|
D-Link DSL-224 kullanan (5. sayfa)
-
-
Merhaba. DSL-224 modemi evimdeki Win7 yüklü pcm telefonum tabletim görüyor. ancak win10 yüklü pc görmüyor. ne yaptıysam olmadı. bilgisi fikri olan varmı? -
Sa arkadaşlar modemde port açmak istiyorum ama ne yaptıysam portlar kapalı gorunuyor guvenlik duvarını kapatmayı bulamadım internette araştırdım ama çözüm adına birşey bulamadım yardımcı olucak varmı acaba port açmak içğn
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesajınızı çok geç gördüm sürekli şişiyordu modem restart atmam gerekiyordu şimdi sizin ayarları yaptım bakalım nasıl olacak.quote:
Orijinalden alıntı: Modem canavari
Hocam bu modemi aldiysaniz ayarlari iyi yapmak gerekiyor.ben memmunum.
Modem ayarlari
-Gelişmiş-xdsl ayarı: adsl kullanıyorsan vdsl kapatman lazım.ikisini aynı anda aktif etme.
-Bağlantı kurulumu-lan: DNS relay aktif et.
-Bağlantı kurulumu-wan düzenleme: tüm ayarlar-canlı tut butonu aktif lcp araliği 30 lcp hatalari 3 istek üzerine bağlan aktif 30 değeri girilecek.
-Kablosuz ağ temel ayarlar:kablosuz mode bgn mixed-otomatik kanal seçimi aktif olucak.-periyodik tarama kapalı olucak.
Kablosuz ağ ek ayarlar: bant genişliği 20/40+ olucak -çıkıs gücü 10- bg koruması always on konumunda- short gı etkin-drop multicast aktif olucak
Arkadaşlar modemin yazılımı güncellendi mi acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
wifi kanalına bak birde hangi ülke seçili Türkiye seç... -
yetkilendirme sifresi ne bunda
-
-
selamlar;
modemi yaklaşık 2 yılıdır turknette kullanıyorum, son 6-7 aydır her gün en az bir defa internet gidiyor, kapatıp açmadan gelmiyor, yazılım 2019.02.05 TUR V1.0.3
bu konuda yapılabilecek nedir,
aşağıda son versiyon güncellemesini -2020.07.17 ...- kullanan varsa deneyiminin sonucunu paylaşabilirmi, uzaktan eğitim dönemindeyiz malum, ilginize şimdiden teşekkür ederim.
2018.03.20-18.19_DSL_224RTL_3.0.1_release.bin2018-03-20 19:18 4.6M
2018.12.10-12.20_DSL_224RTL_3.0.2_release.bin2018-12-11 17:50 5.0M
2019.06.27-12.54_DSL_224RTL_3.0.5_release.bin2019-12-24 12:30 4.9M
2020.07.17-15.20_DSL_224RTL_3.0.7_release.bin2020-07-20 12:32 4.8M
-
quote:
Orijinalden alıntı: starakciselamlar;
modemi yaklaşık 2 yılıdır turknette kullanıyorum, son 6-7 aydır her gün en az bir defa internet gidiyor, kapatıp açmadan gelmiyor, yazılım 2019.02.05 TUR V1.0.3
bu konuda yapılabilecek nedir,
aşağıda son versiyon güncellemesini -2020.07.17 ...- kullanan varsa deneyiminin sonucunu paylaşabilirmi, uzaktan eğitim dönemindeyiz malum, ilginize şimdiden teşekkür ederim.
2018.03.20-18.19_DSL_224RTL_3.0.1_release.bin2018-03-20 19:18 4.6M
2018.12.10-12.20_DSL_224RTL_3.0.2_release.bin2018-12-11 17:50 5.0M
2019.06.27-12.54_DSL_224RTL_3.0.5_release.bin2019-12-24 12:30 4.9M
2020.07.17-15.20_DSL_224RTL_3.0.7_release.bin2020-07-20 12:32 4.8M
selamlar,
2 haftadır aynı modemim sürekli kopuyor,bağlanıyor 10sn sonra tekrar gidiyordu.
turknete kayıt bıraktım,yaklaşık 1 hafta yazıştıktan sonra sorunu çözdüler ama bu seferde DSL ışığı yanıyor ancak internet yoktu.
MEcburen ücretli servis cagırdık,getirdikleri modemi taktılar çat diye çalıştı,sonra bizimkini taktık yine internet yok.
Önce 3,07'yi kurdum YİNE düzelmedi,sonra WAN ayarlarının tamamını silip,tekrar kurdum ve şu an 2 haftadır kullanamadıgımız internet tekrar geldi.
2 yıldır düzgün çalışan modem kendi kendine nasıl bozuluyor anlamadıysam da sorunu çözdüğüme sevindim.
Sorun yaşayan arkadaşlar önce WAN ayarlarının şöyle olduguna emin olsun,VLAN id kısmı bende kilitliydi,sanırım sorun VLAN 35 girdikten sonra çözüldü.
Eğer sizde de bu VLAN ayarı kapalıysa ttnet isim şifrenizi bi yere not edip,WAN bağlantısını silin ve baştan kurun;
-
Teşekkür ederim.. sorun çözüldü 2 gündür kopmadan çalışıyor uzun zamandır ortalama günde 2 defa kapatıp açmadan bağlanamıyordum -
2020 yazılımını yükledim. TURKNET te kullanıyorum. Yukarıda bahsi geçen "Modem ayarlari
-Gelişmiş-xdsl ayarı: adsl kullanıyorsan vdsl kapatman lazım.ikisini aynı anda aktif etme.
