Şimdi Ara

d5300 vs 700d veya tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu biraz "mabadindan sallamissin" anlamina gelmis :)
    Bahsettiğim baskın gölge ve parlak alanla,düzlük yerine derinlik hissi ve doku olgusuna sıradan bir iki örnek.Belki daha iyi örnek de bulurdum. Şimdilik bu anlatmak istediğime yeterli örnek olur herhalde.
    https://www.flickr.com/photos/132386123@N08/35418622746/sizes/o/
    https://www.flickr.com/photos/132386123@N08/34649025573/sizes/o/
    https://www.flickr.com/photos/132386123@N08/?

En gıcık olduğum şeye de ortak oldum. Konu sahibinin basit öneri isteğini gereksiz teknik detaylara boğmuş olduk. Konu sahibi kusura bakmasın. Benim önerim lens imkanı açısından 700d :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 22 Haziran 2017; 7:44:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

İşte inceleme sitelerinin olayı ve önemi de burada çıkıyor ortaya zaten. Kişisel görüşlerde en iyimser ihtimalde bile böyle şahsi zevklere dayalı ürünle kişiselleşmiş bağlantılarımız oluyor. İncemele siteleri ise mümkün olabilen en ortadan şekilde ürünleri eşit şartlarda test edip kıyaslayabileceğimiz biçimde bize kanıtları ile sunuyorlar. Bu da x kişi için ben bunu alır isem şu şu durumlarda böyle fotoğraf verecek ürün, eksi ve artı yönleri şu, bilmem sensörün dinamik aralığı-iso başarımı vb. de bu. Bu x kişilerden birisi için mercek altında aldığı model kendisinin 2-3-4'üncü gövdesi olacak ise bu kişinin az-çok beklentileri evvelki tecrübelerinden dolayı oturmuştur. Bu nedenle bu kişiler de incelemelerden ne çıkaracaklarını, o üründen ne alabileceklerini bilir. Yetinmez ise RAW'ını indirir kendi bilgi-beceri ve zevkine göre işleyerek de sonuçları görebilir. İlk makinasını alan acemi kullanıcı da en acemi döneminde dahi farz edelim o inceleme sitesinde kanıt olarak sunulan 800,1600,3200 iso'larda nasıl bir fotoğraf elde edeceğini görebilir.

Ancak kişisel kullanıcı yorumu bence şöyle çok faydalı olabilecektir, fotoğraflarınızı paylaşırsınız... 500pigs, flickr veya şahsınıza ait siteniz, blogunuz nerede ise işte. Sonrasında öneri ve tavsiye yapacağınız zaman bunları da kanıt olması açısından öneride bulunacağınız insanlarla ya paylaşırsınız yada imzanızdan ulaşılabilir. Kişiler yazıp-söylediğinizden çok daha fazla gerçekçi olan bu alandaki ürettiklerinizi görürler. Bu da bir nevi kanıttır. Çünki 2-3-5 ay önce ilk makinasını alıp da "Ben bundan aldım, çok memnunum sen de al" diye yazıveren çok gördüm. Kişinin ortaya koyduğu 1 tek ölçülebilir-kıyaslanabilir kanıtı yok. Kimisinin araştırdım buldum tabi. Net şekilde "felaket" olarak niteleyebileceğim fotoğraf tecrübesine sahip insanlar böyle rahat ve emin biçimde, artık neye dayanarak öneri yapabiliyorlar anlamış değilim !

Açıkçası forumu arkadaşımız bu paylaşımları benim içinde çok değerli olacaktır. bu işin başında olup daha ilerletmeyi düşünen benim gibi 1 yıldır bu işle uğraşan başlangıç acemiler için iyi bir karşılaştırma deneyi olacaktır.
    aynasız deneyimlerinizi detaylandırırsanız sevinirim dsrl ile karşılaştırmalı.
    ama fuarda deneme şansım olam A6000 vizör olayını bende pek beğenmediğimi söylemek isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Bu biraz "mabadindan sallamissin" anlamina gelmis :)
    Bahsettiğim baskın gölge ve parlak alanla,düzlük yerine derinlik hissi ve doku olgusuna sıradan bir iki örnek.Belki daha iyi örnek de bulurdum. Şimdilik bu anlatmak istediğime yeterli örnek olur herhalde.
    https://www.flickr.com/photos/132386123@N08/35418622746/sizes/o/
    https://www.flickr.com/photos/132386123@N08/34649025573/sizes/o/
    https://www.flickr.com/photos/132386123@N08/?

