Şimdi Ara

datron tw7a açılma sorunu:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bende 2 yıldır datron tw7a T7500 kullanıyorum. taki 2 gün öncesine kadar sorun yaşamadım ama şimdi pc sapıttı resmen.
    powere basıyorum açılmaya çalışıyor ve karşıma beyaz bir ekran çıkıyor. fn + f3 e birlikte (tesadüfen buldum) basınca birazdaha açılmaya başlıyor, sonra yine aynı beyaz ekran tekrar fn + f3 yapıyorum açılmaya devam ediyor ve toplam 4 kere fn + f3 yaptıktan sonra açılıyor. sorun düzelir diye format attım ama hiç bir değişiklik olmadı. ekran kartı sürücüsünü yüklerken sürekli reset atıyor.halen ekranı yükleyemedim. diğer tüm sürücüler yüklendi.
    bu arada fan, soğutucular ve pz içini hava ile temizledim.
    sonuç değişmiyor. sizce başka ne yapmalıyım?

• Biosunu guncellersen eger sanirim soruun cozulecektir. Cunku acilista yaptigi hata biosun kontrolunde. Daha sonrasinda sistem aciliyor. Birde FN+F3 kombinasyonu nedir onu soylersen belki baska bir mantik yurutebiliriz. Son olarak Biosunun ayarlarina girdiginde Biosundaki Virus Protection yada Floppy Drive ayarlari varsa bunlari kontrol edip disable konumuna getirmeyi dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Biosunu guncellersen eger sanirim soruun cozulecektir. Cunku acilista yaptigi hata biosun kontrolunde. Daha sonrasinda sistem aciliyor. Birde FN+F3 kombinasyonu nedir onu soylersen belki baska bir mantik yurutebiliriz. Son olarak Biosunun ayarlarina girdiginde Biosundaki Virus Protection yada Floppy Drive ayarlari varsa bunlari kontrol edip disable konumuna getirmeyi dene.

verdiğin bilgi için teşekkürler
    fn + f3 ile sanırım harici monitör devreye sokulup çıkarılıyor.
    bios nasıl güncellenir? bu konuda pek bilgim yok. yardımcı olabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lokosit

selam arkadaşlar
    bende 2 yıldır datron tw7a T7500 kullanıyorum. taki 2 gün öncesine kadar sorun yaşamadım ama şimdi pc sapıttı resmen.
    powere basıyorum açılmaya çalışıyor ve karşıma beyaz bir ekran çıkıyor. fn + f3 e birlikte (tesadüfen buldum) basınca birazdaha açılmaya başlıyor, sonra yine aynı beyaz ekran tekrar fn + f3 yapıyorum açılmaya devam ediyor ve toplam 4 kere fn + f3 yaptıktan sonra açılıyor. sorun düzelir diye format attım ama hiç bir değişiklik olmadı. ekran kartı sürücüsünü yüklerken sürekli reset atıyor.halen ekranı yükleyemedim. diğer tüm sürücüler yüklendi.
    bu arada fan, soğutucular ve pz içini hava ile temizledim.
    sonuç değişmiyor. sizce başka ne yapmalıyım?

bios pili bitmiş yada floppy de sorun olabilir ;çünkü büyük ihtimal ayarı kaydedememesinden her açılışta soruyor o ayarı; eğer floppy yada bios pilinde sorun yok diyorsan bios güncellemeyi deneyebilirsin son çağre teknik servise başvurman en doğrusu olur...

• bios pili çıkarıldı 1,5 saat beklendi nafile, biosu yeniden yükledik sonuç yine olumsuz.
    notebook komple sökülüp yeniden takıldı düzeldi ama yarım saat sonra aynı arızayı tekrarladı.
    fn-f3 yapınca açılıyor ama ekran kartını yüklemeye çalışınca reset atıyor. sanırım ekran kartında bir sorun var.

tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. sıkılmaya başladım artık.
  • sabır hocam olumlu gelişmeler yaşamaktayım
    notebook artık sizden sıkılmış bendeyken gayet güzel açılmaktaydı teslim sırasında yine aynı sorun çıkardı.
    üst versiyon doğru bios programını bulduğum anda tekrar açılıma geçeceğim inşallah olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

sabır hocam olumlu gelişmeler yaşamaktayım
    notebook artık sizden sıkılmış bendeyken gayet güzel açılmaktaydı teslim sırasında yine aynı sorun çıkardı.
    üst versiyon doğru bios programını bulduğum anda tekrar açılıma geçeceğim inşallah olur

nadir bu işi hallettiğin gün bizim kayfede sana sınırsız çay:)))

nadir buda olmazsa son çare kalem havyayı elime alıp, tüm lehimlerin üzerinden geçmeyi deneyeceğim.

