Şimdi Ara

Dali Ikon 2 MK2'ye alternatif rafi tipi hoparlör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haklısınız hocam, ben sadece bu fırsatı hatırlatmak istedim.

Diğer dükkanlarda 4.500 tl ye satılıyor, ben 2050 tl ye aldım.

Audio ve stereoplay dergilerinin puan tablolarında baya baya üst sırada olan bir hoparlör.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyperborea61

Ikon 2'yi elden çıkarıp yerine daha küçük boyutlu bir hoparlör takımı düşünüyorum hocam.

Vakt-i zamanında ben de sizin gibi sırf boyutundan ötürü ikonu gidip ma bronzela takas etmiştim aradaki fark gece ile gündüzdü sonra tekrar ikon 1 aldım. Boyutsa problem ikon 1 i füşünün ama alt sıklet bir hoparlöre geçmeyin. Bu arada amfi nedir?

• İkon'un sınıfı bronz değil silverdır zaten. Karşılaştırma yapmak yanlış.
  • Marantz pm6005. Aslında Ikon2'den çok memnunum, fakat ebat olarak hem gözüme hem odanın m2'sine göre biraz büyük geliyor düşüncesindeyim. Ikon1'in ses kalitesi olarak Ikon2'den farkı var mıdır, merak ettiğim bu. Siz 2'den 1'e geçtiğinizde olumsuz bir durum yaşadınız mı?
  • quote:

Marantz pm6005. Aslında Ikon2'den çok memnunum, fakat ebat olarak hem gözüme hem odanın m2'sine göre biraz büyük geliyor düşüncesindeyim. Ikon1'in ses kalitesi olarak Ikon2'den farkı var mıdır, merak ettiğim bu. Siz 2'den 1'e geçtiğinizde olumsuz bir durum yaşadınız mı?

Baslar sadece ikon 2 biraz daha büyük alanlar için daha ideal. Ikon 1'de çok başarılı, zaten diğer tweeterlar vs birebir aynı.
    Bir de ikon 1 made in denmark ikon 2 değil hatırladığım kadarıyla.
  • Teşekkür ederim. Şimdi baktım benim Ikon2'ler de "Made in Denmark" imiş. Ikon1'de bi-wire bağlantı imkanı yok, bunun dezavantajı olur mu acaba?
  • Merhaba,
    Kompak bir şeye bakıyorken, bence benzer büyüklükte olan venerelere bakmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Eğer sesinden memnunsanız ikonların, ikon 1 iyi bir seçenek olacaktır. Ama daha üst sınıfta veya farklı bir marka bakıyorsanız, Proac markasını da düşünebilirsiniz. Diğer seçeneklerin arasına epos k1 ve k5 modellerini de koyabilirsiniz. Gerçekten kompak ve sesi güzel ürünlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abacus -- 2 Ocak 2017; 8:40:31 >
  • quote:

Teşekkür ederim. Şimdi baktım benim Ikon2'ler de "Made in Denmark" imiş. Ikon1'de bi-wire bağlantı imkanı yok, bunun dezavantajı olur mu acaba?

Evet yok, ancak siz şuanda bi wire olarak mı kullanıyorsunuz? Yani A+B aynı anda mı çalışıyor? Ne kadar fark yarattığı tartışılıyor.
    Ikon 1 den daha üst segment bir hoparlörüm de olsa biç bir zaman elden çıkarmam.

• abacus kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Haklısınız, ebat olarak Venere'nin Ikon2'den pek farkı yokmuş. Aslında Ikon1'in bana yeterli geleceği cevabını arıyorum, çünkü Ikon'dan çok memnunum. Ikon olmayacaksa Monitor Audio Silver 1 düşünüyorum. Bu işe ayırdığım bütçe olarak kendi yağımda kavrulmak istiyorum, fazla da açılmak istemiyorum. Dolayısıyla benim için bir üst seviyeye çıkmak şu an için lüks olacak. Teşekkür ederim.
  • Hayır bi-wire bağlantısını kullanmıyorum, Supra ply 4s aldığım zaman bir denemeyi düşünüyordum ama mevcut giriş seviyesi sistemimde ne kadar farkeder, kulağım aradaki farkı ayırt edebilir mi bilemiyorum. Ikon1'i siz kaç m2 odada ve hangi sistemde kullanıyordunuz?
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Dali soundunu beğeniyor ve daha küçük bir mekana daha küçük bir hoparlör beklentiniz var ise Dalı Mentor Menuet modeline bakın derim. İkon dan daha üst seviyede bir minyatür modeldir. Gerçek hiend bir soundu var tek sıkıntı böyle 10m2 civarında mekanlarda çalışması daha büyük alanlarda bass yokolabiliyor.
     Dali Ikon 2 MK2'ye alternatif rafi tipi hoparlör

• quote:

Hayır bi-wire bağlantısını kullanmıyorum, Supra ply 4s aldığım zaman bir denemeyi düşünüyordum ama mevcut giriş seviyesi sistemimde ne kadar farkeder, kulağım aradaki farkı ayırt edebilir mi bilemiyorum. Ikon1'i siz kaç m2 odada ve hangi sistemde kullanıyordunuz?

20 m2 alanda gayet verimli kullanıyorum Yamaha RN500 ile. Hoparlörün yetmemesi gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım soundunu çok beğeniyorum. Ikon 1 dizaynı da Ikon 2 gibi kaba değil. Ikon 2 böyle set hoparlörü gibi, bookshelften ziyade. Eski Pioneer Cs kolonu gibi boyutu. Sesini çok beğeniyorum o ayrı
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ama yukarıda da belirttiğim gibi, bütçemi aşan bir model düşünmüyorum şimdilik.
  • Eyvallah hocam, bilgiler için teşekkür ederim. Ben de sizin gibi Ikon1 alıp yola onunla devam edeceğim gibi gözüküyor.
  • Biraz araştırdım da piyasada Ikon 1 kalmamış vay arkadaş. Ikon 2 de birkaç yerde elde kalan son ürünleri satıyorlar. Böyle güzel bir hoparlörün üretiminin durdurulması kötü olmuş.
    6010 aldıysanız eğer biamp ile venere 1.5 derim sonuna kadar. Venere 1.5 varken exterem de başka şeye para vermek (benim kanımca) saçmalık olur. 6005 ise chamelon a yeter ama venereye yetmez. 6010 alırsan biamp ile sorun olmaz. Ayrıca arkası tek giriş olan bir speaker'ı bi wire kablo ile bağlarsın. Mesela audioquest type 2 de bu durum müsait.
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Henüz AVR almadım. Fırsat kolluyorum. Ancak kısa vadede bütçe olarak 6010'a çıkamayacağım. Bir taraftan da Marantz pm6005'e bağlı olan mevcut Ikon2'yi elden çıkarıp Ikon1'e geçmeyi düşünüyorum. Sebep; boyut olarak daha küçük raf tipi hoparlöre geçmek istiyorum. Ikon2 odaya büyük geldi sanki.
    En azından chamelon al kolay sürülüyorlar.
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Üstad, doğrudur ama ne yalan söyleyeyim görüntü itibariyle Chamelon b pek hoşuma gitmedi. Ikon1 ya da Monitor Audio Silver 1 bakıyorum.
    Silver 1 dinlediğimde sesi sıcak gayet hoştu. Rx e göre daha iyidi. Ancak venere 1.5 e rakip olmaz ikiside.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.