Şimdi Ara

Daihatsu Kulübü (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.084
Cevap
22
Favori
339.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 00Carlos Materia yı bir ark.ın sorusu üzerine eğrisiyle doğrusuyla şu link.te işlemeye çalıştık..Buyurun:http://forum.donanimhaber.com/m_20783527/tm.htm

Hijet konusundaysa haklısınız..Hijet i de siz anlatın biz tanıyalım artık ne diyelim..Bizim araçlarla ilgili geçmiş ve deneyimimiz sizin kadar yok! =) Mutlu günler...
  • Gerçekten iyi bir kaynağa girdim, teşekkürler.
    Hijet ile ilgili ilk aldığım araçtan bahsedebilirim, bende dahil 5-6 araba katili tarafından kullanılan şanssız Hijet sadece tavanı bozulmadan kalacak şekilde her tarafından darbelendi, onarıldı. Motor ve yürüyen aksam hani eşşek olsa bi tutam ot ve su verirsiniz ya ancak o kadar ilgilenmek koşulu ile 160 bin km yalnızca iki kez onarıma girdi, ilkinde gaz teli koptu ikincide ise keçeden şanzıman yağı kaçırdı. Yahu arabanın amortisörü bozulmazmı yada nebileyim bilyası bozulmazmı? Sadece balatalarını değiştirdim.
    Görünüşü kadar dengesiz ve viraj özürlü olmadığını söylemeliyim ancak aile içindeki adı 'böbrek taşı düşürme makinası' idi. Son 6 yıldır sahibi olduğum Hijet ise şantiyelerde traktör niyetine kullanıldı bir süre.
    1000 kg ( 20 torba çimento ) yük ile nasıl rampaları çıktığını görmek şaşırtıcı. 1000 cc lik 3 silindirli motor ve 4 ileri şanzıman araca beklenmedik serilik sağlıyor.
    Kredi verelim diye hergün telefonlarımıza mesajlar yolladığı halde başvurunuza şımarıkça ve terbiyesizce yokuş yapan bankalardan biri ile elimizi kana bulamadan, satıcıda bizi beklemekte olan Materia Gold otomatiğe kavuşabilirsek önümüzdeki haftalarda sizlere Materia yı çok teknik olamayan dille anlatacağım umuyorum.
    Sevgi ve saygılarımla,

• Bak şimdi,

Ben kendi modelimi buldum derken benden daha cevval bir Materiacı çıktı.
    Cidden bankalar beni deli edecek.
    Üstümden kazandıkları paralar ile son bir kaç yıldır açıkladıkları karları katladılar
    Buna rağmen kredi taleplerime yaptıkları yaklaşımları beni çok şaşırttı.
    Sanırım ben biraz ertelemek durumundayım. Ama vazgeçmek yok. İllede Materia gold ototmatik

• SELAM HERKESE YENİ YRV TURBO ALDIM VE BENDE ARANIZA KATILDIM. TAVSİYE VE YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER!

Daihatsu Kulübü

Daihatsu Kulübü

Daihatsu Kulübü

• Hayırlı olsun.

Aracınız çok temiz gözüküyor. Güle güle ve kazasız belasız kullanırsınız inşallah :)

Kaça aldığınızı sorsam? Bir de kaç km ve kaç model?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 28 Şubat 2008; 8:57:38 >
  • TEŞEKKÜRLER! ARABAM 65000 KM' DE 2003 MODEL VE DE 16000 YTL' YE ALDIM. ARABADAN ŞUANA KADAR ÇOK MEMNUNUM AMA SERVİS FİYATLARI NE ALEMDE BİLEN VAR MIDIR?
  • Hayırlı olsun hocam..Benim de hayallerimde ki araçlardan biri bu!Bir daha ki servisin 72500 de olacak sanırım..Ve de masrafın 97 ytl!Hangi km. de nelerin değişeceğini nelerin kontrol edileceğini;daha doğrusu aracına hangi bakımların yapılacağını önceden öğrenebilir..Ödeyeceğin miktarı da yine önceden öğrenebilirsin.. Bunun için: link.inde "Bakım periyodları" ve de "Kullanım Maliyetleri" link.leri sana yardımcı olacaktır!!

