Şimdi Ara

Çukurova Üniversitesi Topluluğu[Ana Konu] (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.975
Cevap
30
Favori
84.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ne[M]esis

quote:

Orijinalden alıntı: Brkilic

quote:

Orijinalden alıntı: Ne[M]esis

Bilgisayar Müh. 2.ö kazandım.1-2 sorum olacak.
    Hazırlıkta 2.ö dersler en geç kaçta bitiyor?
    1.sınıfta dersler en geç kaçta bitiyor?
    Otobüs bulma sıkıntı olur mu?Örneğin dersler 12 de biterse.
    Teşekkürler.

dersler 11-12 arası bitiyor sanırım en geç.
    otobüs bulma bazen sıkıntı olabilir.

Adamsın sen

sorun olursa önce bana gel

• @Ne[M]esis Hazırlıkta eğer 2.kurda başlayabilirsen dersler en geç 19.30 da biter. Eğer ilk kur olursan zaten sabah göreceksin dersleri ilk yıl. Birinci sınıfta ise arkadaşın dediği gibi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanry

@Ne[M]esis Hazırlıkta eğer 2.kurda başlayabilirsen dersler en geç 19.30 da biter. Eğer ilk kur olursan zaten sabah göreceksin dersleri ilk yıl. Birinci sınıfta ise arkadaşın dediği gibi olur.

ha. bilmiyordum bunları, sağolasın. öğrendiğim iyi oldu benim de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brkilic

quote:

@Ne[M]esis Hazırlıkta eğer 2.kurda başlayabilirsen dersler en geç 19.30 da biter. Eğer ilk kur olursan zaten sabah göreceksin dersleri ilk yıl. Birinci sınıfta ise arkadaşın dediği gibi olur.

ha. bilmiyordum bunları, sağolasın. öğrendiğim iyi oldu benim de

Rica ederim. Hazırlık daha bu yıl bitti de, hazır bilgiler sıcakken arkadaşlara biraz faydamız olsun.
  • Çukurova ingilizce öğretmenliği beyler
  • İkinci öğretim ders saatleri ?
    Özel veya Devlet yurtları hakkında bilgi ?
    Harç parası nekadar ödeniyor ? (2 yıllık öğretim ile 4 yıllık öğretim arasında fiyat farkı oluyormu ?)
    Sizce Ceyhan MYO nasıldır ve kampüs içinde mi ?
    Adana MYO ile Ceyhan MYO arasında fark varmıdır ?
  • İngilizcen orta üstüyse hazırlığı çok rahat geçebilirsin. Sınavları çok kolay. Yadyonun sitesinde örnek sınav soruları mevcut. Onları inceleyerek zorluğu anlarsın. En son ki konuşma sınavına gelince de o da çok kolay. En başta kendini tanıtmanı isteyecekler. Sonrasında bir resim verecekler ve onu tasvir edeceksin. En sonda yanında ki partner ile sana verecekleri konu hakkında karşılıklı tartışacaksın. Bu kadar
  • bilgisayar 2.öğretim benimde..Ankara'dan geleceğiz bakalım..bi kaç soruda benden gelsin o zaman hazır sizi bulmuşken

hazırlıkta 1, 2. öğretim ayrı mı ders görüyor?
    Bütün mühendisler ortak mı görüyoruz dersleri hazırlıkta yoksa yine bölümlerimize göre ayrılıyor muyuz?
    teşekkürler şimdiden
    haa birde yurtta kalan var mı ya?nasıl ortam falan?aynı mı yurtların hepsi 6 kişilik ranza ve dolaptan ibaret bir oda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaEy_m

bilgisayar 2.öğretim benimde..Ankara'dan geleceğiz bakalım..bi kaç soruda benden gelsin o zaman hazır sizi bulmuşken

Bütün mühendisler ortak mı görüyoruz dersleri hazırlıkta yoksa yine bölümlerimize göre ayrılıyor muyuz?
    teşekkürler şimdiden
    haa birde yurtta kalan var mı ya?nasıl ortam falan?aynı mı yurtların hepsi 6 kişilik ranza ve dolaptan ibaret bir oda?

