background => Renk veya resim kullanbilmene olanak tanır. background-image ve background-color ile aynı işlevi görür. Tabi paramatreleri düzgün kullanman koşuluyla.
background-color => arka plana renk atamanı sağlar.
background-image => arka plana resim atamanı sağlar.
background-attachment => resim olarak atadığın arka plan sayfanın her yerinde görünecek mi yoksa sadece tarayıcının belge alanı kadar mı görünecek bunu belirler.
background-repeat => resim olarak atadığın arka planın, alandan küçük olması durumunda tekrar edip etmeyeceğini edecekse hangi yöne/yönlere tekrar edeceğini belirler.
background-position => resim olarak atadığın arka planının, atandığı alanda nasıl hizalanacağını belirler.
Arkadaşalr bu kodlar nasıl kullanılır. Css Bilmiyorumda yardım edebilirseniz sevinirim.Birer örnek verirseniz cok memnun kalırım
Bu sitede her konuda css bilgisi mevcuttur. Sizin ilk aşamada bilmeniz gereken ne aradığınızı bilmektir. iyi kullanırsanız kısa zamanda css işini kavrar ileri seviye uygulamalara geçebilirsiniz.
hatırlıyorum da bunları ben yazmıştım. sana da uygulayıp görme kısmını bırakmıştım. ne kadar hazırcı olmuşuz yahu.
Doğru diyorsun ama Bilmediğim şeyi nasıl uygulayabilirim. Pzt vermem gerek yiende teşekkürler
Site içinde teşekkürler giricem
W3Shools'da uygulamalar var. Try It Yourself kısımları işini görür. Çok da rahat anlayabilirsin.
Tamam hallettim sayılır. Cok teşekkür ederim ilginiz için.