Şimdi Ara

d2 equalizer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    d2 nin equalizerini kendime göre değiştirmek istiyorum ama ama değer neyiyle oynuyor pek farkedemedim tek tek deneyerek yapabilirim belki ama hangisinin ne işe yaradığını söyleyecek biri varsa sevinirim...

• evet ben de bilmek istiyorum,yok mu bilen?
  • arkadaşlar iyi bir eq ayarı bilen varsa yazsın d2 de özellikle her band için ayarlanan hz kısımları var 230 80 1,4 falan o ayarları iyi bilen varsa yazsın lütfen
  • yeni 3.13 firmware yi yüklediğim için bir türlü düzgün eq ayarı yapamadım öncekilerde birşeyler yapabiliyordum ama...
  • bu ses ayarlarından ileri düzeyde anlamam ama mantık olarak yardımda bulunabilirim. eq bantlarının altında yazan 80, 230, 850, 2,3k 11,7k değerleri sesin dalgaboyunu(Hz olarak) belirtiyor(bu değerler EQ Filter seçeneği ile değiştirilebiliyor). o dalgaboyunu azaltıp arttırarak dinlenen müziğin bas ya da tiz ağırlıklı olması sağlanabilir. burada düşük değerler bas sesleri ve yüksek değerler de tiz sesleri kontrol eder. bu arada 2,3k=2300 ve 11,7k=11700 anlamına geliyor. yani en soldaki bant ile en fazla bas ağırlıklı ses ayarlanırken en sağdaki bantla en fazla tiz ağırlıklı ses ayarlanır. bu değerlerle oynayarak dinlediğiniz müziklerin çeşitliliğine göre kendinize uyan bir ayar yapabilirsiniz. eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız genel bir ayar olarak NOR, ROC, JAZ, CLA gibi hazır ayar setleri de mevcut.

dikkat edilmesi gereken konu farklı tarzlarda müzik dinlerken bu ayarları sık sık değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. her müzik türü için ayar değiştirmenin önüne geçmek için çok bas ve tiz ağırlıkta ayarlar yerine ortalarda bir ayar seçilmesi iyi olabilir. böylece bir şarkıda baslar iyi iken sonraki şarkıda kulaklıklar bas patlaması yaşamaz.

Ben D2+ da çeşitli müzik türleri dinlerken kullandığım JetEffect ayarlarını yazabilirim. Tabi bu ayarlar herkes için aynı etkiyi göstermeyebilir, o halde dinleyici biraz ayarlama yapmalıdır.

BBE-------------->5
    Mach3Bass------>4
    3D Surround---->2
    Stereo Enhance->3
    EQ---------------->80 bandı 4, 230 bandı 2, 850 bandı 1, 2.3k bandı 5, 11.7 bandı 7

• Samich_tor güzel bir açıklama yapmış. Ben pek bir önemi olmayan ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. Hz dalgaboyu birimi değilde frekans birimidir. Basların frekansı küçük dalgaboyu büyüktür. Tizlerin ise frekansı büyük dalgaboyu küçüktür. eq'da verilen parametreler frekanslardır.

Ben d2'im varken (d2+ ya yükseltmiştim) şöyle bir yol izlemiştim, herkese tavsiye ederim denemekte fayda var .. (artık d2 kullanmıyorum)

3. bandı 850 hz'de tutup değerini 10 gibi bir rakama çıkarıyordum. 1. ve 2. bandıda bilinen değerlerinde bırakıyordum ve 1. yi 8'e 2.yi 6'ya ayarlıyordum. (özellikle 2. bandı 500 hz ten olabildiğince uzaklaştırmanızı tavsiye ederim, zira müziği çok boğuyor)

Tam frekansları hatırlamamakla birlikte 4. bandı 4.1'e (khz), 5. bandı ise 5.4'e (khz) ayarlıyordum. 4. bandı 8 ve 5. bandı 10 hatta 12 ye ayarlıyordum.

Bu ayarlarda ses oldukça boğuk çıkıyor fakat bbe+ yı yükselttiğinizde çok tatlı ve dengeli bir ferahlık gelmeye başlıyor...

Daha basitçe mantığı şöyle açıklayayım: bbe ve bbe+ midleri uzaklaştırıp bass ve tizleri yakınlaştırıyor. Bu parçaya çok ferah bir hava vermekle birlikte midller eq'dada düşükse resmen silikleşiyor. Bende eq dan mid leri artırarak sesi hem dengeli hemde ferah almış oluyorum...

Bu ayarlarda bbe 8 de yada 10 da oluyordu.

• Deniyorum bakalım bu ayarları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoparlör
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Denedim ayarlar daha hoşuma gitti. Volume 38 de dinlerken, bu ayarları yaptım ve çok geldi volume. Ondan 27 e çektim
  • sennheiser hd202 ile d2+ ta kullandığım eq ayarları:

80 hz: -3
    230 hz: -6
    850 hz: -7
    3.2 khz: -4
    11.7 khz: +2

bbe: 7
    mach3bass: 4
    3d: 1
    stereo: 0

eq daki frekansların gainlerini artırmak yerine kısmayı deneyin, yani mix-mastering aşamasında yapılan işlemin bir nevi tersi. bu size daha canlı ve daha az el değmiş bir ses verir ve detaylar daha fazla ortaya çıkar. aynı anda sahne genişler ve geri kalanı bbe efektleri ile ayarlayabilirsiniz. bass seviyorsanız mach3bass ı kökleyin, tiz ve netlik arıyorsanız bbe mp ile uğraşın nebiliim. ama ve lakin yıllardır kendinize dayattığınız kökleme merakından kurtulun, biraz da kısmayı deneyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 1 Mart 2010; 22:24:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: theoden541

sennheiser hd202 ile d2+ ta kullandığım eq ayarları:

eq daki frekansların gainlerini artırmak yerine kısmayı deneyin, yani mix-mastering aşamasında yapılan işlemin bir nevi tersi. bu size daha canlı ve daha az el değmiş bir ses verir ve detaylar daha fazla ortaya çıkar. aynı anda sahne genişler ve geri kalanı bbe efektleri ile ayarlayabilirsiniz. bass seviyorsanız mach3bass ı kökleyin, tiz ve netlik arıyorsanız bbe mp ile uğraşın nebiliim. ama ve lakin yıllardır kendinize dayattığınız kökleme merakından kurtulun, biraz da kısmayı deneyin...

Peki bu yazdığınız ayarlar önceki ayarların bassını aratır mı

• ya arkadslar bişeyi soracam bende cowon d2 aldım da ..arabamdaki sete baglayabilirmiyim ..AUX girişi var teyp de acaba baglantıyı saglayabilirmiyim. ipod larda var die biliyorum ..
    bilen bi arkadas yardımcı olabilir mi...Yada usb girişinden taktıgımda okur mu şarkıları ????
    yapan deneyen varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysertac -- 8 Mart 2010; 18:44:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Orijinalden alıntı: theoden541

sennheiser hd202 ile d2+ ta kullandığım eq ayarları:

Peki bu yazdığınız ayarlar önceki ayarların bassını aratır mı

eğer yeterince iyi ayarlanmışsa aratmaz, bir daha da frekans boostlama olayına hiç girmezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sertacksk

ya arkadslar bişeyi soracam bende cowon d2 aldım da ..arabamdaki sete baglayabilirmiyim ..AUX girişi var teyp de acaba baglantıyı saglayabilirmiyim. ipod larda var die biliyorum ..
    bilen bi arkadas yardımcı olabilir mi...Yada usb girişinden taktıgımda okur mu şarkıları ????
    yapan deneyen varmıdır.
  • arkadslar hepinizinkini de denedim fakat hah işte budur diyemedim yaa...net ses istiyorum .
    fikirlerinizi bekliyorum ...özellikle yapancı r&b rap filan dinlerim
    örnegin: 2pac, sagopa kajmer, black eyed peas arada rock dinlerim
    bide şey var mesela 2pac dan atıyorum gülşen e geçince ses bozuluo biri birine tutmuo çaresi varmıdır

yardımlarınızı fikir ve görüşlerinizi bekliyorum
  • arkadaslar bende 3.13 e yükselttim cowonumu eq ayarını yapamadım bi türlü daha gün oldu alalı ayar yapmayıda bilmiyorum anlayabileceğim şekilde anlatabilirmisiniz?
  • bi sürü anlatım var öğren işte ....
  • usta yapamıorum yaw olmuyo :S
  • Ben gördümki ne kadar abartılı ayar yaparsak o kadar rahatsız edici oluyor baslar patlıyor tizler kulak tırmalıyor, yani herkesin yaptığı gibi "U" şeklinde bir equaliser ayarı baştan gümbür gümbür baslar ve tizler şeklinde hoş gelsede kısa zamanda kulağı rahatsız ediyor ve kafa şişiyor, ayrıca orta sesleri yeterince duyamıyorsunuz, halbuki müziği müzik yapan orta seslerdir.
    Ayrıca 3d sound, stereo enhance ve mp enhance yi rastgele kullanmayın sesi yapaylaştırıyor, kimisinde baslar erkenden patlamaya başlıyor verimsiz ses gelmeye başlıyor.

Tabiki bu yazdıklarım hep "bence"

80 hz :6
    230 hz :2
    850 hz :1
    1.8 khz :2
    11.7 khz :6

BBE :7
    MACH3BASS :4
    3D SOUND :0
    STEREO ENHANCE :0
    MP ENHANCE :KAPALI
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

Ben gördümki ne kadar abartılı ayar yaparsak o kadar rahatsız edici oluyor baslar patlıyor tizler kulak tırmalıyor, yani herkesin yaptığı gibi "U" şeklinde bir equaliser ayarı baştan gümbür gümbür baslar ve tizler şeklinde hoş gelsede kısa zamanda kulağı rahatsız ediyor ve kafa şişiyor, ayrıca orta sesleri yeterince duyamıyorsunuz, halbuki müziği müzik yapan orta seslerdir.
    Ayrıca 3d sound, stereo enhance ve mp enhance yi rastgele kullanmayın sesi yapaylaştırıyor, kimisinde baslar erkenden patlamaya başlıyor verimsiz ses gelmeye başlıyor.

Tabiki bu yazdıklarım hep "bence"

80 hz :6
    230 hz :2
    850 hz :1
    1.8 khz :2
    11.7 khz :6

BBE :7
    MACH3BASS :4
    3D SOUND :0
    STEREO ENHANCE :0
    MP ENHANCE :KAPALI

Denicem hocam bunu da birazdan teşekkürler

• diger ayarlar tamam da
    MP ENHANCE :ON yapın bence daha güzel olacaktır ....tabi herkesin kulağı farklıdır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.