Öncelikle hayırlı olsun.

Tabi örgünle ikinci öğretim ayrı ders görülüyor. Onlar da aralarında level 1-2 diye ayrılıyor. Ağır mühendislik dedikleri (ee-bilg-makine) bir araya toplanıyor. Devlet yurdunda kalmadığım için o soruna cevap veremeyeceğim maalesef.

• quote:

quote:

bilgisayar 2.öğretim benimde..Ankara'dan geleceğiz bakalım..bi kaç soruda benden gelsin o zaman hazır sizi bulmuşken

teşekkürler şimdiden

Öncelikle hayırlı olsun.

Tabi örgünle ikinci öğretim ayrı ders görülüyor. Onlar da aralarında level 1-2 diye ayrılıyor. Ağır mühendislik dedikleri (ee-bilg-makine) bir araya toplanıyor. Devlet yurdunda kalmadığım için o soruna cevap veremeyeceğim maalesef.

eyvallah hocam merak etiiğim şeylerdi bunlar,
    bölümüm ingilizce, 100 de 100 ingilizce işlediğini sanmıyorum ama hocaların doğru muyum?
    kasıp hazırlığı atlamamı tavsiye eder misiniz?
    çok özel olmazsa birde evde mi kalıyosunuz?mesafe,kira konularında da bilgi alabilir miyim?

• quote:

bölümüm ingilizce, 100 de 100 ingilizce işlediğini sanmıyorum ama hocaların doğru muyum?
    çok özel olmazsa birde evde mi kalıyosunuz?mesafe,kira konularında da bilgi alabilir miyim?

Aynı bölümdeyiz dostum, ben de yeni geçiyorum yanlız bölüme. Hazırlık bitti bu yıl. Tam anlamıyla İngilizce olacağını bende düşünmüyorum tabi ki. Hazırlıkta bile biz son derece rahattık. İlk 1-2 ay millet kastı paso İngilizce konuşmaya ama daha sonra sınıf kaynaşınca bildiğin saldı millet kendini.

Eğer maddi, manevi açıdan karşılayabiliyorsan hazırlığı okumanı tavsiye ederim. Ben İstanbul'dan gelmiştim Adana'ya. Uyum sürecini atlatmamın hazırlıkta olmamın etkisi yadsınamazdı kesinlikle. Stres yok, hayatının en rahat yılı olur. Tek yapman gereken ortama uyum sağlamak olacak çünkü.

Hazırlık yılımda Beyazevler de ki Aslanlar Yurdu'nda kaldım. Pahalı, sadece kahvaltı veren -vermese daha iyi-, interneti rezalet bir yerdi. Tek artısı siyasi, dini bir yönü olmamasıydı. Rahattı anlayacağın. Verilen parayı haketmediği su götürmez bir gerçek ama yurtta güzel ortamlar oluyor tabi ki. Bu yıl ise eve çıktı üç kişi. Biri yurttan arkadaşım. Barajyolu'nda tuttuk evi. Durağa 1 dk bile değil uzaklığı. Zaten öğrenci adamın da bulunduğu yer Barajyolu-Beyazevler falan oluyor ve okula da son derece yakın. Buralardan maksimum 15 dakikaya okula ulaşabilirsin. Her 2-3 dakikada bir de otobüs geçer zaten. 3+1 tuttuk evi doğal olarak, genelde fiyatlar 6k-8.5k arası oluyor. Biz 7k ya tuttuk. Genelde yıllık peşin alınır ama biz zar zor 3 taksite böldük. Daha aklına gelen soru olursa buradan sor, cevaplamaya çalışırım.

• quote:

quote:

Aynı bölümdeyiz dostum, ben de yeni geçiyorum yanlız bölüme. Hazırlık bitti bu yıl. Tam anlamıyla İngilizce olacağını bende düşünmüyorum tabi ki. Hazırlıkta bile biz son derece rahattık. İlk 1-2 ay millet kastı paso İngilizce konuşmaya ama daha sonra sınıf kaynaşınca bildiğin saldı millet kendini.