1.3 130 Beygir!Daha ne olsun!!

• ÇOK SAĞOL HOCAM. DEDİĞİN LİNKE BAKTIM HAKİKATEN YARARLI OLDU BENİM AÇIMDAN. İNŞALLAH SENDE HAYALLERİNDEKİ ARABALARDAN BİRİNİ ALIRSIN
    TEKRAR ÇOK ÇOK SAĞOL
  • Bir hayalime eriştim zaten yaklaşık iki yıla yakın oldu (Sirion 1.3 102 beygir) Bakalım bundan sonra bi de 1.3 130 beygirlik Yrv Turbo nun tadına bakarız biraz da!! Rica ederim..Nasıl buldunuz servis fiyatlarını!??Pek de korkunç rakamlar değil öyle değil mi!??
  • FİYATLAR UYGUN DENİLEBİLİR FAKAT PARÇA FİYATLARI BİRAZ FAZLA GELDİ BANA
  • Babam geçen bizim renault19u 60000 km bakımına sokmuş..büyük bakımmış..500 ytl ye yakın para verdim dedi..Triger kayışı bilmemne değişmiş..Bi sürü bişi saydı da şimdi hatırlayamıyorum tam!üstelik balatalar falan dışında bu miktarın!!Bir Renault a bu masrafı yapacağım yerde kesinlikle aracımın bakım masrafları uygun gelio bana!!Hiç değilse triger kayışı die bi muhabbet yok!!
  • Arkadaşlar bende 2005 model bir Sirion sahibiyim , yardımcı olabileceğim birşey olursa PM atabilirsiniz.

Aracımı sıfır kilometre aldım şu an 76,000 de . Biraz devirli kullanmayı sevdiğimden olsa gerek 1 yıl kadar önce yağ yakma problemi yaşamaya başladım , ama sağolsunlar Bursa servisi son derece ilgili . Garanti kapsamında araç motoru blok hariç neredeyse komple sıfırlandı , şu an problem yok (25000km oldu) hoş eskisi kadar da sıkıştırmıyorum arabayı , hatta gerekmedikçe hiç sıkıştırmıyorum . Karşı olduğum nokta yüksek devirlerde kullanınca problem olacaksa limitör ü 7500 devire koymanın alemi nedir . Benim gibi yağ yakma problemini yaşayan insanlar var (hepsi çok yükleniyor makineye ) . Vites geçişleri biraz sıkıntılı. Bunların dışında kullanmakta çok keyif aldığım bir araç , tabi mümkünse ikinci el alın , yoksa satarken çok zarar edersiniz.

• Arkadaşlar merhaba.
    Daha önce kulube belirttiğim gibi aralık ayında 2008 model yeni makyajı kasa sirion aldım.Aracımdan son derece memnunum fakat aklıma bir soru takıldı sizinle paylaşmak istedim.Sirion'lar kasım ayında makyaj geçirmişler bende makyajlı kasaya sahibim.Bu makyaj sonucu motor gücü 87 bg'den 91 bg'e yükseltilmiş.Fakat benim aracımda 87 bg.gözüküyor.Daihatsu türkiye sitesinde de bu özellikler (yani 91bg. olma olayı) 2008 model araçlarda geçerlidir ibaresi var.kafama takıldı bende sizinle paylaşmak istedim.Daihatsu türkiyeye mail attım fakat henüz yanıt alamadım
  • Ruhsat bilgilerine dayanarak mı 87 beygir olduğu düşüncesi uyanıyor sizde?Eğer öyleyse Daihatsu`nun web sitesi biraz geç yenilenir..Bayiilerdeki satış yetkilileri ise çoğu zaman yetersizler ne yazık ki..Forumu ii bir deşelerseniz yukarıda göreceksiniz ki 1.0 motor Sirion almış bir ark.ımız galeriye araca bakmaya gittiğinde;aracın anlık yakıt tüketimi gösterme özelliğine kavuştuğunu (2008 kasayla birlikte) oradaki Daihatsu satış temsilcisi o anda müşteriyle birlikte keşfediyor..Yani diyeceğim o ki;Ruhsat bilgilerini dolduran görevli bilgisizliğinden;eline taze bilgi geçmemişliğinden dolayı bu şekilde bilmeden yazdırmış olabilir muhtemelen!!Yok eğer kullanım kitapçığında böyle bir değerden bahsediliyorsa (87 beygir olarak) kullanım kitapçığınızın basım tarihine dikkat etmenizi tavsiye ederim size!!Onda da taze bilgilerin varlığından şüpheli olmalısınız bence! (Daihatsu Türkiye büyük oranda mail.lere cevap veriyor fakat bazen bu birkaç gün alabiliyor..
    Sonuç olarak;eğer ki kasanız farklı kasaysa (2008) motorunuz da üzerinde çalışılmış motordur kesinlikle!Ben böyle düşünüyorum şahsen!! 1.3 motor:91 beygir!Mis gibi!!

• cevabınız için teşekkürler...bende öyle umut ediyorum umarım 91 bg.dir fakat hata varsa da bürokrasisi uzun.ruhsatımda 87bg. yazıyor ayrıca aracın çıkış belgesine de daihatsu türkiye 87 bg. yazmış fakat 87bg.lerin max.torku 3300 d/d iken 91bg.lerin 4200d/d'da.benim aracımın ivmelenmesi de 91 bg.deki gibi geldi bana. Ben arabayı aldığımda yakıt bilgilerini falan göstermiyor yol bilgisayarı yok demişti zaten görevli ben onları pek kafama takmıyorum ilgisizler,öğrenmeye açık değiller çünkü ama önemli bi konu bence.zaten 91 bg. olduğuna karar verselerde ruhsatı düzelttirmek de ayrı bir sorun yani.aldığım gün daihatsu bayisine söyledim sitenizde 91 bg. yazmışlar falan diye ama yok yok yanlış görmüşsünüzdür olmaz falan dediler ben de pek irdelemedim.hem 87 olsun 91 olsun farketmez ben sirionumu seviyorum

• Sizde de yakıt tüketimini gösteren yol bilgisayarı var yani öyle mi?? Ruhsatta ne yazdığı önemli değil..Siz satarken ruhsattakini farklı bile yazdırabiliyor alan kişi..Siz bilseniz,onu da bu konuda ikna etseniz yeter..! Zaten başkalarına da caddelerde gösterirsiniz kaç beygir olduğunu!! Sirion sürüyon sonuçta başka birşey değil!! Rica ederim;görüşmek üzere....

• evet yakıt tüketimini gösteren yol bilgisayarı var.hemde hem anlık hem ortalama Uzun vadede de satmayı planlamıyorum zaten 0 aldım. siriona gönül verdik birkere.. ben sirionumu megane 2 satıp aldım, insanların fikri hiç umrumda değil,çok da iyi yaptığımı düşünüyorum.görüşmek üzere
  • O yol bilg.inin eklendiği çok ii olmuş..Bu durumda yakıt tüketimi gözlemlerinizi paylaşırsanız biraz sevinirim..?
  • ben aracı hafta içleri sürekli kısa mesafede kullandığım için tam olarak bi ölçüm yapamıyorum,motor ısınmadan daha kontak kapatıyorum.yolda giderken de pek uğraşmadım yakıt göstergesiyle. bide bu yol bilgisayarında örneğin diyelim ki ortalama 7lt yaktınız.aracı stop ettiğinizde bu değeri göstermiyor.her yeni çalıştırdığınızda arabayı ortalamayı sıfırlıyor kendisi.
  • Merhaba Daihatsu'cular,
    http://forum.donanimhaber.com/m_22153100/tm.htm linkindeki almayı düşündüğüm araçların içinde Materia ve Sirion da var. Bir göz atar ve benim isteklerim doğrultusunda diğer araçlarla karşılaştırıp yorum yapabilirseniz sevinirim. teşekkürler.

Edit: Materia'yı test ettim. Hakkındaki yorumları konuda okuyabilirsiniz. Eğer araçla ilgili sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım, gerçi Fatih_Law oldukça fazla bilgi vermiş Materia hakkında sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okircali -- 31 Mart 2008; 16:29:18 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.