Şimdi Ara

D-SLR Makina Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cenkog

Canon ve Nikon gibi iki büyük ve baba markayı daha baştan bu sebeple dışlamak ne kadar doğru olur sizce?... Neticede VR artık her objektifte var neredeyse...

Son derece doğru olur bence. Insanları yolunacak kaz gibi gören, piyasada tekelleşmeye doğru giden bu firmaları daha baştan bu sebeple dışlamak fazlasıyla rasyonel bir tavır.

Çünkü bu adamlar gövdeye IS - VR -SR (adına ne diyorsanız) koymak yerine, lenslerinin 2x-3x pahalı olanlarına bu sistemleri koyuyorlar. Nasılsa kullanıcılar almak zorunda! Bizim süper zengin halkımızda çatır çatır alıyor!

Herkesin tercihi, saygı duyarım. Ama bu yapılan, bildiğiniz sömürüdür! Bu yapılan müşteriyi yolabildiğin kadar yol mantığıdır..

İşte bu yüzden bir Canon kullanıcısı olarak önce Pentax'a, sonra Sony'e saygım sonsuz!

Adamlar IS'li - IS'siz diye insanı düdüklemeye kalkmıyor en azından!

----

Bu arada benim elim fazla titrek değildir şakası iyiymiş! Şakadır herhalde dimi?

quote:

Orijinalden alıntı: vtecpower

govdeden IS sistemine sahip marka olarak pentax değilmi?

Sony, Pentax, Sigma, Olympus...

• benim elim tripot gibi değil tabi kimisi çok titrek eller var onlara göre benim eller daha sakin. özellikle akşam üstü guneş batmaya az kala enstantane hızı düşünce titreyen eller için buyuk problem oluyor.
  • quote:

benim elim tripot gibi değil tabi kimisi çok titrek eller var onlara göre benim eller daha sakin. özellikle akşam üstü guneş batmaya az kala enstantane hızı düşünce titreyen eller için buyuk problem oluyor.

Burada bahsedilen titreşim, sizin düşündüğünüz titreşim değil aslında.
    Burada micronluk hareketlerden bahsediliyor. Yani elleri asla ve asla titremeyen kimselerin bile sadece vucutlarındaki olağan reaksyonlar sonucu dahi oluşabilecek bir titreme bu! DSLR makineler içerideki mirror up sebebiyle bile titrerler, ister istemez. Yukarıda cenkog arkadaşımızın dediği gibi Tripodlar bile titrer..

Yani illaki el titremesi gibi şiddetli bir titremeyi düşünmeyin. Fotoğraf çekerken çok çok ufak, çoğu zaman sizin hissedemeyeceğiniz seviyedeki titreşimlerin bile önemi büyüktür.

• :) birde çekerken sarsıntıyı azaltmak için her zaman nefesimi tutarım. fakat kalp atışları vucudumuzu titretiyor tripotlar titrediği bende şahit oldum özellikle 135mm getirirken gece çekimlerinde ufak bi rüzgar yuzunden tripot sallanıyor. tripotun askısına agırlık asıyorum azalıyor fakat yinede yok olmuyor . denklaşör süresini 10 sn üstüne ayarlarım denklaşöre bastıgım an tripot sarsılıyor 10 sn geçinceye kadar tripot sarsıntıdan kurtulup sonradan çekim yapılıyor. fakat mirror up yuzunden sarsıntı yaptıgını bilmiyorum. dedemin 30 yıllık konica slr perdesi çok sarsıntılı makine yukarı aşagı hareket ediyor seside korkutuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtecpower -- 2 Aralık 2009; 1:04:25 >

• Pentax K-X ve canon500D arasında tercihiniz ne olurdu arkadaşlar ?
    Aralarında özellik olarak bariz farklar nelerdir ?
  • YORUMSUZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: .TaneR.

Pentax K-X ve canon500D arasında tercihiniz ne olurdu arkadaşlar ?
    Aralarında özellik olarak bariz farklar nelerdir ?

Pentax K-X bu sınıftaki en iyi makine, hiç kuşkusuz.

Herşeyden önce fiyatı süper bir artı.
    RAW performansı, kit lensin başarısı, gövdeden IS, hızlı işlemci, 70'li yıllardan beri üretilen enfes lensleri kullanabilme imkanı, AA pille çalışıyor olması, üst sınıflara kafa tutan sensör, 11 nokta, 1/6000 shutter sp., Video çekme imkanı...
  • quote:

1500 TL'ye Nikon D5000'i Türkiye garantili olarak Yalçınlardan 18-55 VR lensle alabilirsiniz... 18-55 VR kesinlikle çok kaliteli bir optik düzene sahiptir bu arada... D5000 ise Profesyonel gövde olan Nikon D300 ile aynı sensörü kullanır...

Pentax KX'ide övüyorlar ama kullanmadığım için bilmiyorum...