Eğer maddi, manevi açıdan karşılayabiliyorsan hazırlığı okumanı tavsiye ederim. Ben İstanbul'dan gelmiştim Adana'ya. Uyum sürecini atlatmamın hazırlıkta olmamın etkisi yadsınamazdı kesinlikle. Stres yok, hayatının en rahat yılı olur. Tek yapman gereken ortama uyum sağlamak olacak çünkü.

Hazırlık yılımda Beyazevler de ki Aslanlar Yurdu'nda kaldım. Pahalı, sadece kahvaltı veren -vermese daha iyi-, interneti rezalet bir yerdi. Tek artısı siyasi, dini bir yönü olmamasıydı. Rahattı anlayacağın. Verilen parayı haketmediği su götürmez bir gerçek ama yurtta güzel ortamlar oluyor tabi ki. Bu yıl ise eve çıktı üç kişi. Biri yurttan arkadaşım. Barajyolu'nda tuttuk evi. Durağa 1 dk bile değil uzaklığı. Zaten öğrenci adamın da bulunduğu yer Barajyolu-Beyazevler falan oluyor ve okula da son derece yakın. Buralardan maksimum 15 dakikaya okula ulaşabilirsin. Her 2-3 dakikada bir de otobüs geçer zaten. 3+1 tuttuk evi doğal olarak, genelde fiyatlar 6k-8.5k arası oluyor. Biz 7k ya tuttuk. Genelde yıllık peşin alınır ama biz zar zor 3 taksite böldük. Daha aklına gelen soru olursa buradan sor, cevaplamaya çalışırım.

saoalsın önemli bilgiler bunlar benim için
    level 1-2 olayında şöyle bir şey düşünüyorum:

level 1 dekiler en basitinden gününü gün edip,sınavlardan yüksek notlar alıp hazırlığı geçememe gibi bi ihtimalleri yokken, level 2 dekilerin hem günleri hem sınavları hemde hazırlığı geçme ihtimalleri 1 e oranla epey azalıyor..(2.yi daha upper varsayıyorum)

haksız mıyım?eğer böyleyse seviye belirleme sınavında oturup oturup kağıdı vermek cazip gelmiyor mu?şeytan soldan yaklaşmıyor mu?

• quote:

saoalsın önemli bilgiler bunlar benim için
    level 1-2 olayında şöyle bir şey düşünüyorum:

level 1 dekiler en basitinden gününü gün edip,sınavlardan yüksek notlar alıp hazırlığı geçememe gibi bi ihtimalleri yokken, level 2 dekilerin hem günleri hem sınavları hemde hazırlığı geçme ihtimalleri 1 e oranla epey azalıyor..(2.yi daha upper varsayıyorum)

haksız mıyım?eğer böyleyse seviye belirleme sınavında oturup oturup kağıdı vermek cazip gelmiyor mu?şeytan soldan yaklaşmıyor mu?

level 1 ler hakikaten level 1 ama. yani adamlar harbi maalesef birşey bilmiyor. ve benim tanıdığım level 1 ler genelde kaldı. benim sınıfta (level2) kalan 2-3 adam vardı sanırım , hepsi de devamsızlıktan kaldı. level 2 isen zaten çok rahat geçersin dostum merak etme. hem biraz üst seviye olmak iyidir.

yani bildiğin taktirde yapmazsan eğer sınavda, yıl içinde sıkılabilirsin bunlar napıyor lan diye.

• Fakülte bölümüyle ilgili ikinize de yardımcı olayım bari :))

Sadece Calculus dersin EE ile ortak. İlk yılda başka ortak dersiniz olmayacak.

%100 ingilizceye gelince bu tamamen sizin tutumunuza bağlı. Sene başında ben başlarken sadece 2 kişiydik ve hocalar bize sordu Türkçe yapalım diye. Biz hayır dediğimiz için 2 kişi olmamıza rağmen %100 ingilizce gördük dersleri. Sonrasında da zaten 7 kişi katıldı ve hepside yabancıydı. İsteselerde artık dönemezlerdi.

