Şimdi Ara

Dana Billur 9,96 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.455
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dana billur dana böbrek dana kokoreç vs... bunlar kart ve düşük değerli yani ıskarta ürünlerdir haliyle daha ucuz olurlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • newrophat kullanıcısına yanıt
    Artık öyle değil hocam. Sakatat ürünler son birkaç yılda çok pahalandı. Sebebi de içi organların dahil edilmediği karkas kesimin artması. Örneğin kelle paça, ciğer neredeyse et fiyatına yaklaştı.

• vatandaşımız yesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadillakkk

Artık öyle değil hocam. Sakatat ürünler son birkaç yılda çok pahalandı. Sebebi de içi organların dahil edilmediği karkas kesimin artması. Örneğin kelle paça, ciğer neredeyse et fiyatına yaklaştı.
    doğrudur hocamda söylediğim şeyi anlamamışsınız, ben sakatat değersiz demiyorum, saydığım sakatat türlerinden dana olanları kuzuya göre tercih edilmeyen ürünlerdir diyorum, misal kuzu böbreği daha değerli ve lezzetlidir talepte fazladır o yüzden fiyatıda haliyle daha yüksektir ama dana böbrek serttir doğru pişirilmezse kekremsidir pek tercih edilmez bu sebeple talep azdır ve ucuzdur. dananın karaciğer işkembe ve pöç dışında sakatat kısmının pek kıymeti harbiyesi yoktur, kuzu sakatatı her zaman daha değerlidir. söylemek istediğim şey buydu

• quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

Danada billur olmaz ki
    Dana: 6 – 15 aylık inek yavrusuna deniliyor. Erkek dana veya dişi dana olabilir.

https://www.tarimbilgisi.com/haber/hayvanlar/buzagi-nedir-dana-nedir-duve-nedir-sigir-nedir-boga-nedir//

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • newrophat kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin çoğu doğru fakat dananın daha ismini bilmediğiniz şeyleri hatrı sayılır bir para ediyor kozmetiğinden tut hammaddeye aklınızın ucundan geçmeyen şeylerde bile kullanılıyor ufak bir örnekte vereyim ruj yapımında bile geçiyor. çöpüne kadar herşeyi para.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.