Şimdi Ara

Daihatsu Kulübü (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.084
Cevap
22
Favori
338.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakımlar, kitaba göre 15.000 'de bir esasında ama Daihatsu Türkiye tüm modellerini kullanım klavuzlarında geçen "ağır sürüş koşulları" programına dahil ederek, her 7.500 'de bir bakıma çağırıyor. Ben arabamı tam zamanında ve sürekli yetkili serviste bakıma götürüyorum ve böylesini daha doğru buluyorum. Filtre ve yağların kısa periyodlarla değişmesi motor için avantajdır.
  • Ben kendi Sirion umu 15000 de bir bakıma sokuyorum kitapçıkda belirttiği üzere..Henüz bir sorunum yok bakalım yağ eksiltme vs. gibi..Bu arada aracım 63000 km. de...
  • 2. el 2005 model sirion almak istiyorum otomatik vites, 1.3 motorlu olanlardan. Sormak istediğim;
    1-) Araç seri mi? Sollama da ya da yokuş çıkmada sorun yaşıyor mu?
    2-) Fiyatlar 12.000-15.000 arası değişiyor normal mi?
    Diğer sorularıma konunun ilk sayfalarında cevap buldum zaten. Bir de kendi fikrim olarak şunu ekleyeyim eski kasaları yani 2006ya kadar ki kasaları daha şık duruyor aracın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cynsure

2. el 2005 model sirion almak istiyorum otomatik vites, 1.3 motorlu olanlardan. Sormak istediğim;
    1-) Araç seri mi? Sollama da ya da yokuş çıkmada sorun yaşıyor mu?
    2-) Fiyatlar 12.000-15.000 arası değişiyor normal mi?
    Diğer sorularıma konunun ilk sayfalarında cevap buldum zaten. Bir de kendi fikrim olarak şunu ekleyeyim eski kasaları yani 2006ya kadar ki kasaları daha şık duruyor aracın

1. Arabanın ne kadar seri olduğunu anlatsak bitiremeyiz. Kısaca Türkiye'deki en seri ikinci 1.3 motorlu arabadır (en hızlısı YRV Turbo) ve büyük hacimli motora sahip sedanları (klasik Türk arabası) kolayca aynada gösterir. Fikir vermiştir umarım
    2. Fiyatlar bahsettiğiniz seviyede. Ben 10 gün önce bir Sirion aldım. Verdiğiniz üst limitten biraz fazla ödedim. Bilginiz olsun.

• Teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş verdiğiniz bilgiler
  • Bir de şunu sormak istiyorum 1.3 sirion'un deposu kaç liraya doluyor ve bir depoyla şehir içinde kaç km gidiyor?
  • Depo 40 litre olmasına rağmen ibre Empty'yi gösterdiği zaman 30-32 litre benzin alıyor. Bu benzinle otomatik Sirion ile 450-460 km yol gidiyorum. Bu da 100 km'de 6.5 litre tüketime karşılık geliyor. YRV Turbo ile bu değer 7.6 litre idi. Düz vites Sirion ile bu değer rahatlıkla 6 litre civarına inecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutgultekin

Depo 40 litre olmasına rağmen ibre Empty'yi gösterdiği zaman 30-32 litre benzin alıyor. Bu benzinle otomatik Sirion ile 450-460 km yol gidiyorum. Bu da 100 km'de 6.5 litre tüketime karşılık geliyor. YRV Turbo ile bu değer 7.6 litre idi. Düz vites Sirion ile bu değer rahatlıkla 6 litre civarına inecektir

Eyvallah bilgilendirme için teşekkürler. Bir de şunu sorayım,
    internette baktığım zaman 2. el sirion'lara ABS standart değil galiba bazılarında var bazılarında yok gözüküyor. 2005 ve altında yani eski kasada ABS standart mı yoksa hakkikaten yok mu?
  • Eski kasa Sirion'un iki donanım seviyesi var: Comfort ve Touring. Touring'de ABS ve EBD standart. Maddi durum elveriyorsa mutlaka onu tercih edin derim.

Not: Piyasadaki çoğu Sirion, Touring'dir. Comfort sayısı oldukça az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutgultekin

Eski kasa Sirion'un iki donanım seviyesi var: Comfort ve Touring. Touring'de ABS ve EBD standart. Maddi durum elveriyorsa mutlaka onu tercih edin derim.

Not: Piyasadaki çoğu Sirion, Touring'dir. Comfort sayısı oldukça az.

Eyvallah Umut, valla arabayı alırsam senin sayende alacağım
    düzeltme: Tamam ilanda yazıyormuş zaten. Dediğim gibi ben bir düşüneyim güzel bir araca benziyor, satan da sizsiniz, temiz olduğuna şüphem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __Tyler Durden__ -- 28 Eylül 2009; 16:43:16 >
  • Rica ederim. Sayemde araba alacağına, benden araba alsana direk Satılık YRV Turbo'm var. Bildiğim kadarıyla Türkiye'deki iki beyaz YRV Turbo'dan bir tanesi. 4-5 adet olduğuna dair bir rivayet var ama gerçek hayatta ve internetteki ilanlarda 6 senedir sadece iki tane gördüm, o yüzden pek ihtimal vermiyorum daha fazla olduğuna

Satış ilanı bu:

Düşünürsen haber ver.

