Şimdi Ara

Cube U9GT5 Retina Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birçok tablet için rehber ve root işlemleri için yazılar var fakat Cube U9GT5 için yok. Bende ingilizcesi yazıf olan arkadaşlarıma faydalı olacağını düşündüğüm için bu başlığı açtım. Root işlemini kendim yaptım ve şu şekildedir,

1) Rockchip Batch Tool v1.5 indirip bilgisayara kuruyoruz.
    Buradan --> Rockchip_Batch_Tool_v1.5

2) 97R tabanlı son versiyon root 'un image dosyasını bilgisayarımıza indiriyoruz.
    Buradan --> 97R_Root

3) Driver paketi gerekli olacak. Indirip rardan istediğimiz bir yere çıkarıyoruz.
    Buradan --> Drivers

Geçelim yükleme işlemine;

1) Rockchip Batch Tool v1.5 'i rardan çıkartarak "RKBatchTool.exe" yi çalıştırıyoruz.

2) kasty-cube_u9gt5-based_97r_20130108-41-rooted.zip 'in içindeki image dosyasını istediğimiz bir yere rar 'dan çıkartıyoruz.

3) USB ile bilgisayara tabletimizi bağlıyoruz. (Ben yaparken tablet şarj kablosu takılıydı)

4) Rockchip programında 1 nolu usb pembe yanıyor. Bu istediğimiz bir durum değil. Tableti recovery moda almamız gerekiyor.

5) Tableti kapatıyoruz ve açarken "açma tuşu ve ses yükseltme tuşunu" birlikte basılı tutuyoruz. Tablet ekranında birşey gelmeyecektir, kapalı gibi görünüyor şaşırmayın. Bilgisayar yeni donanım bulundu uyarısı verir. Driver yüklememiz gerekiyor. Driver 'ı daha önce indirdiğimiz paketteki driverlardan sistemimize uygun olanı seçerek yüklüyoruz. Rockchip ekranında 1 nolu USB bağlantısı yeşil yanacaktır. Artık yüklemeye hazırız demektir.

6) Sağ üstteki tuşu kullanarak daha önce paketinden çıkarttığımız root image dosyasını bulup seçiyoruz.

7) Ardından "Upgrate" tuşuna basıyoruz.

İşlemler devam ediyor bekliyoruz. Tamamlandığında "Upgrade succesfull" yazıyor ve işlem bitmiştir. Bekliyoruz tablet kendisi resetliyor ve açılıyor.

Hayırlı olsun...

Not: Arkadaşlar ben bu yüklemeyi yaparken kendi şahsi risklerimi aldım. Sonuçta cihazın brick olma riski var. Bunu bilerek yüklemenizi yapınız.

• Arkadaslar, bu arada yuklemeyi yeni yaptim. Stabil olup olmadigini daha sonra paylasacagim. Yuklemek icin acele etmemenizde fayda var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam tekrar, root stabil fakat google play 'de bircok uygulama cihanizla uyumlu degil diye yukleme yapamiyorsunuz. Cok kisitlayici bir durum olusturuyor. Baksa root bakacagim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar. Ben de U9GT5 Cube tabler var. Quad core olandan. Yani 4 çekirdekli 2 GB Ram ve 16GB hafıza'lı. Bir türlü yeni firmware yükleyemedim.http://www.51cube.com/en/DownShow.asp?ID=188 adlı resmi sitesinden "RKBatchTool and drivers for rk3188" ve "U9GT5-Quad core-eng.img" dosyalarını indirdim. Fakat bir türlü sürücüleri-Driverleri yükleyemedim. hata ayıklama modu açık fakat bir türlü sürücü yüklenmiyor. Aygıt yöneticisinde sarı ünlemli olarak duruyor. Ekteki resimdeki gibi. Bu kısmı aşamadığım için rkbatchtool.exe yi çalıştırdıktan sonra yeşil renk olmuyor. Pembe renkte kalıyor. Ne yapmam gerekiyor.

• sorun çözüldü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.