Sizin duruma gelince eğer siz %100 ingilizce kazandık ve ingilizce görmek istiyoruz derseniz ingilizce görmeye devam edersiniz. Ama daha öncekiler gibi türkçe olsa da olur derseniz türkçeye geçerler. Tabi bu durum neredeyse tüm sınıf isterse gerçekleşir. Aksi takdirde bu sene bizimle iyice pratik yaptıklarından size ingilizce gidecektirler. Ama çok birşey beklemeyin. İlk senenizde tanışacağınız sadece 3 hocanızın ingilizcesi harika olacak. Bölüm başkanının Türkçesini bile anlamayacaksınız :)

• anladım, teşekkürler bizim için değerli bilgiler bunlar...

Elimde olursa o zaman 2 leveli tercih ediyorum, ingilizce konusunda da bölüm derslerini biz anlayabilirsek, onlar da anlatabilirse türkçeye kıyasla bilgi farkımız olmayacaksa ingilizce görmek isterim ben şahsen.
  • Hazır seni bulmuşken sorayım. Ben şu kalan 1-2 aylık tatilde neyle uğraşırsam benim için en faydalı olur? Hani boş durmak istemiyorum. İşten çıkacağım 3 güne, bölümle alakalı şeylerle ilgilenmek istiyorum. Biraz öneri alsam hiç fena olmaz.

@kdrsrsln

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanry -- 29 Temmuz 2013; 2:50:41 >
  • KaEy_m kullanıcısına yanıt
    eğer dinlenme senesi ve başka şeylerle uğraşmak istiyorsan saat 12.30dan sonra boşsun. o kadar boş oluyor ki insan bu sınav temposundan sonra boşluğa düşüyorsun.
    ama 1 sene 1 senedir hayata erken atılmak istiyorum dersen de geç tabiki sınavı. internet sitesinden sınav örneğindeki formatın aynısı
    ben level 1deydim 1. dönem aşırı rahat 2. dönem de son ay yükleme yapıyorlar. o sıcakta inan okula gitmek zulüm.
    advanced level a yakın olarak bitirmiştik biz dönemi muaf geçtim.85 ve üzeri ortalamayla finale girmeye gerek kalmıyor yani.
    farklı bi not sistemleri var. ayrıca listeye baktığında 1700 kişiden 900 ü kalmıştı eylül sınavına onu da geçemezse hazırlık tekrarı yapıyor.
    tabi bu 1700 kişi arasında zorunlu hazırlık olmayanlar da var %100 ve %30 bu arada.
    ayrıca devlet yurtları arkadaş çevreni ilk sene geliştirmek ve yeni tanıdığın insanların dünyalarına farklı açılardan bakabilmende yardımcı oluyor
    genelde ilk sene yurt ikinci sene eve çıkıyorlar. 6 kişi ve küçük bir dolabın oluyor. özellerden birinde de yemekte sorun yaşıyordu arkadaşım.
    giriş çıkış sorun etmiyorlar çok fazla ( erkekler için ).

• batuhanry kullanıcısına yanıt
    bence teknik İngilizce ile ilgilenmeliyiz.
  • İngilizce halledilir dostum bence. Ben bilgisayarla uğraşmak açısından sormuştum. Hani en basitinden bir web tasarımla(kod anlamında tabi ki) mı ilgilensem yoksa direk dillere falan mı geçsem o tarz önerileri bekliyorum. :) Bölüme cahil girmek istemiyorum.

@Elysiumm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanry -- 29 Temmuz 2013; 3:50:58 >
  • Elysiumm E kullanıcısına yanıt
    anladım, hazırlık okumaya karar verdim.Biraz spor biraz sosyal kulüpler falan düşünüyorum spor salonu vardır heralde?takılan tipler falan nasıllar?ücretli mi?havuz da var sanırım işte saunası falan var mıdır?fiyatları uygun mudur?

Yurt konusunda da kötünün iyisi bir devlet yurdu var mı?yüksek ücretli vs?Ya daa fevzi çakmağın diyelim daha yeni, bölümü daha iyilerin kaldığı bloğu falan hangisi?
    teşekkürler bu arada..
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.