Şimdi Ara

D90 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tarsusian

quote:

Orijinalden alıntı: sayrin
    dışarda kalanları flu yapmak için sadece bu lensimi kullanmak lazım? Benim en sevdiğim fotoğraflar bunlar aslında.

sadece bu lens değil tabiki ama bunu en pratik ve en ucuz bu lens ile yapabilirsin. daha iyi bir lens istersen nikon af-s 50mm f/1.4 var. ben de bunu kullanıyorum. 50mm f/1.8'i ucuz olduğu için önerdim.

Onun fiyatıda 277 euro. Ucuz olan bana yeter sanırım, bir de anladığım kadarıyla çocuğun resimlerini çekmek için 50 mm lens güzel olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_1988

Bu fıyatları nerden aldını sorabılırmıyım ?Bende arastırıyorum bu aralar d90 cok uygun geldı.

İstersen dükkanın telefonunu verebilirim , hollanda dan alabilirim diyosan.
  • quote:

anladığım kadarıyla çocuğun resimlerini çekmek için 50 mm lens güzel olacak.

evet güzel olur hem de bir nevi eğer elinde sabit 50mm varsa onla çekmek zorundasın gibi bir durum var. çünkü küçük bebeklerde (hele hele yeni doğanlarda) flash kullanmak sakıncalı, flash kullanmamak için de f değeri düşük (f/1.4, f/1.8 gibi) lenslere ihtiyacınız var demektir. bebek fotoğrafı çekmek istiyorsanız kesinlikle önce yüksek zoom yapan değil f değeri düşük lens almanız lazım.
  • O zaman dediğin gibi yapıcam , 105 lik kite bide 50 mm lens alıcam . Bu lensler ile makro çekim yapılır mı?
  • hayır yapamazlar. ama zaten 70-300 üzerinde makro yazmasına rağmen makro çekim yapamaz. normalde makro için özel makro (büyütme oranı 1:1 veya daha yüksek olan) lensler almak lazım.
  • quote:

Nikon D90 + 18-105mm VR + 70-300mm VR = 1120 euro

Nikon D90 + 18-200mm VR = 1185 euro

Nikon D90 en AF-S DX 18-200 VR II= 1130 euro

Nikon D90 + 18-105mm VR =750 euro

Nikon D90 + 16-85mm VR =1054 euro

fotoğrafçılığa yeni başlayacak biriyim, bu fiyatların hepsi bütçeme uygun, en mantıklı alınması gereken konfigrasyon sizce hangisi? Bir daha da bir ekleme yapmak istemiyorum.Tek seferde alabildiğim kadarını alacağım bir daha herhangi bir bütçe ayıramam, sizce hangisi mantıklı, hepsi 2 yıllık garantili fiyatlar, avrupadan.

Lenslerden fazla anlamıyorum, hangisi ne için kullanılır çok derin bilgim yok, yüzeysel.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Selam.
    Vergi iadesini almayı unutmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: varsala

quote:

Nikon D90 + 18-105mm VR + 70-300mm VR = 1120 euro

Nikon D90 + 18-200mm VR = 1185 euro

Nikon D90 en AF-S DX 18-200 VR II= 1130 euro

Nikon D90 + 18-105mm VR =750 euro

Nikon D90 + 16-85mm VR =1054 euro

fotoğrafçılığa yeni başlayacak biriyim, bu fiyatların hepsi bütçeme uygun, en mantıklı alınması gereken konfigrasyon sizce hangisi? Bir daha da bir ekleme yapmak istemiyorum.Tek seferde alabildiğim kadarını alacağım bir daha herhangi bir bütçe ayıramam, sizce hangisi mantıklı, hepsi 2 yıllık garantili fiyatlar, avrupadan.

Lenslerden fazla anlamıyorum, hangisi ne için kullanılır çok derin bilgim yok, yüzeysel.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Selam.

Tax free den mi bahsediyosun, çok kez aldım ama genelde ödemesi gelmedi , aceba bundan gelir mi

• quote:

Selam.

Tax free den mi bahsediyosun, çok kez aldım ama genelde ödemesi gelmedi , aceba bundan gelir mi

Evet.
    Yalnız satıcıdan bir belge almanız gerekiyor..
    Sonra o belge ile havalimanında ki ilgilii bürodan doğrudan iadenizi alabiliyorsunuz.
    Sonradan gönderme diye bir şey yok bildiğim kadarı ile.
    Tabi bu uygulama Almanya'da böyle idi..
    Hollanda'da farklı mı bilmem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varsala -- 2 Aralık 2010; 9:40:19 >
  • her ikiside oluyo da genelde uçakdan önce zaman olmuyo , cheque istiyoruz o da yalan oluyo.
  • benım hollandada kuzenım oturuyo,bana bı tel yada bı adres verebılırsenız pm den kzuenımı kanalıze deyım,tr ye gelırken getıır bana sorunsuz..
  • @sayrin
    ZETGEIST in tavsiyesine şiddetle katılıyorum. Yazdığınız listede en iyi seçenek kesinlikle 16-85 olan seçenek.