• araba gerçekten çok güzelmiş. Bunun yakıt tüketimi ne kadar? Ben bir danışayım ablamla ortak alacağız gerçi fiyatı bizi aşıyor 13.000 lira civarı arıyorum maksimum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cynsure

araba gerçekten çok güzelmiş. Bunun yakıt tüketimi ne kadar? Ben bir danışayım ablamla ortak alacağız gerçi fiyatı bizi aşıyor 13.000 lira civarı arıyorum maksimum.

Anormal trafik olmadıkça 7.5 litre yakar. Şehir dışında 5.5 litre ve altını gördüm (1000 km ortalama değeridir-anlık değil). Tiptronik Sirion'dan %15 fazla yani. Güncel benzin fiyatıyla tüketimi kilometre başına 24 kuruşa denk geliyor. Şehir dışında ise 18 kuruş civarına denk geliyor.

Arabanın üstünde yaz lastiklerinin haricinde, oldukça kaliteli kış lastikleri de var. Sırf kış lastiklerinin fiyatı 1000 liranın üstünde. Onları vermeyip fiyatta indirim yapmayı zaten düşünüyorum ama 13.000'de bana göre çok düşük kalıyor. Şartlarınızı biraz zorlayabilirseniz ve lastikleri bir şekilde hesaptan düşebilirsek, belki anlaşabiliriz. Araba Yeşilköy'de. İstediğiniz zaman görebilir ve istediğiniz yere gösterebilirsiniz.

• Tamam çok teşekkür ederim. Ben de Avcılar'dayım eğer karar verirsek mutlaka iletişime geçip arabayı görmeye geliriz. Ben çok beğendim özellikle arka koltukların yükseğe yerleştirilmesi çok akıllıca bir düşünce ayrıca güvelik paketi de mükemmel. Bu arada asıl baktığım araç fotolarda arkada duran Sirion Ondan da buldum bir tane ama YRV yabana atılacak bir araç değilmiş.
    Bir de zahmet olmazsa ve varsa tabii aracın içten fotolarını yollayabilirseniz çok makbule geçer.
    İsterseniz buraya ekleyebilirsiniz isterseniz bomacan@hotmail.com adresine gönderebilirsiniz.
  • herkese selamlar,Allah nasip ederse 1 ay içinde bir Sirion sahibi olacağım.2.el alacağım için dikkat edilmesi gereken genel hususlar nelerdir.marka ve model konusunda doğru karar verdiğime inanıyorum inşallah doğru bir satıcı çıkar karşıma.şimdiden çok heyecanlıyım gerçekten.dahiatsu aşkına az kaldı
  • arabayı mutlaka bir bilene (yetkili servis tavsiye ederim) gösterin. mümkünse ekspertiz raporu alın. içiniz rahat olsun. başka dikkat edecek birşey yok
  • çok iyi o zaman,bazı markaların kronik sorunları olur,yani mutlaka şusunu busunu kontol edin denir ama dediğinize göre sirion.da böyle bir kronik sorun yok.inşallah hayırlısıyla alırım ve bilgi paylaşımlarımız devam eder.bu arada almayı düşündüğüm kasa bir önceki kasa,cooper tarzı olan kasa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keppir

çok iyi o zaman,bazı markaların kronik sorunları olur,yani mutlaka şusunu busunu kontol edin denir ama dediğinize göre sirion.da böyle bir kronik sorun yok.inşallah hayırlısıyla alırım ve bilgi paylaşımlarımız devam eder.bu arada almayı düşündüğüm kasa bir önceki kasa,cooper tarzı olan kasa.

Serviste zaten herşeyini kontrol ederler. Tek söyleyebileceğimiz kronik sorun, sürücü tarafındaki cam açma kapama düğmelerinin ömrünün 2 sene civarı olması. Bozuksa o bozuktur. Başka da kronik sorun yok

Bu arada bozuk dediğim de, içeriden plastik dişi kırılıyor. Elektronik olarak bir arızası yok yani. Japon yapıştırıcıyla tamir edilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 1 Ekim 2009; 10:24:04 >

• verdiğin bilgiler için çok sağol umut,profilinde silivri görünüyor,ben de b.çekmece.deyim.fırsat olursa tanışırız inşallah,zaten kısmet olur da bir sirion sahibi olursam tecrübelerinden yararlanmayı umuyorum.bu arada dahiatsu firması Türkiye.de sirion satışını kapatmış,müşteri hizmetlerindeki kızın dediğine göre sirion.un yerine başka bir model getirebilirlermiş, o da kesin değilmiş.ilginç gerçekten
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.