-Bağlantı kurulumu-lan: DNS relay aktif et.
-Bağlantı kurulumu-wan düzenleme: tüm ayarlar-canlı tut butonu aktif lcp araliği 30 lcp hatalari 3 istek üzerine bağlan aktif 30 değeri girilecek.
-Kablosuz ağ temel ayarlar:kablosuz mode bgn mixed-otomatik kanal seçimi aktif olucak.-periyodik tarama kapalı olucak.
Kablosuz ağ ek ayarlar: bant genişliği 20/40+ olucak -çıkıs gücü 10- bg koruması always on konumunda- short gı etkin-drop multicast aktif olucak" ayarlarını yaptım sorunsuz kullanıyorum -
2020 yazılımını nerden indirdiniz hocam
Arkadaşlar 3.0.8 güncellemesi geldi 3.0.7 de sorunsuz çalışan modem sürekli kopma yapmaya başladı. Tekrar 3.0.7 ye döndüm 3.0.8 e geçmenizi tavsiye etmem.
-
Öncelikle şunu söyliim, cihaz son sürüm firmware ile de sorunsuz çalışıyordu (3.0.8). Ancak, geçen seneden beri wifi'de bi türlü emin olamadığım bir performans düşüklüğü yaşıyordum. Sanıyorum bu 3.0.7 yazılımı ile başladı (2020'de çıkan). Windows makinelerde pek hissedilmiyor ancak geçenlerde Raspberry Pi aldım ve onun wifi performansı o kadar kötüydü ki, tam bir aydır sorunun nerede olduğunu anlamaya çalışıyordum. Sadece windows kullansam büyük ihtimalle hiç uğraşmazdım ama şanslısınız ki Rasbperry Pi'ı almışım. Bu başlık altında verilen Türkiye D'link firmware'ini kurup denemeye karar verdim. Hem windows makinemde, hem de Raspberry pi'da gözle görülür bir wifi performans artışı oldu.
O yüzden arkadaşlar, ben derim ki, bu başlık altında linki verilen 1.0.3 firmware'i kullanın. D-Link'e mail attım, güncelleme var mı diye sordum, hala aynı sürüm. Başlık altındaki link hala çalışıyo. Eğer rus firmware'ini kullanacaksanız da, 3.0.7 öncesi, yani 2019 yılına ait olan yazılımı kullanın. Sanırım 3.0.5 olması lazım. Daha yeni olan firmware'ler kesinlikle wifi'yi bozuyor.
NOT: Firmware güncellemesinden sonra cihazı fabrika ayarlarına döndürüp ayarları tekrar elle girin. Fabrika ayarlarına döndürmezseniz eski ayarlar ile çakışma oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 22 Ekim 2021; 17:42:15 >
-
İyi akşamlar 1.0.3 linkleri çalışmıyor sanırım biri tekrardan yükleyebilir mi acaba
şuradan son sürüme güncelleyebilirsiniz bi önceki sürümde var
-
Yaklaşık 3 senedir VDSL 75mbit hızında kullanıyorum bu modemi.
Modemi alir almaz ilk iş dlink Rusya destek sitesinden 3.0.2 yazılımını indirip modem yazılımını güncellemiştim.
fakat 3.0.2 ile hiçbir şekilde modem ile internete bağlanamamistim.
sonrasinda dlink türkiye destek sitesi 1.0.3 yazılımını verdi ve internete bağlanabilmistim.
fakat bu modemin bilinen kronik sorunu olan bağlantı kopması sorununu bende yasiyordum.
3 senedir modemin günde bir kez bağlantısı kopuyor ve wifi dağıtımını bırakıyordu.
gunde birkez olduğu için çokta kafaya takmıyorum.modemi birkez aç kapa yapıp devam ediyordum.
fakat yaklaşık 6 aydır günde enaz 3 kez bağlantı kopmaya başladı.
Bende şuan dlink Rusya destek sitesinin Enson 2021 yılında yayınladığı 3.0.8 yazılımına geçtim.ve sonuç simlik harika 10 gündür modemde bağlantı kopması yok.sorunsuz çalışıyor.wifi sinyal gücünü 300 modunda kullaniyorum.cekim kalitesi muhteşem.
Modem Yazılımınızı 3.0.8'e yükseltin arkadaşlar.
bu yazılım modemi sorunsuz haale getiriyor.
-
HALA KULLANIP SORUN YAŞAYAN VAR İSE:
Sürüm 3.0.10 çıkmış 25.11.2022 itibariyle. Ona güncelledim, tekrar bağlanmayınca dökümcübabanın alıntıladığım mesajını uyguladım. Şahane şekilde çalışıyor. Teşekkürler baba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
zyxel'in t50b serisinde de bu suni sorun oluyordu. vlan35 değerini elle girmeyince..
-
merhaba arkadaşlar modemin 2019.02.05 TUR V1.0.3 yazılımı olan varsa lütfen yükleyebilir mi acaba,bir türlü bağlantı kuramıyorum bu yazılımla kuruyordum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X