Şimdi Ara

Dap Tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süre Creative Zen Vision M, Meizu, ve İpod kullandım. Artık finalimi yapmak istiyorum.
    Öncelikle sahip olduğum kulaklıkları yazayım;
    Sennheiser HD650, Sennheiser HD555, Bose AE2 , Section 8 Windowbox
    Yılbaşı yeni bir taşınabilir kulaklığa geçeceğim için, şimdilik yarı taşınabilir olarak evde kullanmayı düşünüyorum.
    Sahip olduğum tüm kulaklıkları beslemesi gerekiyor. (Veya amfi takviyesi düşünülebilir.)
    Geliştirilebilir olması benim için iyi olur. (Micro SD, bitmeyen yazılım desteği vs. gibi.)
    Yıllar sonra ilk kez adam gibi bir şey almak istiyorum..
    Dinlediğim Müzik türleri;
    Çoğunlukla; Uplifting Trance Orta;Psychedelic Rock Az; Klasik Müzik, Jazz, Soundtrack Listem..
    Çok yönlü bir Dap arıyorum anlayacağınız.. Büyük ihtimalle bir kaç sene eve uğramam. O yüzden size güveniyorum.
    Bütçe olarak;
    500 TL Min, 2250 TL Max
    Değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim..
    Dediğim gibi, bazı sebeplerden dolayı taşınabilir kullanmam gerekiyor. Masaüstü performansı bekliyorum. (Prize taktığımda.)
    24/192 desteği olması gerekiyor. Arşivimin büyük bir kısmı öyle çünkü..

Karşıma çıkan seçenekler..
     Dap Tavsiyesi.
    Colorfly C4

Dap Tavsiyesi.
    İbasso DX100

Dap Tavsiyesi.
    Hİfiman HM801

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 9 Kasım 2012; 12:24:48 >

• Denemedim hiçbirini. Sadece incelemelerinde okuduklarıma göre söylüyorum. Sanırım hm801 24 bit flaclarda saçma sapan takılmalar yapıyormuş. C4 24 bit 96khz' e kadar flac, 24 bit 192 khz' e kadar wav destekliyormuş ama Colorfly güncellemelerle flacı düzelteceğini söylüyormuş. Dx100 adam gibi 24 bit 192khz flac destekliyormuş. Dx100 de 2 tane hafıza kartı slotu 32 gb' a kadar ve 32 gb dahili hafızası varmış diye biliyorum. Diğerlerinin hafızası hakkında bilgim yok. Ses olarak hm801 aşırı koyu yani açık sesli kulaklıklarla iyi bir bütün oluşturuyormuş. Dx100 daha açık, C4 daha da açık bir karaktere sahipmiş. Sizin kulaklıklar da koyu karakterli kulaklıklar. Dx100 sizin için daha mantıklı görünüyor. Bunlardan seviye olarak daha iyi dap yok zaten. Yakında hm901 çıkacak. Iriver da yeni bir dap çıkardı. Daha iyi olabilirler. Bunların içinden seçmeniz gerek. Bu yazdıklarımın hiçbıri deneyimler değil yazılanlardan aklımda kalanlardır. Dolayısıyla bunu tavsiye niteliğinde görmeyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 9 Kasım 2012; 13:00:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler..
    Şöyle bir konu buldum;
    http://www.techno-fi.net/forum/index.php?PHPSESSID=s73vjbj42jojppqtr4nsoc8lh7&topic=5376.msg72456;topicseen#msg72456

HD650 ile deneyen yok mudur acep? Ayrıntılı bir açıklama bekliyorum.

Bir de bu kombinasyon ne kadar sağlıklı olur?
    HM901 hiç çıkmasın zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 9 Kasım 2012; 13:54:21 >
  • Üçünün teker teker özel incelemeleri de mevcut o sitede. Hd650 gibi koyu karakterli kulaklıklarla hm801 tahminimce iyi gitmeyebilir. Genelde zıt karakterli dap ve kulaklık kombinasyonları tercih ediliyor. Sizin kulaklıklarınız genelde koyu karakterli zaten. Tavsiye vermek bana düşmez ama bildiklerime göre size en uygun dap dx100 gibı göünüyor. Yeni hm901 ve iriver ürünü sayılmazsa tabi. Bu arada yeni Iriver Astell and Kern de hm901 de 24 bit 192 khz flac destekliyormuş. Hm901 in 801 e göre daha açık bir karakteri varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 9 Kasım 2012; 14:04:05 >
  • İbasso'yu incelemeye aldım..
    Android kullanması canımı sıktı açıkçası.. Çok gereksiz olmuş..
    iRiver Astell and Kern de listemde vardı, eklemeyi unutmuşum.
    HM901 için nedense pek umutlu değilim. Aşırı kaba aynı zamanda.
    Ben telefoncuyum zaten. Altını üstüne getirir, Ultra Audiophile yaparım onu. Asıl problem o değil.
    TF üyeliğim yok maalesef. Head Fi'da takılıyordum eskiden. Ancak yine de DX100, listemde kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 9 Kasım 2012; 14:29:01 >
  • Androidin ağırlık yapan gereksiz uygulamalarının silinmesi (takvim hesap makinesi gibi) için root denilen işlem yapılıyormuş. Ama yanlış yapılması cihazı çöp haline getiriyormuş. Muş muş muş ... :D Tf de de açabilirsiniz bu konuyu. Daha verimli yanıtlar alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 9 Kasım 2012; 14:19:30 >
  • Bir aksilik çıkmaz ise İbasso DX100 siparişi vereceğim..
    Son sözü olan var mı?
  • Nereden alacaksınız merak ettim. Ebay herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.
    Çoğunlukla; Uplifting Trance Orta;Psychedelic Rock Az; Klasik Müzik, Jazz, Soundtrack Listem..
    Çok yönlü bir Dap arıyorum anlayacağınız.. Büyük ihtimalle bir kaç sene eve uğramam. O yüzden size güveniyorum.
    Bütçe olarak;
    500 TL Min, 2250 TL Max
    Dediğim gibi, bazı sebeplerden dolayı taşınabilir kullanmam gerekiyor. Masaüstü performansı bekliyorum. (Prize taktığımda.)

Yeni çıkan iriver astell diğerlerine göre çok daha iyi ve zarif görünüyor, dokunmatik ekran da cabası, Wolfson 8740 ses çipi kullanıyor, bu ses çipi hakkında vasat deniyor ama iriver bu, belli olmaz. iriverın ses karakteri genelde sıcak ve koyudur. 96 GB'a kadar destekliyor.

DX100 android destekli olduğu için zaman zaman takılmalar yapabiliyormuş...

Ben de 24/192 kayıt bulsam geçeceğim hemen üst düzey daplardan birine, genelde trip hop, downtempo, italodance dinlerim. Ama 24 bit kayıtlar çok kısıtlı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Italoman

quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.
    Bütçe olarak;
    500 TL Min, 2250 TL Max

Yeni çıkan iriver astell diğerlerine göre çok daha iyi ve zarif görünüyor, dokunmatik ekran da cabası, Wolfson 8740 ses çipi kullanıyor, bu ses çipi hakkında vasat deniyor ama iriver bu, belli olmaz. iriverın ses karakteri genelde sıcak ve koyudur. 96 GB'a kadar destekliyor.

DX100 android destekli olduğu için zaman zaman takılmalar yapabiliyormuş...

Ben de 24/192 kayıt bulsam geçeceğim hemen üst düzey daplardan birine, genelde trip hop, downtempo, italodance dinlerim. Ama 24 bit kayıtlar çok kısıtlı...

İbasso sipariş geçecektim de vazgeçtim. Belki başka bir çözüm bulabilirim taşınabilir anlamda. (Ay sonuna doğru belki alabilirim.)
    Eğer sipariş verirsem emin olun çok ayrıntılı bir inceleme yazısı hazırlayacağım.
    Daha sonra karar vereceğim. İriver de listemde ancak incelemesini okumadım. Daha doğrusu çıktığından haberim bile yok.
    İriver konusunda bir bilgim olmadığı için yorum yapmayacağım. Wolfson 8740 hakkında da bir bilgim yok.
    Zaten HD555 için earpad, taç pad, HD650 için yedek parça siparişi geçeceğim Sennheiser'a.
    Bu ayı nasıl çıkaracağım bilmiyorum..
    İbasso takılma yapar, doğrudur. (Ancak rahastsız edecek düzeyde olması mümkün değil.)
    Dinlediğin müzik türlerinde 24/192 kayıt bulman imkansıza yakın.
    Genelde Klasik Müzik, Rock, Jazz, Blues, Country, Pop Gibi türler için bulunur.
    24/192 mevzusunu abartmayın. Kayıpsız CD de dinlenebilir. Benim arşivim sadece 24/192'den oluştuğu için öyle bir yola başvurmam gerekti.
    Yoksa yine Colorfly C4, İbasso DX100, İriver, Hifiman gibi bir ürün alacaktım zaten. Bu Bağlamda çorba da tuzu oldu diyebilirim.
    Elektronik alt yapılı müzikte tercihim mp3 320 kbps (Beatport tarzı para ile satın alınan parçalar.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 19 Kasım 2012; 12:19:30 >

• Dx100 24/192 flac dosyaları sorunsuz oynatıyor.C4de şu an için 24/192'yi wav formatında sorunsuz oynatabiliyor. c4 diğer ürünlere oranla daha açık karakterde,rock metal vb.türevler için daha uygun denebilir.Dx100'ün alt frekansları daha dolu olduğu için pop vb türler için daha uygun bence.801 ise koyu ve çok sıcak karakterde.Lambalı amfi havasında diyebiliriz.Tizleri bir hayli yumuşak.

hd650 için sormuşsunuz,ben hd600 ile kullandım üç ürünü de.Yukarıda bulduğunuz link de yeteri kadar bahsedildi zaten.C4 ile dx100 arasında ciddi bir fark yok ancak hm801 ciddi anlamda koyu kaçıyor.Kısaca sonuç tamamen zevk ve kulaklık uymuna dayanıyor.Bol şanş.
  • Selamlar. Yeni almış olduğum Bose QC 25 için hifi dap arıyorum. Flac ve Alac 24 bit dinleyeceğim. Maksimum 200$'a kadar bir öneriniz bulunabilirse memnuniyet duyarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.