Şimdi Ara

datron 8 9 mobee

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cumartesi Bursa Carfurda 325 TL den Satışa sunuldu sizce Netbookların fiyatı abartılı mı adamlar 325 liraya bilgisayar sattılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: alisoglu

Cumartesi Bursa Carfurda 325 TL den Satışa sunuldu sizce Netbookların fiyatı abartılı mı adamlar 325 liraya bilgisayar sattılar...

via işlemcili oldugu içindir bulabilirsem bu fiyata bende bitane almak isterim hala devam ediyor mu?bide her carrefourda var mı?
  • 10 tane satışa sunuldu tabi hemen satıldı hepsi
    Özellik olarak iyi gibi geldi bana 1 gb ram 64 mb ekran kartı ve en önemlisi ekran çözünürlüğü 1024*768 (600) değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisoglu -- 23 Şubat 2009; 21:23:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alisoglu

10 tane satışa sunuldu tabi hemen satıldı hepsi
    Özellik olarak iyi gibi geldi bana 1 gb ram 64 mb ekran kartı ve en önemlisi ekran çözünürlüğü 1024*768 (600) değil

malesef via işlemci ve grafik işlemcisi asus eee pc serisinin yarısı kadar guclu pckoloji diye bir sitede gormuştum incelemesini pek iç açıcı degildi ama dedigim gibi 350-400 tl ye kadar alınır sonrasında alınmaz
  • ben istanbul maltepe carrefour'dan aldım 340 idi :)
    keşke bursada olsaydım :P

Birde şuraya bakarmısınız mobee 8,9 inç kullanıcıları:
    http://forum.donanimhaber.com/m_29995639/mpage_1/key_//tm.htm#29995639
  • via işlemci intele göre hem daha yavaş,hemde daha fazla güç tüketen bir işlemci.Zaten intel n280 işlemcilerine geçti.Bu işlemciler n270ten daha güçlüler ve nvidianın ekran kartını kullanırlarsa(netbooklar için ekran kartı geliştirdiğini duydum)muhteşem olur.Hem dvd oynatıcı,hem internet,hemde oyun için küçük bir bilgisayar kim istemez?Bir de belleği yüksek olmalı tabi ki.
    ürünün 60gb. hard dsiki var herhalde.Bu biraz az ancak harici disklerle bu sorubu aşabilirsiniz.Datronu dikkatli kullanmanızı öneririm.Zira narin bilgisayarlardır.Ama ısınma probemi yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

via işlemci intele göre hem daha yavaş,hemde daha fazla güç tüketen bir işlemci.Zaten intel n280 işlemcilerine geçti.Bu işlemciler n270ten daha güçlüler ve nvidianın ekran kartını kullanırlarsa(netbooklar için ekran kartı geliştirdiğini duydum)muhteşem olur.Hem dvd oynatıcı,hem internet,hemde oyun için küçük bir bilgisayar kim istemez?Bir de belleği yüksek olmalı tabi ki.
    ürünün 60gb. hard dsiki var herhalde.Bu biraz az ancak harici disklerle bu sorubu aşabilirsiniz.Datronu dikkatli kullanmanızı öneririm.Zira narin bilgisayarlardır.Ama ısınma probemi yok.

hd videolarda cok buyuk bir fark yaratmadıgı soyleniyor. n280 işlemcilerin bu yuzden kayda deger olarak gormuyorum n280 işlemcileri,eger performans olarak iyi birşeyler istiyorsak yada enazından suanki işlemcilerde hissedilir derecede güclü birşey istiyorsak intel atom un n330 çift çekirdekli işlemcisini ve yukarıda bahsedilen nvidianın ozel olarak geliştirdigi netbook gpu beklenmeli.bu ikisi birleştiginde ortaya tam anlamyla canavar bir netbook ortaya cıkacaktır ama fiyatı ne derece alınabilir olur ve ne zaman çıkar orası belirsiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicool -- 25 Şubat 2009; 22:08:42 >

• Nvidia ıon platform test edildi.Hızlı bir sistem ama çok güç harcıyor.
    Nvidianın ion platformu intelin atomuna rakip olabilmesi için tasarlandı.Ancak fiyatı diğer atomlara göre 50$ daha pahalı.Ancak buna rağmen ıon,daha güçlü.
    Nvidia ionu ''dünyanın en küçük çok yetenekli bilgisayarı'' olarak tanımlıyor.Bu tanımlamada çok haklı çünkü ıon;dx10 oyun desteği,Hd videoları oynatabilme,7.1 hd ses desteği,vista premium desteği(buradan da windows 7'yi rahatlıkla kaldırabileceğini görüyoruz),2560×1600 ekran çözünürlüğü desteği ve tabi ki nvidianın CUDA ve PhysX gibi lüks teknolojilerini de sunmaktadır.

