Şimdi Ara

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi (941. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.956
Cevap
128
Favori
1.594.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 939940941942943
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fotografya

Stepway Turbo 90 bg kullanan var mı ? sıfırı 2019 modeli 98 bin tl şu an. yakıt tüketimi nedir ve bu yarı otomatikleştirilmiş şanzıman olan mı ?
    2013 0.9t manuel var ş.içi 7-8 lt arası yakıyor durumu göre. EASY R yarı otomatik. şuan otomatik satılmıyor diye biliyorum. otomatikler bir tık fazla yakıyor. 7.5-9 lt arası yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 20 Şubat 2020; 18:8:23 >
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    56 kuruş a geliyor o zaman şehir için çok fazla :) lpg ile kullanıma uygun mu peki ? aslında focusa hep bir ilgim var ama 100 bin civarına 2012 filan ancak alınabiliyor bilmiyorum onun yerine sıfır bir araba mı alsam diye düşünüyorum. birde bu stepway otomobil gibi konforlu değildir demi ? uzun yol yılda bir kere yapıyorum gerçi ama yine de konforlu bir araç almak istiyorum. sürekli şehir içi kullanım var. o yüzden yakıt önemli gerçi günlük 15 km yapıyorum sadece :)
  • Iyi aksamlar herkese bu konu aslinda epey canlıymış ama son 2-3 yildir cok azalmış ilgi. Bir suredir ikinci el araç bakıyorum piyasa malumunuz 100 bine 5000 de 2018 model dizel otomatik stepway buldum ne dersiniz.aracin artı ve eksileri neler ? Ben aldıktan sonra ivir zivur ugrasamam o fiyatlara i20 ler bile en az 4-5 yaşında araçlar satılıyor buna gore yorumlarsaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhosain

Iyi aksamlar herkese bu konu aslinda epey canlıymış ama son 2-3 yildir cok azalmış ilgi. Bir suredir ikinci el araç bakıyorum piyasa malumunuz 100 bine 5000 de 2018 model dizel otomatik stepway buldum ne dersiniz.aracin artı ve eksileri neler ? Ben aldıktan sonra ivir zivur ugrasamam o fiyatlara i20 ler bile en az 4-5 yaşında araçlar satılıyor buna gore yorumlarsaniz sevinirim
    Ben sıfır aldığım ve 4 yıllık Stepway aracımdan artık memnun değilim. Başlarda memnundum ama zamanla arabanın yolda gidişi değişti. Tamam az yakıyor, tamam yerden yüksek ama hepsi bu kadar. Yol tutuşu yok, malzeme ve işçilik kalitesi düşük. Satıp üzerine ekleyerek aynı yaşlarda farklı modele geçeceğim.
  • Arkdaşlar 2017 model sandero stepway aracım var . Sürücü koltuğunu Aşağı moda alınca sallanma ve titreme oluyor siz de de aynı sorun var mı

• arandur kullanıcısına yanıt
    Hocam beni 2-3 sene cikarsa yeter cok elimde tutmayi düşünmüyorum nasip olursa da 95 bine anlasacaz gibi arac daha 2 yasinda bile değil 2018 model dizel otomatik daha 5 bin km de . Bu sartlarda i20 baktim uzun sure 120 civarı hep bu fiyata 7-8 yaşından küçük temiz km si dusuk arac almam mevcut piyasada imkansuz gibi. Ben alınca beni zirt pirt sanayiye servise götürecek bir arac istemiyorum. Tabi bu da sans işi elektronik sonucta sıfırda alsak sorun çıkacaksa çıkar ama kendimce minimize etmeye çalışıyorum. Buna göre yorumlarsaniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

2013 0.9t manuel var ş.içi 7-8 lt arası yakıyor durumu göre. EASY R yarı otomatik. şuan otomatik satılmıyor diye biliyorum. otomatikler bir tık fazla yakıyor. 7.5-9 lt arası yakar.