Ben bir tanidik icin yeni D5000 ile EOS500D yi karsilastirdim. Amerikadan iki hafta sonra getiricem ona, 500D+ 18-55 f 3.5/5.6 kitini sectik, Canon EF-S 55-250mm f/4.0-5.6 IS zoom ekledik.
    D5000 18-55 VR kiti cuzzi bir miktar daha ucuzdu ama kit fiyatlari bayagi benzer. bu aralar promosyonlari vardi hangisinin promosyonu oldugu daha oncemli.
    D5000 + 18-55 VR kiti 1350 TL, Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G ED IF AF-S VR Zoom Lensini ekleyince 1950TL, fikir vermek icin. Zoom'lu secenek o yuzden daha cekici geldi.
    Aldigim 500D'nin uluslararasi catir catir garanti belgesi var bu arada, garantisinin resmini cekip link gonderebilirim.

500D'nin 1080p HD filimleri arkadaslarin burada bahsetmedigi bir konu ama bize 500d'yi cekici yapan faktorlerdendi. Nikon D5000 720p'de.

• Dslr : fotograf çeker

Kamera: video çeker

kompakt : hem fotograf hem video

• quote:

Dslr : fotograf çeker

500D (DSLR) hem fotoğraf çeker hemde Full HD video çeker
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading

quote:

video full hd 3ccd kamera çeker

• DSLR makinelerden küçük hatıra klipleri dışında video performansı beklemeyin... Full HD olayına gelince hiçbir PC zaten iyi Full HD'yi kesintisiz pek oynatamıyor... DSLR videoların başka kronik sorunları da var... DSLR ile fotoğraf çekin...
  • quote:

quote:

quote:

5D Mark2 çatır çatır klip çeker.. Bkz: Güler-Bu Kadar Yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: uarslann

quote:

quote:

quote:

5D Mark2 çatır çatır klip çeker.. Bkz: Güler-Bu Kadar Yeter

+ tan biliyor musun + beko basketbol ligi reklamı

• Arada hayrına örnek fotoğraflarda isteriz, renklensin biraz ortalık
  • quote:

DSLR makinelerden küçük hatıra klipleri dışında video performansı beklemeyin... Full HD olayına gelince hiçbir PC zaten iyi Full HD'yi kesintisiz pek oynatamıyor... DSLR videoların başka kronik sorunları da var... DSLR ile fotoğraf çekin...

tamamen katılıyorum. herseyin bi sınırı ve amacı var. dslr fotograf çeker. kamera video çeker. kompakt hem video hem fotograf fakat dslr kadar kaliteli çekemez 3ccd full hd kamera kadar iyi video çekemez. cep telefondaki kameralara hiç bakmayın benim htc de 2 mp kamera var sadece 1 kere kullandım oda telefonun arka plan yapmak içindi. bide media marktda adamın biri gelmiş ben o sırada objektif bakıyordum kendi makineme takıp denemeler yapıyordum. adamın agzından çıkan söz abi full hd video çekiyo super ya demezmi canona nikona gıcıklandım bi an

• quote:

Orijinalden alıntı: ix

Aldigim 500D'nin uluslararasi catir catir garanti belgesi var bu arada, garantisinin resmini cekip link gonderebilirim.

Canon Turkiye'ye bir mail atip sorun isterseniz o uluslararasi garanti belgesinin hukmunu
    ben sordum, bana bu garanti dunya da gecerli Turkiye dunya uzerinde degil ki dediler:)
    illede Turkiye'den almis olmak gerekiyormus :(
  • hükümetin parmağı var bu işte belki...
  • quote:

quote:

DSLR makinelerden küçük hatıra klipleri dışında video performansı beklemeyin... Full HD olayına gelince hiçbir PC zaten iyi Full HD'yi kesintisiz pek oynatamıyor... DSLR videoların başka kronik sorunları da var... DSLR ile fotoğraf çekin...

tamamen katılıyorum. herseyin bi sınırı ve amacı var. dslr fotograf çeker. kamera video çeker. kompakt hem video hem fotograf fakat dslr kadar kaliteli çekemez 3ccd full hd kamera kadar iyi video çekemez. cep telefondaki kameralara hiç bakmayın benim htc de 2 mp kamera var sadece 1 kere kullandım oda telefonun arka plan yapmak içindi. bide media marktda adamın biri gelmiş ben o sırada objektif bakıyordum kendi makineme takıp denemeler yapıyordum. adamın agzından çıkan söz abi full hd video çekiyo super ya demezmi canona nikona gıcıklandım bi an

Hocam bilmiyorum elinizde ne tür pc var ama intelin çift çekirdekli,2mb cacheli ve ati hd4650 ekran kartlı bir laptopda tıkır tıkır oynatıyor denedim gördüm.
    öte yandan vimeoya girin canon 5dmii ile çekilmiş kısa filmlere bir bakın yada kişilerin kendi yaptığı çekimlere eğerki size söylenmemiş olsa bunların bu fotoğraf makinası ile çekildiğine dair bir bilgi, inanın farkı ayıramazsınız. siz video çekmeyi sevmiyor olabilirsniz benim gibi(ilgim yok video çekimine) full-frame sensörden çıkmış bir video full-hd ile süper sonuçları var.
    Burial Site - Canon 5DmkII Short Film

http://www.ilkercanikligil.com/?p=1332

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 3 Aralık 2009; 0:34:20 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.