Şimdi Ara

DALI Sinema & Müzik Hoparlörleri (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
0
Favori
22.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güle güle kullan Elendil.Çok hoş sistem olmuş.Dali hoparlörler benim de yamaha ile şu ana kadar kullandığım ve en iyi verim aldığım hoparlörler.(concept 2 ve center)aldığınız verime de ayrıca sevindim.bu arada süpürgelik üstünden giden kablo kanalları ve sanırım sağ ön hoparlörün kablolamasının da kapı pervazlarının arasından gitmesi gibi konularla, görünüşe de çok önem vermişsin.çok derli toplu olmuş.hiç kablo gözükmüyor.keyifli dinletiler dilerim.
  • sevgili elendil orada hoparlorun altinda bir malzeme var mison resimde sanki granit gibi bisey varmis gibi geldi ama diger resimlerde goremedim.
    sehpayi ozel yaptirdin galiba.Keyfin tekrar daim olsun sevgili dostum.
    selametle
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

Güle güle kullan Elendil.Çok hoş sistem olmuş.Dali hoparlörler benim de yamaha ile şu ana
    kadar kullandığım ve en iyi verim aldığım hoparlörler.(concept 2 ve center)aldığınız verime de
    ayrıca sevindim.bu arada süpürgelik üstünden giden kablo kanalları ve sanırım sağ ön hoparlörün
    kablolamasının da kapı pervazlarının arasından gitmesi gibi konularla, görünüşe de çok önem vermişsin.
    çok derli toplu olmuş.hiç kablo gözükmüyor.keyifli dinletiler dilerim.
    Teşekkürler. Derlitoplu olmaya hayat arkadaşımdan kaptım galiba:)
    Baksanıza surround ların fotosunu eklememe müsade edilmedi.
    Varya DT+ 100. kanal powerTürk bile sanki canlı müzikmiş gibi geliyor.

-----

quote:

Orjinalden alıntı: tamerege

630 cm,izleme mesafen hakikaten uzakmış dostum
    bd player ne düşünüyorsun elendil,konuşamadık hiç dostum
    Evet mesafe 630cm ve bu nedenle frontlar duvara 30derecelik açı ile duruyor ki izleme noktasına iken benim 50cm sağıma ve soluma bakıyorlar.
    -
    BD player a gelince herşeyin bir sırası var ve dostum. Beleş vermiyorlar malesef:(
    Şuana kadar aklımda hep Sony BDP S550 vardı ancak 350 ile arasındak sadece üzerinde gelen dahili bellek,motorlu DVD tray
    ve DTS HD MA ses çözücü olduğundan arada belki 100TL olsaydı 550 alırdım ancak 200TL. Bende fazla vermeme kararına vardım.
    Çünki teknoloji sürekli yenileniyor. DVD player tam 4 tane eskittim. Bu da şimdiki bütün teknolojiyi kullanabileceğimden dolayı
    s350 ye daha yakınım.

• quote:

Orjinalden alıntı: zart

sevgili elendil orada hoparlorun altinda bir malzeme var mison resimde sanki granit gibi bisey varmis gibi geldi ama diger resimlerde goremedim.
    sehpayi ozel yaptirdin galiba.Keyfin tekrar daim olsun sevgili dostum.
    selametle

Evet hopörlörlerin altında 30*30 siyah granit var.
    İlk iki fotoğraf ta onlar yerleştirilmemişti.(ilk fotoda dikkat ederseniz front R nin önünde duruyor)
    Son fotoyu resimleri DH ye ekledikten sonra marka belli değil dedim tekrar çektim.
    bende biraz önce farkettim ki granitleri yerleştirdikten sonra çekmişim sonuncuyu.

Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 27 Nisan 2009; 23:52:57 >
  • Sevgili Elendil,

Sen nasıl mutluysan öyle dinle. Zamanla zaten en ideal setupı bulursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Sevgili Elendil,

Estağfirullah neden kızıyorsun?
    Oysa bana söylenenleri neye dayandırarak söylendiğini, mesafeleri bilmeden gelen yorumlara açıklama yaptım ve
    daha teknik cevap istedim hepsi bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Sevgili Elendil,

Estağfirullah neden kızıyorsun?
    Oysa bana söylenenleri neye dayandırarak söylendiğini, mesafeleri bilmeden gelen yorumlara açıklama yaptım ve
    daha teknik cevap istedim hepsi bu.

