bence çekilen filmler hiç iii deil kitapları okumak daha zevkli geldi belkide kitabı okuyup filmi seyrettigim içindir...da vinci şifresi ve melekler ve şeytanlar filmi tam bir felaket bence...
Kitaplar her zaman daha iyidir bence.
Dan Brown - Vatikan savaşında yeni cephe
Vatikan, Dan Brown'ın romanlarında yer alan iddiaları çürütmek için bin yıllık gizli arşivini açtı.
Yıllardı kilit altında tutulan belgelerin kamuoyunun incelemesine açılacağını duyuran Vatikan böylece Hıristiyanlıkla ilgili ortaya atılan iddiaları boşa çıkarmaya çalışıyor.
Belgelerin açılmasıyla birlikte bu dinle ilgili çok sayıdaki mit ve mistik olayın da aydınlanması bekleniyor.
Ünlü yazar Dan Brown'un Melekler ve Şeytanlar kitabındaki iddialar karşısında zor durumda kalan ve Dan Brown'ın Vatikan'a girmesine izin vermeyen Vatikan bunun sonucunda eleştirilmişti.
Vatikan en sonunda cesur bir karar alarak arşivlerini açmaya ve Brown'ın iddialarının kurgu olduğunu kanıtlamaya karar verdi ve arşivleri kamuya açarak ilk olarak bir grup gazeteciye binlerce tarihi dökümanın bulunduğu binayı gezdirdi.
Dan Brown'ın filme de çekilen "Melekler ve Şeytanlar" kitabında, Vatikan'ın gzili arşivi yüksek teknolojiyle korunan bir yer olarak tasvir ediliyordu. Kitapta arşivin kurşun geçirmez camla kaplı olduğu anlatılıyordu.
Gerçekte ise gizli arşivineski moda bir teknolojiyle korunduğu ortaya çıktı. Metal bir asansörle farklı katlar arasında bağlantı sağlanıyor. Arşivde milyonlarca dökümanın kataloglandığı belirtiliyor.
Şimdi merak edilen ise Vatikan'ın Dan Brown'a arşive giriş izni verip vermeyeceği...
Filmlerini izle derimBana göre daha çok etkisinde kalırsın.Gerçi ben hem filmilerini hemde kitaplarını okuyorum o başka
Tabiki okumak...
Filme uyarlanan iki kitabıda okuyup izledim. Şahsen filmler çok sıradan geldi hiç zevk alamadım...
okumak
Kitaplarını okumak tabi filmleride kaliteli ama okumanın verdiği zevk başka
quote:
Orijinalden alıntı: dodgé
Filmlerini izle derimBana göre daha çok etkisinde kalırsın.Gerçi ben hem filmilerini hemde kitaplarını okuyorum o başka
Bana göre de en iyisi hem filmleri izlemek hem kitapları okumak daha çok akılda kalıyo
Önce kitaptır her zaman. Filmleri eksik ya da farklı. Kitaplar okunduktan sonra filmleri izleyebilirsiniz.
Da Vinci Şifresi'nin önce filmini izledim. Film güzel gelmişti ama sonradan kitabı okuyunca film aşırı sıradan geldi. Kitapları okumak daha mantıklı bence. Tabii filmler de izlenmeli
ROMANLARI ÇOK SÜRÜKLEYİCİ FAKAT FİNAL BÖLÜMLERİ BİRAZ SIRADAN GİBİ BİTİYOR SANKİ...SON KİTABI SEMBOLÜ OKUMADIM OKUYANLAR DEGER Mİ SİZCE OKUMAK İÇİN VEYA BAŞKA KİTAP ÖNERİR MİSİNİZ KİTAP OKUMAYA FAZLA VAKTİMİZ YOK...
quote:
Orijinalden alıntı: 1881
Da Vinci Şifresi'nin önce filmini izledim. Film güzel gelmişti ama sonradan kitabı okuyunca film aşırı sıradan geldi. Kitapları okumak daha mantıklı bence. Tabii filmler de izlenmeli
ben filmi tam olarak bitiremedim bile çok sıkıcı geldi ama kitabı 2 defa okudum
kitaplardan sonra filmlerin izlenmesi daha iyi olur. filmler özet niteliğinde oluyor. kitabı okurken beyninizde oluşturduğunuz o dünya gözünüzün önüne geliyor ve unutmanız zorlaşıyor.
kitaplara bakmadan filmleri izleyenlere geçmiş olsun derim
bence kesinlikle kitap okunmalı. ben da vinci şifresi'nin kitabını okudum,hayatımda okuduğum en heyecanlı kitaplardan biriydi. sonra filmine gittim pişman oldum filme gittiğime.
Tabiki kitapları
film kitaptan çevrilmedir bilmem anlatabildim mi ve izlediğim kitaptan uyarlama filmlerden godfather mario puzo ve green mile s.king hariç tam karşıladığını görmedim kitabı. zira melekler ve şeytanlarda inanılmaz üzerinde durulan illuminati tarihçesi filmde geçmez. şöyle bi tarikat vs der girer ekşına ama kültür edineceksen asıl önemli kısım tarihçesidir. şurda şu kişiler tarafından başlatılan akım, baskılar, kaçmalar, örgütü kurmalar falan kitap
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme