Şimdi Ara

Daw yazılımı için pedal kontrolcü!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben Can, forumda yeniyim.

Elektro gitarı amfi ile kullanan arkadaşlar birçok pedal ve amfi çeşidi kullanıyorlar.

Ben bunu ses kartı ve bilgisayarım ile yapmak için yola çıktım.

Ses kartı olarak roland rubix 24’ de karar kıldım.
    Gitarım fender player stratocaster.

Ancak bazı konularda kafam karıştı...

Kafama takılan soruların ilki şu; Daw üzerindeki “AmpliTube” efekt pedallarını, ses kartına bağladığım herhangi bir midi pedal ile kontrol edebilir miyim?

Pedal board toplayıp amfi ile çalarken kullandığı gibi, pedal ile istediğim tonlar arasında kolay geçiş yapabilmek isterdim.
    Mouse ile geçmek zor olacaktır.

Bahsettiğim mümkünse bana bu tarzda 3-5 butonlu bir ürün önerebilir misiniz?

İkincisi; referans monitörün dışında, bir de referans kulaklığa ihtiyacım var. Geceleri çok fazla ses açmadan pratik yapmam gerekecektir. Doğru tonlar verebilecek 2000-3000 bandında gitar için güçlü bir referans kulaklık öneriniz varsa nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykiriman -- 17 Haziran 2020; 13:53:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet elbette midi footswitch diye bir şey var ama biraz baktım bana pahalı geldi açıkçası:
    GittiGidiyor
    Nektar Pacer MIDI DAW kontrol pedalı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/nektar-pacer-midi-daw-kontrol-pedali_pdp_556865962

biraz daha araştırıp daha ucuzu var mıdır diye bakmak lazım. Belki biraz daha ufak olanı ya da fazladan özellik olmayanı daha ucuz olabilir.

• Kur farkı mahvetti bizi :). Yanıtınız için teşekkürler, monitör kulaklık ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykiriman -- 18 Haziran 2020; 6:58:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konuda pek bir bilgim yok, yani şu kulaklık iyidir dersem yanıltmış olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykiriman

Kur farkı mahvetti bizi :). Yanıtınız için teşekkürler, monitör kulaklık ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
    monitör kulaklık efektsiz kulaklık oluyor. atıyorum en basit mp3 kulaklığı bile sinyali biraz kırpıyor ve değiştiriyor, insan kulağına daha iyi gelsin diye. bu standart oluyor.

monitör kulaklığı bağladığın son cihazından çıkan ham ses ne ise monitör kulaklık onu verir. monitör hoparlör de vardır. bence o kadar gerekli birşey değil. normal amfiyi clean moda alıp gitar prosesöründen veya ses kartından gelen sesi alabilirsin direk.
  • aykiriman A kullanıcısına yanıt
    Monitör kulaklık olarak ben kullanmadım ama çoğu kullananın önerdiği Audiotechnica ath-m40x'e bakabilirsin. Ben de bunu almayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.