Şimdi Ara

Daikin Mira serisi gerçek inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
9.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Atladığınız konu şudur.Makinenin üzerinde Acson .Mq. yazsa 1800-2000 tl.daikin yazınca 2300-2500 tl.Siz zaten Airfel alsa idiniz servis hizmetini yine daikin dan alacaktınız,aynı memnuniyeti duyacaktınız ,hatta dahada kaliteli makine alacaktınız.Tek fark eden ise daha az para ödeyecektiniz.

Para sizin.Daikin yazısı 500 tl..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bps B kullanıcısına yanıt
    slm bende 17m2 odaya tegora ztxb25 almayı düşünüyorum yakıtı nasıl olur 7/24 cakışacak
    @bps @bps
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Atladığınız konu şudur.Makinenin üzerinde Acson .Mq. yazsa 1800-2000 tl.daikin yazınca 2300-2500 tl.Siz zaten Airfel alsa idiniz servis hizmetini yine daikin dan alacaktınız,aynı memnuniyeti duyacaktınız ,hatta dahada kaliteli makine alacaktınız.Tek fark eden ise daha az para ödeyecektiniz.

Marka değeri diye birşey var.Tabi ki marka fiyatı farkettirecek.AIRFEL in DAIKIN klimadan iyi olmadığını zaten anlatmama gerek yok.Ayrıca AIRFEL klimaları DAIKIN servisi yapıyor diye birşey yok.DAIKIN sistemi sizin de bildiğinz üzere DAIKIN showroom u olanlar hem DAIKIN hem AIRFEL klima satar ve takabilirler.AIRFEL showroom ları DAIKIn malını sadece bayi den alır ve resmi olarak takabilirler.Bilgine saygım var fakat bazı eksiklikleri gidermek lazım.

Ayrıca DAIKIN malezya fabrikasına gideniniz var mı bilmiyorum.Ama DAIKIN gibi dünya iklimlendirme sektöründe ki dev bir firma alengirli işler yaparak insanları kandırma yolundan ziyade, ürettiği malı daha ucuza üretebilmek adına farklı yollara başvurması gayet normaldir bu pazarda.Sonuç olarak dünyada bulunan ısıtma soğutma alanındaki japon firmaların neredeyse hiçbirisi çok nadir modelleri harici Japonya da üretim yapmaz.Bu da Japonya nın çok küçük bir ada parçasına sahip olması, burada fabrika ve işçi maliyetlerinin fazla olması gibi global nedenlerden dolayıdır ki şu anda Daikin in malezya da dahil olmak üzere belçika, çek cumhuriyeti, japonya, tayland ve Türkiye dede fabrikaları bulunmakta.Japonya harici üretilen modellerin çakma Daikin olması gibi bir imkanı zaten olamaz.Sonuç olarak kaliteli bir firma eğer fabrikayı satın alıp orada üretim yapıyor ve bu garantiyi size veriyorsa bunda herhangi bir sorun olamaz.Eğer yok ben illa japon malı alıcam diyorsanız verirsiniz 5-8 bin aralığında fiyat ururu sarara gibi modelleri alır evinize koyar rahat rahat kullanırsınız.Airfel klima fiyatları şu anda zaten Daikin ve muadili firmalara eşdeğer fiyatlarda.Gayet kaliteli model ler fakat fiyatlarda biraz daha düzenleme yapılması gerekiyor bu piyasada tutunmak istiyorsa.

• kamerangok K kullanıcısına yanıt
    7/24 çalışacaksa daikin shira yada ME FH almanı öneririm. Ayrıca toshiba SKVP de düşünülebilir.
  • slm onlara bütcem yetmez tegorayı personel indirimle ftxb 25 1900 tl ben ayda ne yakar onu merak ediyorum tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: edurgut

Haklısınız Türkiye üretimi Toyota ne kadar Toyota ise bu da aynı şeydir

Daikin a konuyu netleştirmek için sordum. Kendilerinin verdiği cevap :

Daikin ın Acson ile bir ilişkisinin olmadığı McQuay markasının sadece satış sonrası hizmetlerini Daikinın verdiğini belirttiler.