Alıntıları Göster
    2017 model 0.9 otomatik var bende Ankara şehir içinde yazın 5.5-6, kışın 6-6.5 arası yakıyor, yani yol bilgisayarında gösterilen bu gerçekte ne kadar bilmiyorum. Öyle az yaksın diye de kasmıyorum ama ekonomik kullanmaya çalışıyorum mesela önümde ışık varsa gazı ona göre ayarlıyorum elimden geldiğince fren az kullanıyorum. Ya siz çok agresif kullanıyorsunuz sürekli yüksek devirde kullanıyorsunuz ya da çok trafik olan bir yerde kullanıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotografya

56 kuruş a geliyor o zaman şehir için çok fazla :) lpg ile kullanıma uygun mu peki ? aslında focusa hep bir ilgim var ama 100 bin civarına 2012 filan ancak alınabiliyor bilmiyorum onun yerine sıfır bir araba mı alsam diye düşünüyorum. birde bu stepway otomobil gibi konforlu değildir demi ? uzun yol yılda bir kere yapıyorum gerçi ama yine de konforlu bir araç almak istiyorum. sürekli şehir içi kullanım var. o yüzden yakıt önemli gerçi günlük 15 km yapıyorum sadece :)
    Konfor konusunda süspansiyon sertliği anlamında piyasadaki çoğu C segmentinden daha yumuşaktır ama uzun yolda araba yoruyor, hem koltukları uzun yol için uygun değil hem de yalıtım çok iyi olmadığı için yüksek hızlarda rahatsız ediyor. Kısacası şehir içi arabası, uzun yol yılda bir kaç kere yapıyorsanız sorun değil bence. 0.9 motor lpg'ye uyumludur, direk enjeksiyonlu olmadığı için çok pahalı kitlere de ihtiyaç olmuyor, ben şahsen lpg'ye ihtiyaç duymadım zaten max 6.5 lt yakıyor şehiriçi benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirei

Arkdaşlar 2017 model sandero stepway aracım var . Sürücü koltuğunu Aşağı moda alınca sallanma ve titreme oluyor siz de de aynı sorun var mı
    En aşağıda kullanıyorum dediğiniz gibi bir problem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Ben sıfır aldığım ve 4 yıllık Stepway aracımdan artık memnun değilim. Başlarda memnundum ama zamanla arabanın yolda gidişi değişti. Tamam az yakıyor, tamam yerden yüksek ama hepsi bu kadar. Yol tutuşu yok, malzeme ve işçilik kalitesi düşük. Satıp üzerine ekleyerek aynı yaşlarda farklı modele geçeceğim.

Alıntıları Göster
    Yolda gidişi değişti derken tam olarak neyi kastediyorsunuz acaba rot/balans ayarının bozulmuş olmasından kaynaklanıyor olmasın? Yol tutuş konusunda da bence yok denilecek kadar kötü değil, siz gerçekten yol tutuşu olmayan arabaya binseniz böyle demezsiniz. Belki karşılaştırmak haksızlık olur ama bir keresinde baya eski model accent bir taksiye binmiştim, araba 100'ü geçince beşik gibi sallanıyordu ve yolda bir çukur vardı gece olduğu için taksici farketmedi ve neredeyse araba kontrolden çıkıyordu. Aynı yoldan aynı hızla ben geçtim ve ona göre araba gayet stabil yolunda gitti. Diyeceğim beterin beteri var. Araba virajlarda yatıyor evet alışkın olmayan biri biraz korkabilir ki bazen arkadaşlarım arabaya bindiğimde virajlara çok hızlı girdiğimi söylüyorlar ama halbuki arabanın normal davranışı bu, arabanın limitlerini bilip kullanmak lazım tabiki de ama emin olun yol tutuşu çok kötü değil arabanın. Özellikle ani manevralara gelmiyor araba bunu bilmek lazım.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 2 Mayıs 2020; 22:54:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın yerden yüksek olması büyük avantaj. Araç parasının aracı. Ben de 5 ay önce 0 aldım. 0.9Turbo 2 ay sonra LPG taktırdım. Bir yerden eve giderken 50 60 arası hızda gidiyordum. Arkadan basık bir kuş serisi araç tamponuma yapıştı. Hızımı arttırmama rağmen dibimdeydi. İlerde sert bir kasis görünce daha çok gaza bastım ben kasisten rahat geçtim arkamdaki araçtan pat küt sesler geliyordu. Çok ayrı bir mutluluktu benim için.
  • Arkadaşlar Dacia marka otomobilimiz için yetkili servis bakım periyotlarını gösteren tablo. Bakım aralığı 20.000 olan Dacia otomobilinizde aynısı olacağını düşünebilirsiniz. Dışarıda özel serviste bakım işlerinizi yaptırırken yaptırılması gereken işlemler için bilgi verir.

