Şimdi Ara

Cumhurbaşkanlığı Forsu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu Fors ilk kez neden kullanılmış ve neden belli 16 devlet var yani niye diğer Türk devletleri yok.Niye sadece 16?

quote:

Ancak bu fotoğrafın dışında, Cumhurbaşkanlığı Forsu’nun bugünkü biçimiyle ilk kez hangi dayanağa bağlı olarak ve hangi gerekçelerle kabul edildiği ve kullanılmaya başlanıldığına ilişkin resmî bir kayıt ve belge saptanamamıştır.
    Bir sitede böyle yazıyor.Bu Fors ilk kez neden kullanılmış?

Ek:Ben sıradan bir sitede böyle yazıor sanıyordum meğersemhttp://www.tccb.gov.tr/sayfa/cumhurbaskanligi/fors/ ymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doğunun hükümdarı -- 20 Ocak 2012; 0:49:53 >

• yukarı :(
  • Haci orda yaziyorya iste.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: india_ipekyolu

Haci orda yaziyorya iste.

Hacım orada herhangi bir belgeye ratlanılmamış diyor ben kaynağını merak ettim yazıyordum ki jeton düştü onlar bilmiyorsa dh nereden bilsin.Hangi kafayla o yazıyı okuyup gelip konu açmışım ki ben iyi değilim herhalde gidip yatıyım en iyisi
  • Şimdi benim de kafama takıldı niye sormamışlar ki zamanında vay anasını
  • Bu forsun kökeni'nin uygur bölgesindeki bir kurganda bulunan ve 20 bin yıl öncesi yapıldığı tahmin edilen aşağıda sol taraftaki fotoğraf olduğu söyleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Forsu

Muhtemelen cevap bu olabilir;

Cumhurbaşkanlığı Forsu

Cumhurbaşkanlığı armasında neden 16 yıldız var?​

Türkler bir teşkilat veya devlet kurarken, 16 kişilik çekirdek bir kadro ile​ kurarlar.​

16 kişi 1 kişiyi lider seçer, toplam 17 kişi olur.​

Liderin etrafında 16 kişi var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.