Nvidia ıon platformuyla pazarı sallayacağa benziyor.Ayrıca intel 945g gibi birçok özelliği(grafikler,güney köprüsü,hafıza)tek bir chipte birleştiriyor.

945g ile aralarındaki farka gelirsek,9400m chipsetin yararları intele kıyasla çok büyük.Bir kere daha iyi performans ve oyun desteği,hd video oynatabilme,ddr3 bellek desteği ve yukarıda bahsettiğimiz diğer özellikler.Ayrıca bağlantı portlarında dvı ve e sata desteği de bulunmakta.Ddr3 bellek1333mhz veri aktarım hızı sunmakta.(3d mark ve pc mark tablolarına linkten bakabilirsiniz.)

pc mark05 overall testinde nvidia 1952 puan toplamış.Ve buna karşılık intel sadece 1350 puan toplayabilmiş.

Kötü yanlarına gelirsek;sistemin en büyük eksiğinin çok fazla güce ihtiyaç duyması olarak söyleyebiliriz.Bu da pil performansının intel kadar başarılı olamayacağını bize gösteriyor.

Bu yazımı dün dizüstü dünyasından haberler adlı başlığa yazmıştım.

Link:http://netbookreview.co.uk/2009/02/nvidia-ion-netbook-platform-tested-fast-powerful-but-thirsty/

• Netbooklarla ilgili microsofttan bir haberi sizlere sunmak istiyorum:
    Windows netbooklar için özel olarak geliştirilmiş windows7 sürümünü hazırlayacağını duyurdu.Microsoftun bu hamleyi,linux'un pazardaki yerine darbe getirebilmek amacıyla yaptığı belirtiliyor.
    Adı windows 7 starter edition.Şirket,windows 7'nin 6 versiyon olarak hazırlandığını söyledi.Starter edition'ın netbook pazarına sokulmasının nedeni,kullanıcıların vistadan memnun olmaması ve xpnin geleceğinin olmaması olarak tanımlanabilir.Bundan başka starter edition'ın xp'ye olan talebin azalacağı ve xp'den daha ucuz olacağı söyleniyor.

Purnell;windows 7'nin starter editionının netbooklarda büyük fark yaratacağını,ayrıca üreticilerin home premium seçeneğini de bu cihazlara koyabileceğini belirtti.Home premiumun özelliklerinin daha gelişmiş olduğunu,bu sayede netbook kullanıcılarının cihazlarından çok daha fazla verim alacaklarını da sözlerine ekledi.

windows 7 işletim sisteminin starter editıon sürümü, aynı anda 3 özelliğe izin vermiyor.Ayrıca multitouch desteği de sunmuyor.Bu yüzden microsoft söz konusu yazılımın home premium modelininin kullanılmasını öneriyor.

Biz bu adımı müşterilerimizi memnun edebilmek amacıyla atmış bulunuyoruz.
    Haberin linki:
    http://www.atomnetbooks.com/2009/02/07/windows-7-netbook-edition/

• quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

Netbooklarla ilgili microsofttan bir haberi sizlere sunmak istiyorum:
    Windows netbooklar için özel olarak geliştirilmiş windows7 sürümünü hazırlayacağını duyurdu.Microsoftun bu hamleyi,linux'un pazardaki yerine darbe getirebilmek amacıyla yaptığı belirtiliyor.
    Adı windows 7 starter edition.Şirket,windows 7'nin 6 versiyon olarak hazırlandığını söyledi.Starter edition'ın netbook pazarına sokulmasının nedeni,kullanıcıların vistadan memnun olmaması ve xpnin geleceğinin olmaması olarak tanımlanabilir.Bundan başka starter edition'ın xp'ye olan talebin azalacağı ve xp'den daha ucuz olacağı söyleniyor.

Purnell;windows 7'nin starter editionının netbooklarda büyük fark yaratacağını,ayrıca üreticilerin home premium seçeneğini de bu cihazlara koyabileceğini belirtti.Home premiumun özelliklerinin daha gelişmiş olduğunu,bu sayede netbook kullanıcılarının cihazlarından çok daha fazla verim alacaklarını da sözlerine ekledi.

windows 7 işletim sisteminin starter editıon sürümü, aynı anda 3 özelliğe izin vermiyor.Ayrıca multitouch desteği de sunmuyor.Bu yüzden microsoft söz konusu yazılımın home premium modelininin kullanılmasını öneriyor.

Biz bu adımı müşterilerimizi memnun edebilmek amacıyla atmış bulunuyoruz.
    Haberin linki:
    http://www.atomnetbooks.com/2009/02/07/windows-7-netbook-edition/

cok guzel bir haber

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.