Tanıdığım bir kamyon şöförü bu sayede ayda 1500 ytl kar ettiğini söyledi. Bence hiç fena değil dedim ya motora bişi olursa abi 500-1000 ytl'ye o hallolur dedi
süper hesap ekmek parası derdi adam yata mazot alsın bedeva kamyoncuya vur vura bildiğin kadar enteresan bir ülkede yaşıyoruz
Bir başka ülkede bu kadar hesap kitap yapıldığını, bu kadar dahiyane fikirler olduğunu da sanmıyorum ha akaryakıtın da o kadar pahalı olmadığı aşikar o ülkelerde. Vatandaş ne yapsın forumda bir arkaaşında dediği gibi herşey fiyat ferformans oranı hangisi karlıysa onu kullanıyor haliyle. Ama yasayı geçtik çevreye verdiği zarar meletebilir bizi. Gelecek nesil arkamızdan fatiha yerine küfürler ederek bahsedebilir.
Milleti böyle cinliklere sevkedenleri Allah'a havale ediyorum.
Onlar da milletin cogunun onları Allah'a havale ettiklerini bildigi icin yapıyorlar bu şerefsizlikleri zaten... Allah'ın bu dunya ile alakası olmadıgı kesin ise, ve biz bu Dunya cocukları iseki o serefsizleri Allah'a havale etmek yanlıs... Halk iste bu bilince sahip olacak ki, tepesi attı mı kodu mu oturtacak!! Koyun gibi olursak bizi de gudenler, etimizden, sutumuzden yararlananlar ve sadece cim ve su ile besleyenler cıkacaktır...
akaryakıta bu kadar zam gelmesinin doğal sonucudur bu. vatandaş ne yapsın? önce karnını doyuracak sonra çevreyi vs düşünecek. kaçakçılık türü şeylerin de artması son derece normal. akaryakıta zam gelmesine daha nereye kadar tahammül edeceğiz bilemiyorum. vatandaşın bir patlama noktası mutlaka olacak. devlet toplamaktan aciz kaldığı vergiyi bu şekilde toplamaya devam ederse ülkede ciddi ayaklanma olacak.
Bugün düşündüm de, ben pek anlamam, şöyle işi bilen, sözü geçen forumdaşlarımız bazı sivil toplum örgütleriyle irtibata geçse. Gerekli izinler alındığı taktirde bir meydanda toplanıp eylem yapsak, yürüsek, basın açıklaması filan yapsak. Şu ana kadar yakıt zamlarıyla ve alınan fahiş vergilerle ilgili bir eylem yapıldığını hatırlamıyorum.
Yalnız böyle bir eylem yapılacaksa asla siyasi propagandaya dönüşmemeli. Her düşünceden insan bir araya gelerek ortak bir protesto yapmalı.
Belki anarşistce bir düşünce ama öyle görünüyor ki sesimizi duyurmanın yollarından birisi de bu
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
Bugün düşündüm de, ben pek anlamam, şöyle işi bilen, sözü geçen forumdaşlarımız bazı sivil toplum örgütleriyle irtibata geçse. Gerekli izinler alındığı taktirde bir meydanda toplanıp eylem yapsak, yürüsek, basın açıklaması filan yapsak. Şu ana kadar yakıt zamlarıyla ve alınan fahiş vergilerle ilgili bir eylem yapıldığını hatırlamıyorum.
Yalnız böyle bir eylem yapılacaksa asla siyasi propagandaya dönüşmemeli. Her düşünceden insan bir araya gelerek ortak bir protesto yapmalı.
Belki anarşistce bir düşünce ama öyle görünüyor ki sesimizi duyurmanın yollarından birisi de bu
niye anarşistçe bir düşünce olsun arkadaşım yabancılar otobüs biletine zam geldimi eylem yapıyorlar biz boş boş bekliyoruz. zaten alem fm de Nihat SIRDAR ın başlattığı bir eylem var ama buna heryerden destek gelmeli. benim arabam yok ama önemli olan tepkini göstermen. her konuda bu böyle olmalı.
ben onu yıllar önce üniversiteyi bitirince yaptım. ama şimdi tekrar buralardayım. kolay vaz geçilmiyor kardeş...
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
Ben de artık kendi çapımda idealist süpermenimsi bir insan olma şeyini geçtim...
Fırsatını bulucna kaçacam gidecem bu memleketten... Ne hali varsa görsün kalanlar...
vergiyi artırınca gelirini artıracağını sanan büyüklerimiz bu sayede kaçakçılığı teşvik edip vergi gelirlerinde azalmaya sebep oluyorlar
bunun böyle olacağını bilmiyorlarsa APTALDIRLAR biliyorlarsa HAİNDİRLER
hepsine
Ülkenin genel ekonomisi can çekişiyor. Köşeye sıkışmış bir kedi gibi. Makul mantıklı hareketler beklemek imkansız. Vergi yüksekmiş, zam gelmiş, millet sürünüyor pek önemi yok kimse için. Ekonomi can derdinde.
Bizim koyunluğumuza gelince, adım adım, fersah fersah ülkeyi bu kıskaca, bu tuzağa getirip, düşürenlere ibreti alem için hesap soran yok.
Aile efradıyla, dahili ve harici ortaklarıyla ülkeyi yıllarca soyup soğana çeviren, dünyanın en borçlu ülkesi haline getiren bazı kişiler, hala ekranlara çıkıp pişmiş kelle gibi sırıttıkça çıldırasım geliyor.
alıntı: İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, DAHİLİ ve haricî bedhahların olacaktır.
Nerden alıntı yaptığımı tahmin ediyosunuzdur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme