığı da en fazla 10 güne belli olur. Razer da pmw3389 var fakat bana sorarsanız bu kadar hassas sensörü 3310 dan ayırt etmeniz zor. Zowie ec1 de kullandım hyperx fps de kullandım hepsi nokta atışı sensör ama siz rahat etmezseniz hepsi çöp.

Farklı tip mouse deneyin sensore takılmayın 5 yıllık evga torq x5 de s3988 var ancak mükemmel bi sensor bunu bile rahatlıkla alabilirsiniz. Önemli olan elinizle bag kurması bu kadar
    Dayanıklılık konusunda ne diyorsunuz hocam?

• Valla benden önce 2 yıl kullanılmış ancak ne bir deforme vardı ne de mouse clicklerinde bir hissizlik çökme vb. Ben 1 ay sonra yere düşürdüm mouse topu biraz sapıttı aşağı çekiyorum önce aşağı sonra azıcık yukarı yapıyor 😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quattro6

Valla benden önce 2 yıl kullanılmış ancak ne bir deforme vardı ne de mouse clicklerinde bir hissizlik çökme vb. Ben 1 ay sonra yere düşürdüm mouse topu biraz sapıttı aşağı çekiyorum önce aşağı sonra azıcık yukarı yapıyor 😂😂
    g502 için mi diyorsunuz?
  • Razer, web sayfalarını aşağı indirmek için bayağı uğraşıyorum 😂😂 en iyisi çubuğu çekmek oluyor bazen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.