En gıcık olduğum şeye de ortak oldum. Konu sahibinin basit öneri isteğini gereksiz teknik detaylara boğmuş olduk. Konu sahibi kusura bakmasın. Benim önerim lens imkanı açısından 700d :)

merhabalar arkadaşlar, kusura bakmayın dün inanılmaz yoğun bir gündü. yazılanları okudum ama cevap yazma fırsatını bir türlü bulamadım. öncelikle @forumu arkadaşın söylediğine aksine yazılanların hepsini dikkatli bir şekilde okudum ve anlamadığım noktaları araştırdım ve sadece sizin cevaplarınızdaki teknik bölümlerden bile birçok şey öğrendim. bu nedenle anlayışınız için teşekkür ederim.

@florads'ın "Olympusun değerini anlayabilmek için bence önce bir dslr kullanmak gerekiyor." sözü gerçekten benim de çok hoşuma gitti. aynı şekilde @forumu'nun "Yani kucuk hafif diye bir kompakt makine kolayligi yok. Hem de tutma hissi ve vizorden cekim zorlugu nedeniyle bir keyif alamadim. Tabi bu benim eski kafaliligimdan olabilir. Ama sonucta fotografi keyf almak icin cekiyorum." yorumu tam düşüncemi yansıtıyor.

yazan tüm arkadaşlara gerçekten çok teşekkür ederim. d5300'e daha yakın duruyorum. ancak kızıp dövmezseniz birşey daha sormak istiyorum. teknik açıdan baktığımda d5300, 2014 yılında lanse edilmiş, aynı şekilde 700d 2013 yılı görünüyor. güncel versiyonları olarak 760d 2015 yılı ve d5600 2016 yılı. 760d işlemci, üst lcd ve max iso ile genişlemiş ama video için hala 1080p 30fps şeklinde görüyorum. d5600'da neredeyse hiç değişiklik olmamış en göze çarpan batarya haricinde. (teknik anlamda bakıyorum cahilliğimi mazur görün). güncel versiyonları üzerinden düşündüğümde de @jiddi'nin d5300 vs 760d arasından 760d'yi seçtiğini okudum. d5300 ile 760d arasındaki base kit yaklaşık fiyat farkı 600 tl civarında sanırım. bütçeyi arttırarak 760d mi yoksa d5300/d5600 üzerine mi düşünmeliyim? bir de o fiyata çıktığımda segment değişiyor d7100 giriyor araya. biri beni vursun ya :)

Kafa karışıklığımın kusuruna bakmayın, konu biraz ikinci el araba bakıp bakıp bulamayınca gidip sıfır almak gibi oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkantopal -- 22 Haziran 2017; 11:21:28 >

• Bence de Nikon D5600'e fazladan para ödemenin hiçbir manası yok. Çoook ama çok önemli bir imkan ise bu kablosuz foto yollama olayı ancak onun için düşünülebilir. Yoksa Nikon'un D5XXX serisinde şu ana kadarki en iyi gövdesi D5300 bence. Zaten bu ürünlerde kullanılan sensörler de öyle her yıl yenisi icat edilen şeyler değil. Araştırmadım ama olabilir D5300 ile D5600'deki sensörler aynı yada o zamanlar belki de D5300'de Toshiba üretimi sensör kullanılmış olabilir ki yine bu durumda D5300'n sensörü daha iyidir. Eğer fiyatı D5600'e oranla kayda değer derecede uygun ise D5500/D5300 gibi düşünün bence.

Evet, bana göre Canon 760D olunca gövde ve sensör olarak önceki nesil Canon'lardan biraz üst seviyeye çıkıyorsunuz ve bu durumda Nikon D5300'ün karşısına hakkıyla konumlanacan bir model oluyor. Hatta gövde bakımından, işte söylenen lens imkanları bakımından da 760D öne çıktığından ve bir de bu işin sıfır alırken 2.elini de hesaba katıyorum ve Canon 760D'yi öne alıyorum. 2 sene daha genç bir model 760D ayrıca ve bu da 2.elde size +para olarak da dönecektir.

• işin özü canonu savunan arkadaslarda ayni seyi soyluyor.fotograf cekilecekse 5300,video cekilecekse canon700d.video isteniyorsa neden canon alayim?al bir aynasiz bak keyfine hocam.700d ye filan para kaptirma.bu gözler forumda 1300d öneren insanlar bile gördü,neyse uzatmanin mantigi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. aklımdaki bir çok konuya cevap buldum bir çok şey öğrendim sayenizde. son kararımı vermiş durumdayım. şayet bütçem yeterse d7200 yetmezse d5300 :)
  • Çok anlamam ama neden Canon 750d düşünüyorsunuz 3000 civarına alınabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.