Japonya da sadece Ururu Sarara Modeli klimaların üretimi ve montajı yapılmaktaymış. Bunun dışındaki bütün Daikin modelleri satış pazarlarına yakın farklı ülkelerde üretiliyormuş.

Siz öyle diyorsanız öyle kabul edin.toyota ile alakasız konu kimse yoğurdu m ekşi demiyor. Avon ve Mc quai aynı klima harfler duzgun çıkmıyor. İnanmayın desem çamur atıyor diyeceksiniz

9köy kardeş maksimum 2000-2500 Tl bütçe ile Daıkın ya da mitsubishi 12000 btu inverter klima almak istiyorum ancak çok acil bir öneri verir misin ?Bu arada kullanacağım alan 22 metrekare şehir Balıkesir en üst kat daire sizce 12000 Btu yeter mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: eina

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Atladığınız konu şudur.Makinenin üzerinde Acson .Mq. yazsa 1800-2000 tl.daikin yazınca 2300-2500 tl.Siz zaten Airfel alsa idiniz servis hizmetini yine daikin dan alacaktınız,aynı memnuniyeti duyacaktınız ,hatta dahada kaliteli makine alacaktınız.Tek fark eden ise daha az para ödeyecektiniz.

Marka değeri diye birşey var.Tabi ki marka fiyatı farkettirecek.AIRFEL in DAIKIN klimadan iyi olmadığını zaten anlatmama gerek yok.Ayrıca AIRFEL klimaları DAIKIN servisi yapıyor diye birşey yok.DAIKIN sistemi sizin de bildiğinz üzere DAIKIN showroom u olanlar hem DAIKIN hem AIRFEL klima satar ve takabilirler.AIRFEL showroom ları DAIKIn malını sadece bayi den alır ve resmi olarak takabilirler.Bilgine saygım var fakat bazı eksiklikleri gidermek lazım.

Ayrıca DAIKIN malezya fabrikasına gideniniz var mı bilmiyorum.Ama DAIKIN gibi dünya iklimlendirme sektöründe ki dev bir firma alengirli işler yaparak insanları kandırma yolundan ziyade, ürettiği malı daha ucuza üretebilmek adına farklı yollara başvurması gayet normaldir bu pazarda.Sonuç olarak dünyada bulunan ısıtma soğutma alanındaki japon firmaların neredeyse hiçbirisi çok nadir modelleri harici Japonya da üretim yapmaz.Bu da Japonya nın çok küçük bir ada parçasına sahip olması, burada fabrika ve işçi maliyetlerinin fazla olması gibi global nedenlerden dolayıdır ki şu anda Daikin in malezya da dahil olmak üzere belçika, çek cumhuriyeti, japonya, tayland ve Türkiye dede fabrikaları bulunmakta.Japonya harici üretilen modellerin çakma Daikin olması gibi bir imkanı zaten olamaz.Sonuç olarak kaliteli bir firma eğer fabrikayı satın alıp orada üretim yapıyor ve bu garantiyi size veriyorsa bunda herhangi bir sorun olamaz.Eğer yok ben illa japon malı alıcam diyorsanız verirsiniz 5-8 bin aralığında fiyat ururu sarara gibi modelleri alır evinize koyar rahat rahat kullanırsınız.Airfel klima fiyatları şu anda zaten Daikin ve muadili firmalara eşdeğer fiyatlarda.Gayet kaliteli model ler fakat fiyatlarda biraz daha düzenleme yapılması gerekiyor bu piyasada tutunmak istiyorsa.

elinize sağlık sayın eina nitelikli bir anlatım ve açıklama olmuş.

• Arkadaşlar bu Daikin orjinal kendi üretiyor başkasına ürettiriyor başka markaya daikin yazısını veriyor neyse konuyu tam olarak anlamasamda ben 2014 yılı 8. ayında Daikin Emura serisi (hani şu tasarım ödülü alan) klimadan aldım o modelde de sizin dediğiniz bu olay var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meandroslu

Arkadaşlar bu Daikin orjinal kendi üretiyor başkasına ürettiriyor başka markaya daikin yazısını veriyor neyse konuyu tam olarak anlamasamda ben 2014 yılı 8. ayında Daikin Emura serisi (hani şu tasarım ödülü alan) klimadan aldım o modelde de sizin dediğiniz bu olay var mı ?

