Arkadaşlar merhaba. Aracım 2006 model renault clio alize. Aracın teybi ve hoparlörleri son derece eski olduğu için artık radyo dinlerken dahi tatminkâr ses alamıyorum. Zaten kaset girişi olduğu için radyodan başka birşey dinleyemiyorum. Her türlü müziği dinlediğim için ve özellikle son zamanlarda radyolardaki çeşitliliğin biraz azalması sebebi ile artık aracımda daha çeşitli ve kaliteli müzik çözümlerine ihtiyaç duymaktayım. Ve bunun sonucunda bir süre araştırma yaptım.
İlk başta hepimizde bir merak; yüksek ses ve dolgun bass. Kaliteli komponent-tweeter-subwoofer-teyp kombinine sahip araçlara binip ses sistemlerini tecrübe edindim. Elde ettiğim tek sonuç baş ağrısı oldu. Dinlerken insana havalı gelebilir fakat gerçekten kulağa zarardan başka birşey değil. Tabi bu benim şahsi fikrim. İsteyen istediği sistemi kurabilir.
Bu konudaki fikrimden de anlaşılabileceği üzere abartısız ve temiz ses istiyorum. Bunun yanında akustiğin bozulmaması için tek markanın ürünlerini kullanmaya karar verdim. Fiyatı ve yanında getirdiği performanstan ötürü şu anlık tercihim sony'den yana.
Yukarıdaki üründen 2 adet alınca 4 tane hoparlörüm olacak değil mi? Bir sete iki adet hoparlör koyuyorlar diye biliyorum
Teyp olarak aşağıdaki ürün gerek güç çıkışı gerekse direkt subwoofer bağlantısı ile hem yukarıdaki hoparlörleri beslemek için hemde ileride genişletilmeye uygun olduğu için tercih edilebilir.
Aklıma takılan şey hoparlörler aracımın hoparlör girişi ile uyumsuzluk sorunu çıkarır mı? Çıksa da montaj esnasında sorun giderilebilir mi? Arabın ön kapılarında ve arka camın çerçevelerinde hoparlör girişleri mevcut. 6 inch'lik hoparlörleri ön cama, 3 inch'lik hoparlörleri arka tarafa düşünüyorum. Eğer herhangi bir uyumsuzluk olacağını düşünüyorsa aşağıdaki hoparlörden iki set düşünüyorum.