Şimdi Ara

DALI Sinema & Müzik Hoparlörleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
251
Cevap
0
Favori
22.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Elendil

sevgili zart ben aslında daha önce b&w için bir set oluşturmuştum.
    ancak çeşitli nedenlerle ıkon seriye dönüş yaptım.
    bildiğiniz gibi 875 onkyo mevcut.
    hangisini alsam aynı avr yi kullanacaktım.

Aşağıdaki mesajı yazdım yanıt alamadım ve bu setlerden ıkon seri ye yöneldim.

Not: Aşağıdaki mavi yazı B&W topiğinden alıntı mesajımdır.

arkadaşlar;
    Birşey sorabilirmiyim.

Ağırlıklı olarak %50-60 civarında film ve TV izlemede kullanılacak(DT plus)
    %25-30 gibi radyo+PC den müzik(mp3) Genelde All Chanel Stereo + %10-15 kadar da Audio CD veya DTS audio. da kullanılacak.

Bu durumda Aşağıdakilerdsen hangisini Onkyo TX-SR875 için önerirsiniz? 7.1 Hoperlo takım olarak.

1 - DALI >> IKON Vokal 2 / Ikon 6 / Ikon On Wall / Ikon On Wall / Sub (7.1)

2 - B&W >> HTM61 / 683 / DS3 / DS3 / Sub (7.1)

3 - B&W >> HTM62 / 685 / DS3 / DS3 / Sub (7.1)

elendil çounlukta filim izliyeceksen ve 5.1 müzik dinleyeceksen neden definitive düşünmüyorsun anlamıyorum sizi ve şuanda baktıın hoparlörler beklentilerine çok uzak bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eresgü -- 15 Mart 2009; 17:33:27 >

• quote:

arkadaşlar;
    Birşey sorabilirmiyim.

%25-30 gibi radyo+PC den müzik(mp3) Genelde All Chanel Stereo + %10-15 kadar da Audio CD veya DTS audio. da kullanılacak.

Bu durumda Aşağıdakilerdsen hangisini Onkyo TX-SR875 için önerirsiniz? 7.1 Hoperlo takım olarak.

Bu setlerle ilgili sayfalar dolusu yazışma var. Üstelik bizbizede bir sürü konuşmuşluğumuz var. Cevap alamadım bence olmamış. Bu sefer yazdığın kıyaslama için cevap alamadın desek daha doğru herhalde.

Başından beri söylediğim şey, bu 3 set i birden dinlemiş birilerini bulman çok ama çok zor.

Onkyo Dali uyumu konusundada şu kadarını söyleyebilirim. Dali ye yönelmendeki sebep What Hifi dergisindeki inceleme olduğundan, What Hifi dergisinin aylarca Onkyo 875 ve Dali Ikon6 set önerisinde bulunduğunu bilmek sanıyorum seni ikna eder.

• quote:

Orjinalden alıntı: eresgü

quote:

arkadaşlar;
    Birşey sorabilirmiyim.

elendil çounlukta filim izliyeceksen ve 5.1 müzik dinleyeceksen neden definitive düşünmüyorsun anlamıyorum sizi ve şuanda baktıın hoparlörler beklentilerine çok uzak bence

Hangi beklentilerden, ve bu beklentilerden neden uzaklaşıyor bu markalar, Definitive nerede ve nasıl yakalıyor bu beklentileri açık açık yazarsanız belki bizlerde Definitive e yönelebiliriz. Merakla cevabınızı bekliyorum.

• hangi beklentilerden demişsiniz elendilin beklentileri onun da yazdı gibi çounluk sinema ve 5.1 dts li müzikler kapsıyo ve bunu da siz benden iyi biliyorsunuz ve bence definitive hoparlörleri dier markalardan daha verimli bu beklentilerde fiyat performans da tabiki definitive nin alt serilerinden bahsetmi yorum enazından bp 7006 ve daha üstü veya Mythos STS SuperTower ve ben definitive sub tavsiye etmiyorum definitive aktif tower alın sub gerek yok bence deyim de kimse kızmasın
  • altan sen definitive ci olmazsın sen azılı bir stereo cusun arkadaşım senin evsinemasında ne işin var anlamadım zaten kesinlikle yanlış anlama beni desem de sen ginede alınır sın zatende
  • quote:

quote:

arkadaşlar;
    Birşey sorabilirmiyim.

elendil çounlukta filim izliyeceksen ve 5.1 müzik dinleyeceksen neden definitive düşünmüyorsun anlamıyorum sizi
    ve şuanda baktıın hoparlörler beklentilerine çok uzak bence

İnsanların zevkleri zamanla değişiklik gösterebiliyor.
    Yukarda bahsettiğim kullanım aslında 1-2 yıl dan bu yana kullanım oranlarını gösteriyor.
    Daha önce %90 dolaylarında müzik dinlerdim ve stereo dinlerdim.
    Anlıyacağınız aslında bende 1994 yılından bu yana müzik amfisi mevcuttur.
    Sony/yamaha/sony ve en sonunda ONKYO SR875 AVR

Nasıl zamanla zevklerim ve kullanım şeklim değişiyorsa aslında dinlediğim müzik türü de zamanla değişiklik gösterdi.

Bir zamanlar Türkçe pop dinlerken sonra taverna, arabesk, özgün, halk, sanat, fantazi, popüler müzik derken
    hep bir dönem yazdığım türlerden birini diğerlerinden daha fazla dinledim.

Şimdilerde ise kulağıma hoş gelen her tür müziği dinlemeye başladım.

Bu da demek oluyor ki belki birkaç sene sonra stereo ya tekrar dönüş yaparım hiç belli olmaz.
    İşte o zaman şimdi aldığım kolonları kullanabilmek amaç.
    Her nekadar şuan için sinema ve çok kanallı daha öndeyse bir bakmışsınız stereo olabilir.
    Kafamda düşündüklerimi tam ifade edebildiğimi düşünüyorum. Yeterince anlaşılır olmuştur sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 15 Mart 2009; 21:53:54 >

• anladıım kadarıyla şu anki beklentilerini 2yıl kadar eksik olsun farketmez gibi bişe olmuş nasılsa stereo cu olurum diyorsun
  • quote:

anladıım kadarıyla şu anki beklentilerini 2yıl kadar eksik olsun farketmez gibi bişe olmuş nasılsa stereo cu olurum diyorsun
    Öyle anlamak istiyorsanız öyle olsun.
    Ama ben şimdide iki yıl belki 5 yıl belkide 6 ay sonra da imkanlar dahilinde en iyi olsun diyorum

Bu düşüncemle de doğru karar verdiğimi düşünüyorum.
    DALI olmasaydı B&W olacaktı zaten.
    Hiçbir zaman deftec veya wharfDale düşünmedim bile!
  • hala belli markalar çevresinde dönüp dolaşıyoruzyeni açılımların vakti gelmedi mi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

hala belli markalar çevresinde dönüp dolaşıyoruzyeni açılımların vakti gelmedi mi...
    Mesela!

İnsanlar ben yamahadan sıkıldım biraz da denon ,onkyo vs alayımmı diyor?

Aslına bakarsanız altanpsx arkadaşın önerdiği bir hop markası daha var "dynaaudio" (altan yanlış yazdı isem özür)
    bütçemi aştığından üzerinde duramadım. Aslında eminim ki konuşulan tüm speakers lardan iyidir.

Birde "Klipsch" RF82 / 62 belki olabilirdi

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: rap_üstad

hala belli markalar çevresinde dönüp dolaşıyoruzyeni açılımların vakti gelmedi mi...
    Mesela!

İnsanlar ben yamahadan sıkıldım biraz da denon ,onkyo vs alayımmı diyor?

Aslına bakarsanız altanpsx arkadaşın önerdiği bir hop markası daha var "dynaaudio" (altan yanlış yazdı isem özür)
    bütçemi aştığından üzerinde duramadım. Aslında eminim ki konuşulan tüm speakers lardan iyidir.

Birde "Klipsch" RF82 / 62 belki olabilirdi

gözden kaçtığını düşündüğüm focal mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 15 Mart 2009; 22:59:21 >

• quote:

altan sen definitive ci olmazsın sen azılı bir stereo cusun arkadaşım senin evsinemasında ne işin var anlamadım zaten kesinlikle yanlış anlama beni desem de sen ginede alınır sın zatende

Yok yahu alındığımdan yazmadım. Definitve kullanan önemli bir kesim var. Bu kadar insan kullandığına göre mutlaka iyidir. İyi taraflarıda nedenleri ile anlatılırsa daha iyi olur diye düşündüğümden yazdım. Neden alınayım.
  • Elendil bu arada Ikon serisine baktım. 6 yerine Ikon 8 galiba. Bir fiyatını al ve mümkünse ikisinide birlikte dinle. Diğeri daha ilginç olabilir. Otra ses ayrı driver, bass sesler ayrı driverlar.
  • Ata hayirli olsun Dali basligin.

Sahsi dusuncem seni muzikte tatmin eden hoparlor, filmdede rahat rahat tatmin eder (en kotu sub alirsin yine tatmin olursun). Ama sadece film icin alinacak hoparlor muzikte seni husrana ugratabilir. Dali yi dinledin, begendinmi? Bu arada Monitor ve KEF leride dinlemeni oneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: romeoclarks

Ata hayirli olsun Dali basligin.

Sahsi dusuncem seni muzikte tatmin eden hoparlor, filmdede rahat rahat tatmin eder (en kotu sub alirsin yine tatmin olursun). Ama sadece film icin alinacak hoparlor muzikte seni husrana ugratabilir. Dali yi dinledin, begendinmi? Bu arada Monitor ve KEF leride dinlemeni oneririm.

filimde de derken ne kadar bi tatmin eder ben filim izler ken hiçde senin gibi her hoparlörden hoşlanmıyorum sahneleri dar ve çok metalik çalışıyorlar alt selerde çok vasatlar ve sinemada bence clr olması lazım hoparlörlerin ve aktif olmaları lazım ön deki clr olanların
    bence öndeki 3 lü aynı olmalı
    ve aktif olmalı alt seslerde iyi olması için
    ve türkiyede rakiplerine göre fiyatı iyi olmalı bence
    benim sistemim böyle özelliklere sahip deil ama şimdi bütçem müsayit olsa şöyle bir takım alırım
    tek satılmıyor ama 3 tane definitive bp 7000 özel sipariş veririm
    4 tanede st 450 alırım

• quote:

quote:

filimde de derken ne kadar bi tatmin eder ben filim izler ken hiçde senin gibi her hoparlörden hoşlanmıyorum sahneleri dar ve çok metalik çalışıyorlar alt selerde çok vasatlar ve sinemada bence clr olması lazım hoparlörlerin ve aktif olmaları lazım ön deki clr olanların

benim sistemim böyle özelliklere sahip deil ama şimdi bütçem müsayit olsa şöyle bir takım alırım
    4 tanede st 450 alırım

Bold olan yeri anlayamadım!

Ayrıca mesajınızın tümünden anlaşılan sizin yazınıza göre
    Front lar ve center aynı olmalı.
    İlginç!

• quote:

quote:

4 tanede st 450 alırım

Zevkler ve renkler tartisilmaz tabi! Elendil ileride muzik agirlikli dinleyebilirim dedigi icin stereo da hosuna gittigi hoparloru alsin dedim. Def in sinemada iyi oldugunu ancak muzikte vasat oldugunu yaziyorlar genelde... Eger hem muzik, hem sinemada kullanilacaksa, hoparlor dedigin bence tek bir tanesinde cok iyi olacagina her ikisindede iyi derece de olsun yeterli.
    Filmlerin icindeki soundtrack lar bir filmi izlerken ikinci planda kalabiliyor ama esas muzik dinlerken hoparlorun asil karakteri ortaya cikiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Elendil bu arada Ikon serisine baktım. 6 yerine Ikon 8 galiba. Bir fiyatını al ve mümkünse ikisinide birlikte dinle. Diğeri daha ilginç olabilir. Otra ses ayrı driver, bass sesler ayrı driverlar.

altanpsx;
    birçok yurtdışı sitelere baktım!
    Hiç ıkon 8 sinema için önerilmemiş. Geneli 6 ve birkaç yerde de 7 önerilmiş.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Elendil bu arada Ikon serisine baktım. 6 yerine Ikon 8 galiba. Bir fiyatını al ve mümkünse ikisinide birlikte dinle. Diğeri daha ilginç olabilir. Otra ses ayrı driver, bass sesler ayrı driverlar.

altanpsx;
    birçok yurtdışı sitelere baktım!
    Hiç ıkon 8 sinema için önerilmemiş. Geneli 6 ve birkaç yerde de 7 önerilmiş.

Oooo önerilenle işi bitireceksek, tatminsiz bir alışveriş yapacağın %100. 7 mi 8 mi bilemiyorum 3 driverlı olan modelide ne önerdiklerini boşver dinle, madem Dali alacaksın bir üst modelini dene. Ayrıca 3d driverlı daha iyi bas ve daha temiz orta ses vereceği aşikar bir hoparlör neden önerilmesin ben anlayamadım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.