Şimdi Ara

darbogaz pcye zarar verirmi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PSU dan kaynaklanan darboğaz zarar verir. En sonunda PSU patlayabilir veya diğer PC bileşenlerine az voltaj verebileceği için o bileşenleri de riske sokar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

PSU dan kaynaklanan darboğaz zarar verir. En sonunda PSU patlayabilir veya diğer PC bileşenlerine az voltaj verebileceği için o bileşenleri de riske sokar.

hocam 650 watt corsair varmış arkadaşta
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

PSU dan kaynaklanan darboğaz zarar verir. En sonunda PSU patlayabilir veya diğer PC bileşenlerine az voltaj verebileceği için o bileşenleri de riske sokar.

Genel konuştum ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de sistemin psu'yu darboğaz etmesi var ki o tamamen ayrı bir mesele. (Kafalar karışsın azcık)

Fiziksel bir zarar vermez kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Bir de sistemin psu'yu darboğaz etmesi var ki o tamamen ayrı bir mesele. (Kafalar karışsın azcık)

Fiziksel bir zarar vermez kesinlikle.

diyorsun psu sistemi daboğaz eder de sistem psu yu darboğaz edemez mi
    konu çok acaip bir hal aldı
  • quote:

quote:

quote:

Genel konuştum ben.

genel olarak doğru hocam bizzat 2 tane psu yakmışlığım 1 tane psu yu da sigortasını attırıp kullanılmaz hale getirmişliğim var
    yanlız dandik psu lar yanınca öyle bir duman ve koku çıkıyor ki ... kaliteliler en azından intihar ediyorlar yanmıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 28 Şubat 2012; 10:34:07 >

• Doğalgaz pc'ye zarar verir mi diye okudum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Genel konuştum ben.

genel olarak doğru hocam bizzat 2 tane psu yakmışlığım 1 tane psu yu da sigortasını attırıp kullanılmaz hale getirmişliğim var
    yanlız dandik psu lar yanınca öyle bir duman ve koku çıkıyor ki ... kaliteliler en azından intihar ediyorlar yanmıyorlar

ben de bir everest psu yakmıştım... 1 hafta ceset koktu ev...

• Darboğaz zarar verir mi? Güzel soru...

Ama PC'ye vermez sadece bu düşünce içine giren insanın kesesine zarar verir. "Darboğaz"ın tedavisi çok basit, PC'nin donanımını güncellemek.

Evet PC'yi güncelleyip ve "darboğaz"ı tedavi edince, bunun PC'ye bir zararı olmadığını, aksine kesimize zararı olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz.

PC'de hala "darboğaz" var mı?
  • 30 tane cevap görünce casper kokusu alıp dalmıştım amaaa yanılmışım
  • yorumlar için çoksaoolun arkdaşlar ama bu işlemci ne kdar 4 çekirdekte olsa hızı bellii böle bi ekran kartına i5 gerekir bnce...

i5 işlemci asus z68 bide ssd hardisk aldıkmı sorun çözülür bnce...

ama çok para...
  • Darboğaz sorusunu bende sormuştum. Forumdan bir arkadaşımız güzel bir cevap vermişti. Bu darboğaz olayını fazla abartıyorsunuz diye.
    Bildiğim kadarıyla oyunlarda çözünürlük yükseldikçe işlemcinin üzerindeki yük - GPU yani ekran kartı işlemcisine geçiyor. haliyle oyunları 1680 x 1050 gibi çözünürlükle oynadığıma göre şahsen darboğaz ne kadar yaratıyor ne kadar yaratmıyor tam emin değilim. Diyelim ki ekran kartı fiyatına işlemci, bir o kadar fiyatada anakart aldık. Yani bizim aldığımız ekran kartı oldu mu bize maliyeti 3 adet ekran kartı. Oyunda da FPS artışı çıktı 30 'dan 35'e ...
    Eee... dersiniz, Ne anladım ben bu işden....

Sağolsunlar arkadaşlarımız güzel güzel yazmışlar fakat somut birkaç test ile ispatlama gereği duymamışlar. Bu işlemci bu ekran kartına darboğaz yaratır mı ? Sadece bir idea olarak kalmış.

e5200 (3500 mhz.) olarak 560Ti ile kullanıyorum. MSI twin Frozr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 29 Şubat 2012; 1:47:34 >

• 6850 nin darboğaz yapacağı işlemci çok azdır. arkadaşlarında dediği gibi darboğaz filan yok sende. oyunlardaki sorunların ekran kartının yetmemesinden yada oyunun kendisinden kaynaklanıyor olabilir.

[edit : imla]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 29 Şubat 2012; 2:43:24 >
  • aslında şöle söliyiim mesela nfs the runda ultra sorun yok battılft 3 de ultra sorun yok ama call of duty mw3 de normalde extra ayarda oynatıo ama arada takılma diyelim zaten kasma olmuyoo çünkü oyunu çok ii oynatıoo...

aslında şöle bi sorum daha olucak hardisk hdd olduguu için bide sata 2 bazı arkdaşlar diyoki ssd alırsan o takılmalar fazla olmaz daha hızlı açılır oyunlar filan belkide diorum ssd alırsam sornum çözülecek...
    siz ne diyosunuz buna arkdaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jazzpapi

aslında şöle söliyiim mesela nfs the runda ultra sorun yok battılft 3 de ultra sorun yok ama call of duty mw3 de normalde extra ayarda oynatıo ama arada takılma diyelim zaten kasma olmuyoo çünkü oyunu çok ii oynatıoo...

aslında şöle bi sorum daha olucak hardisk hdd olduguu için bide sata 2 bazı arkdaşlar diyoki ssd alırsan o takılmalar fazla olmaz daha hızlı açılır oyunlar filan belkide diorum ssd alırsam sornum çözülecek...

Bugün piyasada olan oyunların bir çoğu konsol ağırlıklı olduğundan (BF3, Skyrim dahil) maalesef PC'de full ayarlarda bile rahatça oynanıyor. Tabii herhalde en iyi optimize edilenler BF3 ve Skyrim. Konsol piyasası malesef pc oyunlarını öldürüyor. Şöyle düşünün en yeni çıkan konsol, nintendonun Wii'si o bile 2-3 yıldan beri piyasada. Bu nedenle suçu hemen kendi donanımızda aramak biraz yanlış oluyor.

Şimdi SSD, HDD için eğer Hdd'niz 5400 devirli ise sıkıntı yaşama ihtimaliniz olabilir. Çünkü auto-save'ler doğrudan hdd hızınızla alakalı mesela koşarak auto-save bölgesinden geçerseniz bir takıntı yaşayabilirsiniz. SSD'ler hızlı bir windows kullanımı açısından çok yararlılar ama şahsen oyun için gidip ssd almazdım. Çünkü hızlı yükleme/kayıt dışında bana bir getirisi olmayacak, üstelik hala çok pahalılar. Ama şunu da yapabilirsiniz. Aynı kapasiteye sahip iki HDD ile raid yaparak yine bir performans artışı sağlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zargana_11

quote:

aslında şöle söliyiim mesela nfs the runda ultra sorun yok battılft 3 de ultra sorun yok ama call of duty mw3 de normalde extra ayarda oynatıo ama arada takılma diyelim zaten kasma olmuyoo çünkü oyunu çok ii oynatıoo...

Bugün piyasada olan oyunların bir çoğu konsol ağırlıklı olduğundan (BF3, Skyrim dahil) maalesef PC'de full ayarlarda bile rahatça oynanıyor. Tabii herhalde en iyi optimize edilenler BF3 ve Skyrim. Konsol piyasası malesef pc oyunlarını öldürüyor. Şöyle düşünün en yeni çıkan konsol, nintendonun Wii'si o bile 2-3 yıldan beri piyasada. Bu nedenle suçu hemen kendi donanımızda aramak biraz yanlış oluyor.

Şimdi SSD, HDD için eğer Hdd'niz 5400 devirli ise sıkıntı yaşama ihtimaliniz olabilir. Çünkü auto-save'ler doğrudan hdd hızınızla alakalı mesela koşarak auto-save bölgesinden geçerseniz bir takıntı yaşayabilirsiniz. SSD'ler hızlı bir windows kullanımı açısından çok yararlılar ama şahsen oyun için gidip ssd almazdım. Çünkü hızlı yükleme/kayıt dışında bana bir getirisi olmayacak, üstelik hala çok pahalılar. Ama şunu da yapabilirsiniz. Aynı kapasiteye sahip iki HDD ile raid yaparak yine bir performans artışı sağlayabilirsiniz.

dostum dediğin doğru da geçen harddisk alacaktım taiwan'ı sel basmış harddisk fiyatları fırlamıştı çok iyi hatırlıyorum netten bakıyordum 100 küsürdü 3 gün sonra almaya gittim
    250 lira fiyat verdiler ;hatta 2 yıl önce 100 lira civarına aldığım harddiskim şu an 285 lira görünüyor şu ssd ler biraz düşse güzel olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 1 Mart 2012; 23:52:14 >

• bir sorum daha olucak bir arkdaşım anakart üstündeki voltaj degerleri dengesiz ise anlık kasmalar yapablir demiştii bide size sorayım dedimm...allataki resimde 12v degeriinin yanındaki deger çok düşük normalde oda 12v olması lazım siz ne diyorsunuz buna acaba...

darbogaz pcye zarar verirmi...
  • olcum hatası yoksa 12v kanalının odegerde ıse o sıstemın calısması bıle muzıce en fazla 11v cıvarına dusmelıdır altı zaten o sıstem stabıl olmaz
  • quote:

bir sorum daha olucak bir arkdaşım anakart üstündeki voltaj degerleri dengesiz ise anlık kasmalar yapablir demiştii bide size sorayım dedimm...allataki resimde 12v degeriinin yanındaki deger çok düşük normalde oda 12v olması lazım siz ne diyorsunuz buna acaba...

darbogaz pcye zarar verirmi...

Pegasusun söylediğine katılıyorum sisteminin çalışması mucize. Bence bios ve başka programlardan kontrol et. Hala o şekildeyse yarın gidip yeni bir PSU al. Aksi halde sisteme zarar vericen.

@cobi

HD fiyatları daha yeni yeni düşmeye başladı. Hatta geçen okuduğum bir habere göre hdd üretimi sel sonrasında yüzde 80'li düzeye gelmiş, tahminen mayıs gibi eski fiyatlara döner. Bu arada daha yüksek kapasiteli ssd'lerin çıkışıyla 128gb ve altındakilerinin fiyatlarını düşürebilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.