18-105 mm de iyi bir seçenek fakat 16-85mm nin eline su dökemez kesinlikle. 16-85 mm nin optik kalitesi, 16mm geniç açısı ve 85mm orta telesi sizin işinizi fazlasıyla görür. 16-85 in yorumlarına bir bakarsanız sırf bu lens için nikon alınır gibi yorumlar bile görebilirsiniz.

Benim naçizane tavsiyem D90 + 16-85mm + Uygun fiyata bulabilirseniz 85mm prime veya daha önce önerilen 50mm prime şeklinde olur. Daha sonra fotoğraf zevkiniz belli olmaya başladığında (portre, macro, manzara, kuş fotoğrafçılığı vb.) ona uygun lenslerinizi belirler alırsınız. Ancak bana sorarsanız başlangıç için belirttiklerim sizi uzun bir süre memnun edecektir.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant
    quote:

En mantıklısı bu mu diyosun ?

1100€ fiyata bence en mantıklısı.

secim yaparsn en dgrusu bu gbi gozukuyor =)
  • Nikon D90 + 18-105mm VR =750 euro

Hollanda da mediamarktlar da 757€ ya bulabilirsiniz.
    Ben de aldım ordan biliyorum
    aynı kit Belçika mediamarktlarda 850 € idi

Bir de bir başka dükkandan B+W nin 67 mm filtresini aldım 25€ ya
    mis :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iztech -- 19 Aralık 2010; 13:13:05 >
  • http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=NIKON-nikon-D90-18105-mm-KIT-DSLR-FOTOGRAF-MAKiNESi&auction_id=563273
    bu sitede spot ve taksit imkanı cok iyi ama satıcıyı tanımıyorum kotu yorum yapan pek yok
    burdan almayı dusunuyorum siz ne dersiniz uygunmudurveya satıcıyı tanıyan varmıdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasyas -- 19 Aralık 2010; 12:55:57 >
  • 18 105 çok rahat işini görücektir ed ve dx li satıyolar galiba şuan gayet ii bence kit olarak başarılı bir lens
  • merhaba,

aldınız mı bilmiyorum ama bende sizinle aynı amaç icin aldım makineyi yeni doğan kızımızın resımlerı ıcın. kit lensi 18-105 ile geldi, epey sure onunla kullandım. ama sonra 50mm 1.4 G lens aldım ve 50'lıkı taktıgımdan berı 18-105'i kullanmadım. 18-200 istiyorum ama 18-105'ı elımden cıkaramadım.

50'nın tek kotulugu genıs aci ihtiyacı, ornek olması icin arkadaslarla yemek yedıgınız ortamda, hadı sizi bi cekeyim dediginizde herkesi almak icin kadraja salondan taa balkona kadar cıkmanız gerekıyor, ama masada mum ısıgı olsa flasha gerek kalmadan sahane cekıyor. bebekler ıcın sahane
  • quote:

Orijinalden alıntı: firat_ozturk

merhaba,

aldınız mı bilmiyorum ama bende sizinle aynı amaç icin aldım makineyi yeni doğan kızımızın resımlerı ıcın. kit lensi 18-105 ile geldi, epey sure onunla kullandım. ama sonra 50mm 1.4 G lens aldım ve 50'lıkı taktıgımdan berı 18-105'i kullanmadım. 18-200 istiyorum ama 18-105'ı elımden cıkaramadım.

50'nın tek kotulugu genıs aci ihtiyacı, ornek olması icin arkadaslarla yemek yedıgınız ortamda, hadı sizi bi cekeyim dediginizde herkesi almak icin kadraja salondan taa balkona kadar cıkmanız gerekıyor, ama masada mum ısıgı olsa flasha gerek kalmadan sahane cekıyor. bebekler ıcın sahane

Makinayı 105 lik kit ile aldım ama bir lens daha alabilirim.Çocuk için 50 mm ile çektiğin bir kaç resmi görebilirmiyim. Benim gibi bir acemisin sende sanırım , merak ediyorum nasıl çıkıcak fotolar diye.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.