Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
117.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de kısa bir süre önce ikon 7 - ikon 2 - vokal 2 mk2 alarak dali kullanıcılarının arasına katıldım.
    Konuyu hep okuyorum birşeyler öğrenebilmek adına, ama 1-2 sorum var siz üstadlara.
    2. el almıştım ben seti, aldığım arkadaş monoprice kabloyla birlikte verdi, frontlara biamp yaparak monoprice kablolar ile kullanıyorum. Kablo 12 awg ve baya kalın. Bu arada avr de denon 5200.
    Sizce bu kablo yeterli midir? Değiştirsem çok ciddi fark yaratır mı?
    Bir de Supra 2x3.4S kabloyla jumper bağlantı yapmak ne demek acaba? Biraz google da aradım ama tam net bir sonuç bulamadım.
    Şimdiden teşekkürler.
  • işleme kısaca; hoparlörlerin arkasındaki kırmızı ve siyah terminalleri kabloyla birbirine bağlamak diyebiliriz, supra firma adıdır, bazı hoparlörlerde arka terminallerde metal plaka yerine daha kaliteli bir kablo kullanırız, bu küçük kabloya ( ortalama 20 cm ) jumper kablo denir
  • yanlışlık olmasın, kırmızı terminaller kırmızı ile, siyah terminaller siyah ile, kızmızı ile siyah birbirine bağlanırsa neler yaşanır bilmiyorum, o yüzden dikkatli olun :) hata yapmayın
  • turushanovgu T kullanıcısına yanıt
    Tamam şimdi anladım, benim zaten bi amp yaptığım için böyle bişeye ihtiyacım yok bu durumda :)
    Peki sizce kablom tamam mıdır? Upgrade önerir misiniz? Supranın fiyatlarına baktım, 20 metre kadar almam lazım bu durumda 1400 tl gibi bi hesap çıkıyor ortaya, buna değer mi emin olamıyorum bir türlü.
    Fikriniz nedir? Monoprice kablolar için hep güzel şeyler okudum yabancı sitelerde, ama %100 emin değilim.
  • Öncelikle jumper olayına cevap verelim.

Birincisi bu şekilde hazır set alarak yapılan. resimde görüldüğü gibi jumper kablonun bir ucu banana diğer ucu spade. Bunun iki tarafı banana yada spade olarak satılanıda var.

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen)

Yada bu şekilde hoparlör kablosundan kesilerek yapılan jumper işlemi

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen)

fakat kullanılan kablo bi-wire ise yada bi-amp yapılıyorsa, aradaki jumper köprüsü zaten söküleceği için jumper işlemi yapılamaz.

kablonuzun kalınlığı 12 AWG yani 3.6mm olduğu için yeterli ama ses karekteritiğini bilmiyoruz. Memnunsanız keyfinize bakın, kablo konusu çok su götürür.

• monoprice kabloyu bilmiyorum, memnunsanız kullanın derim ama memnuniyet göreceli bir kavram, bir süre bununla dinleyip daha sonra deneme amaçlı iyi olduğunu duyduğunuz bir kabloyu sistemde dinleyin ve siz karar verin, ona göre satın alırsınız
  • Birde yanlış anlaşılmasın Supra Ply 3.4S uygun fiyatlı kablo tavsiyesi. Orta sınıfta Atlas Hyper 3.5 tavsiye ediyorum Dali ikonlar için...
  • Zahmet verdim, teşekkür ediyorum cevaplara.
    O zaman en azından şimdilik monopricelarla devam :)
  • Asefik kullanıcısına yanıt
    Supra için banana finishli fiyat aldım. balk hali ile arada çok fiyat farkı var demiştim ama baktım kaliteli banana ve gövdeyle birlikte yine aşağı yukarı aynı fiyata gelecek. o yüzden hiç uğraşmadan sonlandırılmışına bakayım istedim. geçen cumartesi can hifi a almaya gidecektim ama atlas a da bakmadan almayayım istedim bir yandan. ama atlas için görüşebileceğim bir nokta tespit edemiyorum. tek yolu yurt dışı mıdır? hiç getiren yok mu acaba?
  • Atlas kabloyu Art of sound getiriyor

http://www.artofsound.com.tr/

fiyat listeside var ama pazarlık yapın en az %20 indirim isteyin
  • Üst modele geçeceğimden Zensor 7'lerimi satmaya karar verdim, ilgilenenler mesaj atabilir.
  • Selam the wade
    Zensor 7 hala duruyorsa ne kadar istiyorsunuz, ne renk ve üründe bir sorun var mıdır.
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, stereoolarak Dali İkon 7 kullanan arkadaşlar hangi amfilerle kullanıyorlarsa, deneyim ve uygunluk paylaşırlarsa sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bende aranıza Dali Zensor Vokal Center ve Zensor1 alarak katıldım. İleride sistemime 1 çift kule ve sub ekleyeceğim.
    İyi forumlar.
  • beyle siyah renk temiz concept yada ıkon vocal center arıyorum .
  • Dali yeni alt serisi SPEKTOR serisini duyurdu. Web sitesinde Zensor un altına konumlanmış gibi görünse de bence Zensorun yerine geçecektir. Biraz daha kaliteli görünüyor.

http://www.dali-speakers.com/loudspeakers/spektor/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten zensorun aynısı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Zaten zensorun aynısı olmuş

Aynısı değil dizayn olarak benzese de driverlar farklı daha önce zensorda 6,5 inç driver yoktu. Zensorun kırpılmışı gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    ikonun burdaki karşılığı opticon mu acaba?
  • mavera71 M kullanıcısına yanıt
    Biliyorsunuz DALI de iki model vardı MENTOR ve IKON bu iki modelin yerine RUBICON ve OPTICON geldi. Ancak şunu söyleyebilirim ki bence Opticon Ikon ile kıyaslanınca bayağı bir ilerleme kaydetmiş. Ama fiyatı da biraz daha pahalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.