Kullanici yorumlarinizi yazarsaniz seveniriz memnun musunuz elektruk tüketimi nazil konforu Nasil biraz bahsetseniz ne iyi olur birakin nerden geldiğini makina elinizde bbahsedinn biraz bahsedin

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    1-) Yıllardır klima kullanan biri değilim iş yerinde uyduruk marka klimalar vardı. Evimde normal soba ufo falan kullanıyordum. Aydında oturuyordum malüm doğru düzgün kış olmuyordu 10 derecenin altına düşmüyordu sıcaklık. Şu an ise güneyde kıyı kesimindeyim yazın sıcaktan durulmuyor. Sırf o yüzden aldım.
    2-) Hiç faturaya bakıp hesap yaptın mı klimayı inceledin mi diye sorarsanız hayır.
    3-)Şuan içi sadece akşamları ve çok soğuk olduğunda gündüzleri çalıştırıyorum. Sıcak modu için söylüyorum. Fatura 60-70 TL arası bir şeyler geliyor. Geçen ay istisna oldu. Geçenlerde aşırı soğuk olduğunda misafirlerimiz vardı salonda kalan oldu mecbur 1 hafta boyunca sadece gündüzleri 1saat gibi devreleri zarar görmesin diye kapattım onun dışında 23 saat açık kaldı. Yani 23x8 saat. 199 TL fatura geldi bekliyordum. Sonra sizin için biraz inceleme yapabilirim yapabildiğim kadarıyla. Çalışması çok sessiz çalıştığını anlamıyoruz. Şık duruyor salonda. Son günlerde ilk günkü gibi ısıtmıyor filtrelerine bakacağım. En küçüklerinden 9000 mi 11000 mi öyle bir şeydi. Ne bileyim bazen ben niye 2 bin tl ye kral klimalar varken gidip 3600 tl ye klima aldım demiyor değilim
    Neyse inşallah yazdıklarımdan bir şey anlamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meandroslu -- 8 Şubat 2015; 19:28:56 >

• Donanım Haber Forumdan araştırıp klima aldım. 3600.00 TL
    yine aynı şekilde araştırdım. Bulaşık makinası aldım. 1590.00 TL sırf zarar bir daha DH forumdan araştırıp bir şey almayacağım.
    Şaka şaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meandroslu

1-) Yıllardır klima kullanan biri değilim iş yerinde uyduruk marka klimalar vardı. Evimde normal soba ufo falan kullanıyordum. Aydında oturuyordum malüm doğru düzgün kış olmuyordu 10 derecenin altına düşmüyordu sıcaklık. Şu an ise güneyde kıyı kesimindeyim yazın sıcaktan durulmuyor. Sırf o yüzden aldım.
    2-) Hiç faturaya bakıp hesap yaptın mı klimayı inceledin mi diye sorarsanız hayır.
    3-)Şuan içi sadece akşamları ve çok soğuk olduğunda gündüzleri çalıştırıyorum. Sıcak modu için söylüyorum. Fatura 60-70 TL arası bir şeyler geliyor. Geçen ay istisna oldu. Geçenlerde aşırı soğuk olduğunda misafirlerimiz vardı salonda kalan oldu mecbur 1 hafta boyunca sadece gündüzleri 1saat gibi devreleri zarar görmesin diye kapattım onun dışında 23 saat açık kaldı. Yani 23x8 saat. 199 TL fatura geldi bekliyordum. Sonra sizin için biraz inceleme yapabilirim yapabildiğim kadarıyla. Çalışması çok sessiz çalıştığını anlamıyoruz. Şık duruyor salonda. Son günlerde ilk günkü gibi ısıtmıyor filtrelerine bakacağım. En küçüklerinden 9000 mi 11000 mi öyle bir şeydi. Ne bileyim bazen ben niye 2 bin tl ye kral klimalar varken gidip 3600 tl ye klima aldım demiyor değilim
    Neyse inşallah yazdıklarımdan bir şey anlamışsınızdır.

