Şimdi Ara

Datalist içinde ID yerine kategorinin adını yazdırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba şöyle bir şey yapmaya çalışıyorum. Datalist ile verileri listeliyorum tabloda listeliyorum listelediklerim örneğin bir yazı olsun.

Bu yazının başlığını, kayıt tarihini, yazarını ve kategorisini listeliyorum ancak kategoriyi yazılar tablosunda kategorinin ID'sini tutuyorum. Ekrana kategorinin ID numarasını yazıyor. Bunu nasıl kategori tablosuna bağlayıp kategorinin adını ekrana yazdırabilirim.

• Sana direk cevap vermek yerine araştırmaya yönlendireyim Datalist ItemDatabound eventını ve datalist içine yerleştirdiğin label , textbox vb.. componenetleri ulaşabilmen için findControl metodunu araştırmalısın. bunları birleştirerek sonuca ulaşabilirsin. Sonra Id den kategoriadi return eden bir fonsksiyon yazarsın istediğini yapmış olursun.

Örnek :

protected void ornekds_ItemDataBound()
    {
    ((Label)e.Item.FindControl("ornek_label")).Visible = false;

}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projeyazilim -- 6 Ocak 2015; 9:44:27 >
  • Çok Teşekkür ederim projeyazılım. Bunu araştıracağım gün içinde ilk fırsatta.
  • Hocam biraz daha yardımcı olma şansın var mı
  • Flynetcan F kullanıcısına yanıt
    Bunu Datalist'i doldurduğun stored procedure içinde yapman daha kolay olacaktır. Yazılarının bulunduğu tablodan veri çekerken kategori id ile kategoriler tablosundaki id yi eşleştirerek ayrı bir kolonda kategorinin adını çekebilirsin.

select *,
    (select baslik from kategoriler where id=yazilar.kategoriid) as kategoriadi
    from yazilar

tarzı bir sorgu işini görür. Stored proceduru çalıştırdığın zaman her kayıt için ilişkili kategori başlığının en sağ kolonda geldiğini görebilirsin. Kod tarafında da kategori adını "kategoriadi" olarak yazarak istediğin sonuca ulaşabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.