Şimdi Ara

d-slr mi video kameralar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Tüm DSLR ile film çekmeye gönül vermiş arkadaşlara sesleniyorum!!!

Burada gözden kaçırılmaması gereken çok önemli bir nokta var!!!

Bu DSLR ile çekilen videolar, hangi aşamadan / aşamalardan geçtikten sonra TV'de yayınlabilir hale gelmekte???

Bilgisi olan???

Ya da Behzat Ç / Kaybedenler Kulübü dizilerinin yapımcıları ile temas kurabilecek olanlar???

Bu işin sırrı / doğrusu nedir diye mutlaka bilmek lazım diye düşünüyorum önceden....

Burak Kanbir Kaybedenler Kulubunun görüntü yönetmenidir kendisini şahsen tanıyorum.5D nin yanında o filmde Red One da kullanılmıştır
  • Abi Red One'a saygımız sonsuz elbette. 600 dolarlık DSLR'lerle de mukayese etmiyoruz tabi...
    Bu ismini verdiğin arkadaşa soracak çok sorumuz var elbet!

Ama önce sistem nasıl işliyor, onu bilmek istiyorum.

Yapımcı firma kafasına göre herhangi bir kayıt formatı seçiyor ve bunu kanala veriyor, gerisini artık kanal hallediyor?? mu???
    yoksa kanal daha baştan ben şu formatta falan mı istiyorum diyor???

Aklıma gelen daha başka sorular da şunlar:
    5D MARK II ile aslında sadece 20-30 saniyesi mi çekiliyor?? Gerisi RED ONE'la???
    Mesela dizide kedi varmış. Kedinin bakış açısından anlatmak istenilenleri 5D ile çekiyorlarmış???

Seyreden kişi, bir şekilde bunun farkına varıyor mu? Görüntü kalitesi açısından!
    Hımm bu dandik bir makineyle çekilmiş, hımmm bu süper bir makineyle çekilmiş... şeklinde...

İnsanlar boyuna, GH2'leri ptools ile, EOS'ları da Magic Lantern ile hack edip duruyorlar... Neredeyse 80 mbps, 100 mbps ye ulaşabiliyorlar.
    Bütün bu çabaları boşuna mı?? TV'de yayınlanabilirlik açısından!!!

Teşekkürler.

• Bence hangi kameranın, hangi formatın kullanıldığından çok yapılan işin içeriği önemli, sanki en iyi kameraya sahip olan en güzel filmi,belgeseli yapacak. Şu anda en yüksek tv yayın standardı 1920x1080p'dir. HD yayın yapan kanalların büyük bölümü 720p yayın yapıyor. Yine bence 1920x1080p 24 mbps ve üstü kayıt yapan video kamera veya dslr ile çekilmiş görüntü kalitesi yine 1920x1080p olarak render edilirse fazlasıyla yeterlidir. Daha sonra video formatını ihtiyaca göre değiştirmek çok kolay.
  • Herhangibir ozel isleme gerek yok kamera goruntusunu nasil isliyorsaniz ayni sekilde tek sikinti hizli sahnelerde goruntude yamulmalar olur oda duzeltliyor fakat ugrastirir onun haricinde dslr videolar daha avantajli islerkende renk basarkende
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Abi Red One'a saygımız sonsuz elbette. 600 dolarlık DSLR'lerle de mukayese etmiyoruz tabi...
    Bu ismini verdiğin arkadaşa soracak çok sorumuz var elbet!

Ama önce sistem nasıl işliyor, onu bilmek istiyorum.

Yapımcı firma kafasına göre herhangi bir kayıt formatı seçiyor ve bunu kanala veriyor, gerisini artık kanal hallediyor?? mu???
    yoksa kanal daha baştan ben şu formatta falan mı istiyorum diyor???

Aklıma gelen daha başka sorular da şunlar:
    5D MARK II ile aslında sadece 20-30 saniyesi mi çekiliyor?? Gerisi RED ONE'la???
    Mesela dizide kedi varmış. Kedinin bakış açısından anlatmak istenilenleri 5D ile çekiyorlarmış???

Seyreden kişi, bir şekilde bunun farkına varıyor mu? Görüntü kalitesi açısından!
    Hımm bu dandik bir makineyle çekilmiş, hımmm bu süper bir makineyle çekilmiş... şeklinde...

İnsanlar boyuna, GH2'leri ptools ile, EOS'ları da Magic Lantern ile hack edip duruyorlar... Neredeyse 80 mbps, 100 mbps ye ulaşabiliyorlar.
    Bütün bu çabaları boşuna mı?? TV'de yayınlanabilirlik açısından!!!

Teşekkürler.

tabiki boşuna...100mbps verince ne oluyor allah aşkına yine aynı sensör yine aynı diyafram yine aynı color profile :)
    sonuçta raw çekmiyor bunlar dijital film kamerası değil ( arri alexa ve red one&epic raw çekiyor) raw dediğim bildiğim dslr fotosu...üzerinde beyaz ayarına kadar herşeyi değiştirebiliyorsunuz highlightlarda mid lerde aşağı yukarı 13 stop aralığınız var tam sinema işi.Ama işte Dslr ların kendine has bir video look'u var üzerinde şahsen nefret ediyorum bundan ben.sonuçta compressed video çekiyorsunuz

yapımcı firma tr den konuşuyorsak evet kafasına parasına bütçesine göre kamera seçiyor eğer iş büyükse mecburen sağlam bir kamera ile çalışmak zorunda kalıyorlar yoksa çoğu klip ucuz reklam 5D 7D ile çekiliyor zaten her prodüksiyon şirketinin elinde 3-5 DSLR var omuz rigleri vs si mevcut..
    Tv kısmı işin önemsiz kısmı sonuçta SD bir görüntü vermek zorundasın burada kanala onlar için pek önemli değil :)

• videoyla uğraşıyorsan video kamera al. Sony nex vg10 ya da 20 tam istediğin tarzda bir cihaz. Video kameranın iyi olduğu başka bir konuda ses konusu. 5.1 dahili ve 3.5mm girişi mevcut. Slt fotoğraf makinaları gibi sürekli af ve değiştirilebilir objektif standart. İstersen ea2 dönüştücü ile alpha logosu olan tüm sony ve carl zeiss lensleri kullanabiliyorsun. Vg20 5.000tl civarında.

Slr ler video modunda sürekli af yapamaz. Uzun sahnelerde ısınır ve arıza yapma ihtimali yüksek. Ses olarak 5.1 kayıt edebilenini görmedim. Slr ye benzeyen video konusunda iyi bir cihaz istiyorsan slt ürünlere bakacaksın. Sony a35,a55,a65 ve a77 bu tarz cihazlardan. A65 vd a77 1080p 24p ile en iyisi. A65 2.500 tl
  • D-SLR PROFESYONEL GİBİ KULLANANLAR İÇİNDİR İYİ KULLANMAN LAZIM.ZATEN FAZLA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLSEN VE DENEYİMİN YOKSA SLR YE BİLE ZOR ALIŞIRSIN VİDEO İLE UĞRAŞACAKSAN VİDEO KAMERA EN İYİSİ DE D-SLR DE İYİ VİDEO ÇEKİYOR
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.