Şimdi Ara

Cyberpunk 2077'nin sorunlu çıkışına rağmen yöneticiler bonus olarak milyon dolarlar kazanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cyberpunk 2077'nin sorunlu çıkışına rağmen yöneticiler bonus olarak milyon dolarlar kazanacak

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini CD Projekt Red yaptığı Cyberpunk 2077, Aralık 2020'de yayınlandı. Ancak bildiğiniz gibi oyun büyük sorunlarla çıktı ve ne yazık ki birçok oyuncuyu hayal kırıklığına uğrattı. Görünen o ki bu sorunlu çıkış CD Projekt yöneticilerini maddi açıdan pek de etkilemeyecek.

Ayrıca Bkz.PS5 SSD'sinin gücünü sonuna kadar kullanan Ratchet & Clank: Rift Apart'tan oynanış videosu paylaşıldı

Bloomberg'in yayınladığı rapora göre CD Projekt CEO'ları Marcin Iwinski ve Adam Kicinski, Cyberpunk 2077 sebebiyle kişi başı 6.3 milyon dolar bonus kazanacak. Oyunun yönetmeni ve yönetim kurulu üyesi Adam Badowski ise 4.2 milyon dolar bonus kazanacak. Bu sayılar şirketin geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2020'nin tahmini yıllık gelirine göre hesaplandı.

CD Projekt'in 2020 yılı geliri 562 milyon dolar olarak açıklanmıştı ve bu da şirket için rekor anlamına geliyordu. Yöneticilerin aldığı büyük bonuslar dışında normal çalışanlar 5000 ile 9000 dolar arasında değişen bir bonus kazanacak. Daha kıdemli olan çalışanlar ise 20.000 doların üzerinde bonus kazanacak. 

Şirketten bir çalışanın yaptığı açıklamaya göre yöneticilerden 5 kişinin aldığı toplam bonus 28 milyon dolar. Ayrıca 865 çalışanın da toplamda 29.8 milyon dolar bonus kazandığını söyledi. Bu da ortalama her çalışanın 34.000 dolar bonus kazandığını gösteriyor. Kısaca her ne kadar Cyberpunk 2077'nin sorunlu çıkışı şirkete dair güveni kırsa da yöneticiler ve çalışanlar gayet güzel paralar kazandı. Umuyoruz CDPR'ın söylediği gib derslerini almışlardır ve eski itibarlarını tekrar kazanırlar.

Kaynak:https://www.vg247.com/2021/04/30/cd-projekt-heads-will-receive-rather-large-bonuses-despite-launch-issues-cyberpunk-2077/

• Bu oyunun böyle çıkmasını onaylayan yöneticiler biraz karakter sahibi ise o bonuslari developer emekçilerine dağıtır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayvan gibi kafa patlatan developer vs boş boş işlerle uğraşan, hiçbir halta yaramayan üst yönetim.

Klasik...

• Oyuncular da bunu hak ediyor, oyun çıkmadan bir yıl önce bu işin böyle olacağı belliydi, gidip tepki koymak yerine ne konulursa yamyam gibi saldırırsan olacağı bu. Aynı hatayı EA için de yaptılar, yıllardır DLC kalitesinde FIFA da yenilik görüyoruz, bakın bir sonraki olay da bu oyunlardaki üyelik olayı olacak, bakım nasıl da kol gibi fiyatlar göreceğiz ileride, şimdilik sadece insanları hazırlıyorlar.
    Ben artık oyun işini bıraktım, p2w mobil oyunlar gibi oldu piyasa. Cebinizde ne olsa onu çalmak için uğraşan firmalar haline geldiler, modern hırsızlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar haklısın, son dönem hırsızlık gibi iş yapılma durumu mobil cihazlarda farklı kazanma yöntemleriyle gelişti, gelişim yok, hile önlemi yok, daha bir çok eksikle yanlış piyasaya çıkan oyunların sorumlusu sorumsuzca oyun satın alan tabiri caizse uyuşturulmuş oyunculardır. firmaların iyi niyetli olmasını beklemiyorum ama her sene aynı haltı yeyip hala saygınlıktan bahseden kaliteden bahseden bu oyun yapımcılarına ne kadar giydirsek azdır. ilerleyen dönemde cloud gaming'in daha etkin hale gelmesiyle daha farklı oyuncu yolma yöntemleri bulacaklar hiç şüphem yok. o zaman daha çok kazanacaklar orası kesin.
    CDPR'in üzerindeki lekeyi umursamadığını düşünüyorum çünkü en ufak bir işaret vermediler. oyunu adam etmeleri için kimbilir kaç güncelleme hazırlamaları gerekecek merak ediyorum. belki cyberpunk 2084 vs bir şey yapıp onda daha düzgün iş yaparlar ama sanmam.
    Üzerlerindeki baskıyı azaltmak için neler yapacaklarını merak ediyorum.

• 1.22 yaması geldi bu arada :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.