senin elinde düzelipte bana gelince arızayı tekrarlaması bana ekran kartını ilgilendiren lehimlerden birinde çatlama ihtimalini düşündürüyor.

neyse sana kolay gelsin. başaracağına eminim

• aynısı benım tw7a dada olmustu,grafık kartı ve anakart değişti,şuan sorunsuz.fanlar tozlanmıştır muhtemelen ve uzun süredir temizlememişsinizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

aynısı benım tw7a dada olmustu,grafık kartı ve anakart değişti,şuan sorunsuz.fanlar tozlanmıştır muhtemelen ve uzun süredir temizlememişsinizdir.

bunun anakartının fiyatı ne kadardır biliyormusunuz?
    garanti süresince pc yi açamıyoruzki garanti bozulmasın diye nasıl temizleyelim?
    şimdide garanti bitti hemen bu arızayı verdi.
  • Şanssızlığın bu kadarı ; anakart olayı çok tuzlu olur . Bilgisayarı yaptırmayın bence. Geçmiş olsun
  • ekran çipi arızalı olabilir ve baya masraflı bir durum
  • Datron almakla hata etmiş gibisiniz garanti bitmiş hemen arıza 2 senelik ömrü varmış galiba.
  • Benim de LG lcd monitörüm vardı . 3 yıllık garantisi bittikten 4 gün sonra arıza verdi. Çöp oldu maalesef. Şans işi biraz. Neyse tekrardan geçmiş olsun
  • hocam iç karartmak gibi olmasın ama araştırmalarım ve gözlemlerim sonucu ters birşeylere rastlayamadım.
    ekran kartında da bir problem göremedim.herşey normal fakat BIOS güncellemesi için hala üst versiyon bios programını bulamadım.
    şimdi sadece notebook'u parçalara ayırdım tek tek lehim hatası yahut bozulması varmı onları kontrol ediyorum.
    Yani benden sonra kalem havya ile sizinde yapacağınız işlemi

Sayın üstadlar notebook'un anakart devresinin fotoğraflarını yakından çeksem bana yardımcı olabilecek babayiğit çıkarmı acaba
    Benim bilmediğim yada gözümden kaçan birşeyi görebilecek

artık bundan sonra hayırlısı...

• manisada nesa biltek bilgisayar mağazasının sahibi olan arkadaşıma gönderdim makinayı.
    oda izmirde çalıştığı bir servise gönderdi ve 3 gün sonra makina yapılmış olarak geri geldi.
    ekran kartında bir iki parçası değiştirilmiş.
    maliyet 210tl kdv dahil
  • quote:

manisada nesa biltek bilgisayar mağazasının sahibi olan arkadaşıma gönderdim makinayı.
    oda izmirde çalıştığı bir servise gönderdi ve 3 gün sonra makina yapılmış olarak geri geldi.
    maliyet 210tl kdv dahil

Yine ucuz yırtmışsın üstad
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

manisada nesa biltek bilgisayar mağazasının sahibi olan arkadaşıma gönderdim makinayı.
    maliyet 210tl kdv dahil

Yine ucuz yırtmışsın üstad

vallahi haklısın.
    servise gitseydi anakart değişimi olabilirmiş

• dostum aynı sorun bendede var senın sorun devam edıyormu benım casper bılgısayarda tw7 casper anakart değiştiğini soyluyor mahkemeye vermeyı dusunuyorum casperı nedersın ?
  • Bende de Datron tw7a var, 3 yıl önce tamir ettirmek pahalı geldiği için rafa kaldırmıştım. Problem dikey renkli çizgili ekran görünmesiydi, önce kapanıp açıldığında düzeliyordu. Sonra açılmaz olmuştu. Bu hafta bir servise verdim, harddisk ve fan değişti. 260 tl verdim. Eve geldi bir süre çalışıyor sonra aynı çizgi çizgi ekran çıkıyor. Kapatıp açınca düzeliyor, bir süre sonra aynı. Ne yapmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.