Şimdi Ara

D80SH-12 Fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12 volt, 0.18 Amper ile çalışıyor bu fan. Bu fanı Laptop USB ile beslemem mümkün mü ?

Benim bildiğim kadarıyla (?) Laptop USB 2.0'lar 5V ve 0.5A güç salmaktalar.

5*0.5 = 2,5 Watt gücümüz var. Fan ise ;
    12*0.18 = 2,16 Watt güç istiyor.

2,5 Watt gücü 12 volt olarak hesaplayınca yaklaşık 0.2 Amper eder ki aradaki 0.02 Amperlik farkı dirençler ile düzenlerim diye umuyorum (?)

böyle bir dönüştürme mümkün mü ?

Saygılar :)

• 2 usb ile gücü karşılayabilirsiniz.
  • Hocam sorun da o boşta fazladan USB yok. Dönüştürme işi mümkün mü ? Watt açısından tek USB yetiyor sanırım :)

USB 2,5 Watt, fanın istediği 2,16 watt
  • Edit : Fikrimi değiştirdim, Technomax Kademeli Adaptör 500 M,A 1,5 -12 VOLT bundan almaya karar verdim.

Ama sormak istiyorum, 500 Ma akımı ikiye bölüp 2 adet 220 Ma'lik fana güç vermeyi düşünüyorum. Fazla gelen Ma, fanlara zarar verir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varrak -- 7 Şubat 2014; 0:47:54 >
  • Akım fazlalığının fanlara zarar verip veremeyeceğini bilen yok mu :/

Bir de soğutucu yapıyorum şuanda, düz bir alüminyum tabakanın üzerinde konumlanacak laptop (Eski masaüstü bilgisayarımın kasasının yan alüminyum yüzü). Lakin bilgisayarın ayakları yüzünden alüminyuma temas etmiyor bilgisayarın altı. Bu konuda ne yapmalıyım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varrak -- 7 Şubat 2014; 11:15:19 >
  • Ayaklaradenk gelen kısımları keseceksiniz heralde:).
    Bi de sadece fanin hava aldığı yere ufletseniz olmaz mı. Fazla uğraşmadan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.