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu dizeli için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Sanırım bu dizeli için.
    Evet, bizim Stepway araçlar %90 dizel olduğu için belirtme ihtiyacı duymamıştım. Ama son yıllarda benzinli modeller de yayıldı sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar forumda yeniyim doğru yere mı yazıyorum bilmiyorum bende Dacia Sandero 1.4 laurate 2010 model araç var lpg taktırmayı düşünüyorum daha önce taktıran veya bilgisi olan varsa bilgi almak istiyorum şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Atabey.75

Merhabalar forumda yeniyim doğru yere mı yazıyorum bilmiyorum bende Dacia Sandero 1.4 laurate 2010 model araç var lpg taktırmayı düşünüyorum daha önce taktıran veya bilgisi olan varsa bilgi almak istiyorum şimdiden teşekkürler
    Yukarıda 'bu konuda ara' diye seçenek var, oraya LPG yazıp aratırsanız konuda geçen LPG mesajlarını görüp karar verebilirsiniz.
  • Merhaba, TCe 90 bg Easy-R sıfır almak istiyorum

Ağırlıklı kullanım şehir içi olacak, malzeme kalitesi falan hepsini geçiyorum sizce bu araca 127bin vermek değer mi yoksa ikinci el de şansımı mı deneyeyim farklı markalarla?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oladipo

Merhaba, TCe 90 bg Easy-R sıfır almak istiyorum

Ağırlıklı kullanım şehir içi olacak, malzeme kalitesi falan hepsini geçiyorum sizce bu araca 127bin vermek değer mi yoksa ikinci el de şansımı mı deneyeyim farklı markalarla?
    Merhaba hocam biz de eşimle geçen hafta en ucuz sıfır, otomatik sayılabilecek bir araç alalım diye düşünüp hyundai i 10, kia picanto ve dacia sandero araçlarını gözümüze kestirdik. Tabi önce 2 tane otomatik vites ikinci el araca baktık, korona dolayısıyla şehir dışı araçları tercih etmedik, kendi şehrimizde benzinli olarak 2013 model, 20 küsür bin km- icon clio 4 ile 2017 model yine 20 küsür bin km- jump hyundai i20 araçlarına baktık. Clio araca 113 bin tl, i20 ye ise 115 bin tl son fiyat dediler, biz de yukarıda bahsettiğim gibi bu fiyatlara az daha ekleyelim de sıfır alalım düşüncesiyle bayileri dolaştık. Bayilerde i10 1.2 motor elite paket için 130 bin tl fiyat verdiler, kia picanto liste fiyatı 118 bin tl civarıydı yalnız araç kalmamıştı, satılan picantoyu da liste fiyatına verdik dediler. En son renault bayinde 90 bg 0,9 motor easy-r siyah renk dacia sandero için 121 bin tl fiyat verilince tabiri caizse sazan gibi atladık ve anlaştık. Temmuz ayının ilk haftasında aracın geleceğini söylediler. Açıkçası korona salgını ve ikinci el araçların fiyatlarının çok yükselmesi nedeniyle pek seçeneğimiz yoktu bu yüzden böyle bir karar verdik. Kaldı ki yukarıda bahsettiğim clio 4 araca sahibi bu hafta 120 bin tl istiyor, geçen hafta o ilan 115 bin tl idi :) Açıkçası sandero ile ilgili baya bir olumsuz yorum var, yol tutuş, güvenlik, malzeme kalitesi, kronik titreme vb gibi sorunlardan bahsediliyor, biz de vazgeçsek mi (tabi vazgeçme hakkımız var mı onu da bilmiyorum) düşünmüyor değiliz, ancak aynı fiyatlara picanto, i 10 gibi a segment araba almak yerine b segment sandero alıp genelde şehir içi kullanmak daha mantıklı gelmişti.Allah korusun bir kaza durumunda i10, picanto ve sandero üçlemesinden hangisi daha can kurtarır bunu kestirmek zor gibi. Tecrübeli ve bilgili kullanıcılar bu konuda bizleri aydınlatabilirlerse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41thedestroyer41