Aşkolsun ben sana kızarmıyım. Kızdığımdan değil, sonuçta stereo dinleti yapmıyorsun, Onkyo stereo da zaten sahne falan hak götüre o yüzden böyle güzel geldi rahat ettiysen böyle kullan. Stereo amfi alırsan zaten 10 cm lik oynamada bile farkı hisseder daha doğru setupa geçersin. O yüzden sen sesi böyle güzel aldığını düşünüyorsan devam.....

• altannnnn

Onkyo iyi değildi de, stereo cu idin de neden yamaha dan vazgeçip onkyo aldın :)
  • quote:

altannnnn

Onkyo iyi değildi de, stereo cu idin de neden yamaha dan vazgeçip onkyo aldın :)

Stereo dinlemek için ayrı amfi aldım(hemde duyar duymaz )
  • Ben duymıyımmı o zaman :)
  • stereo ampliyi duyma derim ama şimdilik.
    @elendil
    senin mekana ilişkin ilk intibam hoparlör arasında ki mesafeye dikkat edince 6.50cm in uzak kaldığını düşündü idim. ki oturma noktanı ileri çekmeni belirtcektim.zati stereo dinleme akustiğinin ufak detaylarından biri kolonlar ve dinleyicinin eşkenar üçgen oluşturmasıdır.bütün sistemlerde böyledir. sadece her mekan, durum, üreticide farklılık gözetebilir.
    senin durumunda memnunsan ala bir şey diyemem,
    ama duvarlara yakın, mesafe uzak. bahsettiğim şekilde yapılırsa belki seste daha rahat genişleme, odaklama olabilir.velahsıl bilinmez.iki kolon arası açık duracaksa duvara yakınlıklarından dolayı kolonların yüzlerinin dinleyinin yüzüne bakacak şekilde olması odaklamada, derinlik ve genişlemede yararlı olur düşüncesindeyim.arkan derin ve kolonlar direk arakaya gidiyormuş gibi...daha yazarız sonra. şimdilik böyle kalsın.
    selamlar.

• cantan usta;
    Üstadım. Ben müzik dinlerken Stereo ve All Chn.Stereo yu deniyorum.
    All Chn.Stereo ıkon6 ve onwall li sette daha çok tatminkar.

All Chn. dinlediğim aynı müzikte ses arttırma ihtiyacı hissediyorum aynı seviyede müzik sesi için.

Örnek:
    All Chn.Stereo -32 ise Stereo da bu değer -27 gibi yapmam gerekli.
    Aynı şekilde all Chn. salonu tamamen kaplıyor,stereo ise sanki karşıdan geliyor.

Bu tabiki AVR den stereo olması nedeni ile de olabilir ancak stereo anfi dede aynı olacaksa ben stereo yu sevmedim.
  • all channelda da arka ve ön kolonların db lerini iyi ayarlamak gerek oturulan yere göre,arka önü,önler arkayı bastırmamalı,bu olunca tam da müziğin içinde oluyorsuno,güzel de oluyor,
    sinema amfilerinde stereo modunda ses kapalıyken,all channelda birden canlanıyor,ben de anlamadım nedenini,belki üst modellerde stereoda da canlı bir ses alınıyordur.
  • feelulive;
    Ben alt model AVR kullanmadığımı sanıyordum.

Başka deyişle orta üst diye aldım.
    Ayrıca 875 in Audyssey MultiXT EQ oto calibrasyon yaptım dinleme noktama göre herhangi bir baskınlık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Mayıs 2009; 1:44:11 >
  • o halde Elendil 9xx serisinde stereo performansı daha iyi olabiliyor belki
    derler ya üst sınıf avrlerde ayrıca stereo amfi almaya gerek yok diye
  • feelulive;
    altanpsx ile the_cantan şimdilik stereo dinleme kafan karışır diyorlar.
    Sende diyorsun ki üst sınıf AVR lerde stereo anfi olmadan da idare edilebilir :)
    Peki onkyo TX-SR875 ne sınıfa giriyor?
    Ben almadan üst sınıf deniyordu.
    Aldıktan sonra alt sınıf mı oldu acaba
  • quote:

feelulive;
    altanpsx ile the_cantan şimdilik stereo dinleme kafan karışır diyorlar.
    Sende diyorsun ki üst sınıf AVR lerde stereo anfi olmadan da idare edilebilir :)
    Peki onkyo TX-SR875 ne sınıfa giriyor?
    Ben almadan üst sınıf deniyordu.
    Aldıktan sonra alt sınıf mı oldu acaba

bence de 875 üst sınıf ama sen stereosunu beğenmediğin için heralde daha üstünde stereoda iyileşme oluyor diye düşündüm
    all channel stereo nun da ayrı bir tadı var bence

• quote:

cantan usta;
    Üstadım. Ben müzik dinlerken Stereo ve All Chn.Stereo yu deniyorum.
    All Chn.Stereo ıkon6 ve onwall li sette daha çok tatminkar.

All Chn. dinlediğim aynı müzikte ses arttırma ihtiyacı hissediyorum aynı seviyede müzik sesi için.

Örnek:
    All Chn.Stereo -32 ise Stereo da bu değer -27 gibi yapmam gerekli.
    Aynı şekilde all Chn. salonu tamamen kaplıyor,stereo ise sanki karşıdan geliyor.

Bu tabiki AVR den stereo olması nedeni ile de olabilir ancak stereo anfi dede aynı olacaksa ben stereo yu sevmedim.

Elendil sevme çok masraf açıyor başına Ah bende sevmeseydim....

Birde başta okudum br iki yanlış anlamayı düzelteyim. Onkyo yu Yamaha'dan daha iyi diye almadım. Bendeki AVR den daha üst model bir AVR yi çok uygun fiyata aldığım için Onkyo'yu aldım. Aynı seviyede Yamaha ve Onkyo ları eşit ucuzlukta bulsaydım ne olurdu bilemiyorum ? Dinlemek kıyaslamak lazım.

Özellikle stereo dinleyin demiyorum. Bence müzik stereo dinlenir, all channel stereo benim anlayışıma göre sadece daha çok alanda daha çok ses duymak için bir dinleti modudur diyorum. Misal Digiturk'u All channel stereo dinliyorum. Özellikle maçlarda atmosfer bence iyi oluyor.

Orta kalite bir stereo amfinin bile üst düzey bir AVR den iyi stereo performans vereceğini düşünüyorum. Bu bence bozuk bir yolda orta kalite bir cipin bile bir ferrariden daha iyi performans göstermesi gibi bir şey. AVR lerdede üst düzeylere çıkıldıkça stereo performansın göreceli bile olsa büyük farklılıklar yaratamayacağını düşünüyorum. Zira yapılar farklı olduktan sonra istediği kadar üst düzey olsun büyük bir fark olmaz gibi geliyor bana.

• Altan AVR ne yazık ediyorsun.

DT nin film kanallarında, powerTürk dinlerken; AVR nin ses mod larınından; "Neural THX 5.1" modunu bir dene.

Bu modda ısrar ediyorum. Sende 5.1 olduğundan(gerçi şuan 3.1 ama) Neural THX 5.1 diyorum.
    Ben Neural THX 7.1 de izliyor/dinliyorum DT yi.
  • quote:

Altan AVR ne yazık ediyorsun.

DT nin film kanallarında, powerTürk dinlerken; AVR nin ses mod larınından; "Neural THX 5.1" modunu bir dene.

Bu modda ısrar ediyorum. Sende 5.1 olduğundan(gerçi şuan 3.1 ama) Neural THX 5.1 diyorum.
    Ben Neural THX 7.1 de izliyor/dinliyorum DT yi.

Seni kırarmıyım şu front işini halledince mutlaka denerim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.