Konforu nasil boğucumu rrahatsız edici mi klimayi kaç derecede ve kaç metre kare oda kullaniyorsun evinizin nantolamsi var mi elektrik faturaniz ocak ayi 199 harika klimaniz kaç BTU

• sabanoz sizin için elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

Klimanın olduğu oda 22.50 metrekare.
    Klima: DAİKİN EMURA FTXG35JV1BW

ISITMA :8530 BTU
    SOĞUTMA:11600 BTU

İşin aslına gelecek olursak eşim klimadan aşırı rahatsız olan biri çok da klima taktırma yanlısı değildi. Bende artık yeni model iyi marka klimaların insanları o kadar (toz,alerji,klimanın altında kalınca boyun tutulması vs.) rahatsız etmediği konusunda ikna ettim ve böylece daikin ve Mitsubishi marka 2 klimayı incelemeye aldım.
    Şöyle söyleyeyim yazın klimayı takan servis bana 25-26 derecelerde yanlış hatırlamıyorsam kullan dedi. İlk önce çok şaşırdım. Onlar gittikten sonra 22 derecede açtım donuyordum. Hemen 26-27 derecelere aldım. Yaz ayında iş yerindeki klima hep en düşük 18-19 derecelerde çalıştrırken bizdeki klimayı 25 derecenin altına düşüremiyoruz çünkü donuyoruz.
    Gelelim kış ayına bu kış bazı haftalarda 0 dereceye yaklaşıyor yaşadığım yer o yüzden hep 30 derecede ilk önce sanırım 5 kademeli fan ayarı var 2 kademede çalıştırıp sonra gece modu var o mada alıyorum fanı neredeyse duruyor. Dış ünite zaten sessiz bu mod daha da sessiz oluyormuş. Böyle kullanıyorum. Oda normal sıcak kalıyor. Ayrıca klimada hareket sensörü v.s gibi özellikleri var biliyorsunuzdur. Günlük ve haftalık otomatik açma-kapanma (sleep) v.b ayarları söylememe gerek yok sanırım.

Boğuculuk falan hiç olmadı ama saatlerce yakınında hareketsiz oturunca illa ki bazen başım ağrıyor. Klimadan mı? ben öyle düşünüyorum.

Geçenlerde yine çenesinden rahatsız fizik tedavi gören ve asla klimalı ortamlara girmeyen arkadaşım geldi yine biraz uzağa oturdu. Hiç mi hiç etkilenmedi. Zaten altına da otursam hiç üzerime üflediğini anlamıyorum.
    Bu yönüyle gayet iyi. Tasarım olarak da gayet şık duruyor.

Ama bizim bu klimayı tercih sebebimiz inverter olması ve özellikle filtre v.b konularda kendini ispatlamış olması. Kış ayları yaşadığım yerlerde yine de hiç kar yağmaması ve kış aylarının çokta çetin geçmemesi beni bu modele ve bu kapasiteye itti. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem klima konusunda yaşadığınız yer büyük önem taşıyor.

Oturduğum daire biraz eski içi yeni sadece dışında montolama yalıtım v.b falan yok. Eski bildiğin daire o yüzden yazın aşırı sıcakta evde durulmuyor.

Klimayı yaz ayında taktırdım bazı günler full çalıştı. Faturalar ise 50 TL ile 75 TL arasında geliyordu.

Kış aylarında geçen aya (ocak ayı) kadar yazın olduğu gibi devam etti. 80 TL gibi gelmişti sanırım.

İşte en önemli fatura bu ay gelecek olan fatura bu fatura bize daha gerçekçi veriler sunacak 100 TL yi geçmesini beklemiyorum. Bakalım. Sayenizde faturaları inceler oldum. (iyi bir şey)

2 tane de ss koyayım. (Açık durumda)

Daikin Mira serisi gerçek inceleme Daikin Mira serisi gerçek inceleme

• Yorumlariniz için tesekkur ederiz 12000 BTU bir klima herhalde anlattiklariniza bakilirsa sizin iiçin super elektrik tasarrufu harika bize zaman ayirdiginiz için tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.