Merhaba hocam biz de eşimle geçen hafta en ucuz sıfır, otomatik sayılabilecek bir araç alalım diye düşünüp hyundai i 10, kia picanto ve dacia sandero araçlarını gözümüze kestirdik. Tabi önce 2 tane otomatik vites ikinci el araca baktık, korona dolayısıyla şehir dışı araçları tercih etmedik, kendi şehrimizde benzinli olarak 2013 model, 20 küsür bin km- icon clio 4 ile 2017 model yine 20 küsür bin km- jump hyundai i20 araçlarına baktık. Clio araca 113 bin tl, i20 ye ise 115 bin tl son fiyat dediler, biz de yukarıda bahsettiğim gibi bu fiyatlara az daha ekleyelim de sıfır alalım düşüncesiyle bayileri dolaştık. Bayilerde i10 1.2 motor elite paket için 130 bin tl fiyat verdiler, kia picanto liste fiyatı 118 bin tl civarıydı yalnız araç kalmamıştı, satılan picantoyu da liste fiyatına verdik dediler. En son renault bayinde 90 bg 0,9 motor easy-r siyah renk dacia sandero için 121 bin tl fiyat verilince tabiri caizse sazan gibi atladık ve anlaştık. Temmuz ayının ilk haftasında aracın geleceğini söylediler. Açıkçası korona salgını ve ikinci el araçların fiyatlarının çok yükselmesi nedeniyle pek seçeneğimiz yoktu bu yüzden böyle bir karar verdik. Kaldı ki yukarıda bahsettiğim clio 4 araca sahibi bu hafta 120 bin tl istiyor, geçen hafta o ilan 115 bin tl idi :) Açıkçası sandero ile ilgili baya bir olumsuz yorum var, yol tutuş, güvenlik, malzeme kalitesi, kronik titreme vb gibi sorunlardan bahsediliyor, biz de vazgeçsek mi (tabi vazgeçme hakkımız var mı onu da bilmiyorum) düşünmüyor değiliz, ancak aynı fiyatlara picanto, i 10 gibi a segment araba almak yerine b segment sandero alıp genelde şehir içi kullanmak daha mantıklı gelmişti.Allah korusun bir kaza durumunda i10, picanto ve sandero üçlemesinden hangisi daha can kurtarır bunu kestirmek zor gibi. Tecrübeli ve bilgili kullanıcılar bu konuda bizleri aydınlatabilirlerse sevinirim.

Alıntıları Göster
    Hocam öncelikle sıfır arabalar arasında en mantıklısı Sandero, bunu tartışmaya bile gerek bence, hele picanto dediğiniz araç el arabası gibi bir şey, sandero da B segmentine göre büyük sayılabilecek bir araç. Güvenlik konusunda picanto 3 yıldız almış, i10 ve Sandero 4 yıldız almış, yani güvenlik anlamında da yine Sandero iyi. İkinci eller arasında ben Clio'yu model yılından dolayı elerdim. 2017 i20 iyi gibi duruyor, sizin bahsettiğiniz i20 otomatik mi bilmiyorum ama i20'nin otomatiği tam otomatik olduğu için Sandero'nun otomatiğinden daha iyidir. Malzeme kalitesi olarak Jump paket nasıl bilmiyorum ama i20 genel olarak daha kaliteli bir araç, bunu bir Sandero kullanıcı olarak söylüyorum.
    Sandero hakkında ise şunu söyleyebilirim şehir içi için yeterli bir araç 90-100'e kadar yalıtım kabul edilebilir seviyede, ama yüksek hızlarda arabanın içindeki gürültü baya artıyor, o yüzden uzun yolda biraz can sıkabilir. Yol tutuş anlamında sizin beklentinize ve sürüş tarzınıza bağlı, araba çok yatıyor evet ama bu yol tutmadığı anlamına gelmiyor. Zaten normal bir kullanıcı gibi kullanırsanız yol tutuş anlamında bir sıkıntı yaşamazsınız, sonuçta ESP de var araçta (yeni araçların hepsinde zorunlu zaten), çok yüksek hızlarda değilde düşük hızlarda bir problem yaşarsanız zaten ESP toparlıyor aracı, fakat yüksek hızlarda tabi ESP de artık bir işe yaramaz. Malzeme kalitesi evet vasat, ama bazı yerlerde kaliteli malzeme kullanılmış mesela direksiyonu o arabanın genel malzeme kalitesinin çok üzerinde. 3 Yıldır arabayı kullanıyorum ciddi bir titreme sorunum olmadı. Vergisi düşük, yakıtı düşük, bakım maaliyetleri düşük bir araba.
  • 
Sayfa: önceki 939940941942943
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.