Şimdi Ara

DD Nitromix Çıldırmak Üzereyim (Oda Termostadı)!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigale123 -- 19 Şubat 2013; 12:17:59 >

• Termostatın illa DD olmasına gerek yok Siemens, General, Salus vs. gibi dijital on/off termostatlar tüm kombilere uyar.

DD Nitromix modülasyonlu termostat ile kullanılmıyor, fakat düz termostat ile kullanıncada kombi dönüş suyuna göre modülasyon yapmaya devam ediyor.

Kendimde ECA var ama düz termostatla kullanıyorum Babamda Nitromix var oda Simens Rev 24 termostatla kullanıyor 0,2 hassasiyetle çalışıyor, diyelim 55 e ayarladınız suyu 55 e kadar ısıtır ve alevi kısar ev ısınıp termostat kapanana kadar kısık alevde bu şekilde yanar. Şimdi 24 derece ile ısınıp binada en az fatura ödüyor.

simens rev24 kaltes.com da uygun fiyata ordan alabilirsiniz. veya 0,5 hassasiyetli birçok termostat tan birini alabilirsiniz.
    http://www.kaltes.com/asp/listgroup.asp?group=TERMOSTALAR
    http://www.odatermostati.org/

Not: odalar arası ısı farkı var ise fazla ısınan bir kaç odaya termostatik vana takacaksınız yada az ısınan odanın peteğini büyüteceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Termostatın illa DD olmasına gerek yok Siemens, General, Salus vs. gibi dijital on/off termostatlar tüm kombilere uyar.

DD Nitromix modülasyonlu termostat ile kullanılmıyor, fakat düz termostat ile kullanıncada kombi dönüş suyuna göre modülasyon yapmaya devam ediyor.

Kendimde ECA var ama düz termostatla kullanıyorum Babamda Nitromix var oda Simens Rev 24 termostatla kullanıyor 0,2 hassasiyetle çalışıyor, diyelim 55 e ayarladınız suyu 55 e kadar ısıtır ve alevi kısar ev ısınıp termostat kapanana kadar kısık alevde bu şekilde yanar. Şimdi 24 derece ile ısınıp binada en az fatura ödüyor.

simens rev24 kaltes.com da uygun fiyata ordan alabilirsiniz. veya 0,5 hassasiyetli birçok termostat tan birini alabilirsiniz.
    http://www.kaltes.com/asp/listgroup.asp?group=TERMOSTALAR
    http://www.odatermostati.org/

Not: odalar arası ısı farkı var ise fazla ısınan bir kaç odaya termostatik vana takacaksınız yada az ısınan odanın peteğini büyüteceksiniz.

Cevap için teşekjkür ederim. Bir iki sorum daha olacak.

1)simens rev24 aldığımda servis termostat dd değil diye bağlamamazlık yapar mı acaba?
    2)"düz termostat ile kullanıncada kombi dönüş suyuna göre modülasyon yapmaya devam ediyor. " demişsiniz termostad kullanılmadan kombi neye göre modulasyon yapar.
    3)termostadı aşağıdaki gibi turuncu alana bağlamayı düşünüyorum sizce sororun var mıdır?

EVİN TÜM ODALARI GÜNEŞ ALIYOR. MUTFAK öğlenden önce sadece. ev yalıtımlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigale123 -- 26 Aralık 2012; 10:28:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cigale123

Değerli Üstadlar;

Geçen seneden beri DD Nitromix kullanıyorum odalar arası sıcaklık konforu için oda termostadı kullanmak istiyorum ama bu alete uyumlu modülasyonlu bir termostad bulamadım. Demir dökümün kendi termostadları hem modulasyonsuz hemde SICAKLIK DUYARLILIĞI -+1 veya -+2 dereceli, bunlarda Evde ortalama 3- 4 derecelik bir ısı değişimine neden oluyorki buda termostadın ne işlevi kaldı dedirtiyor.

Bu konuda yardımınızı rica ediyorum ben malesefki bu alete uyumlu 0,5 duyarlı ve modulasyonlu bir alet bulamadım . Acaba bu kombiye uyumlu başka bir termostad kullanan memnun olan bir var mı?

D D nitromiks kombide anakarttaoda termostat sıcaklığına göre modülasyon yazılımı olmadığı için modülasyonlu oda termostadı kullanamazsınız.

• up up :)
  • quote:

Cevap için teşekjkür ederim. Bir iki sorum daha olacak.

1)simens rev24 aldığımda servis termostat dd değil diye bağlamamazlık yapar mı acaba?
    2)"düz termostat ile kullanıncada kombi dönüş suyuna göre modülasyon yapmaya devam ediyor. " demişsiniz termostad kullanılmadan kombi neye göre modulasyon yapar.
    3)termostadı aşağıdaki gibi turuncu alana bağlamayı düşünüyorum sizce sororun var mıdır?

EVİN TÜM ODALARI GÜNEŞ ALIYOR. MUTFAK öğlenden önce sadece. ev yalıtımlı

1. Servis sorun çıkarmaz termostatı rahatlıkla alabilirsiniz biz yaptık sorun olmadı...

2. Kombiler termostatsız çalışırken tesisattaki suyun derecesine göre modülasyon yapar, yanma şeklini bu ısıya göre açar veya kısar, termostat bağlayıncada aynı şekilde tesisat dönüş suyu sıcaklığına göre alevi kısar. Aksi halde kombi yüksek ateşte sürekli yanmaz yanarsa su 80-100 derece olur. Bu yüzden ev ısınıp termostat kapatana kadar modülasyon yaparak ayarladığınız dereceye göre suyu sabit ısıda tutar.

3. Balkon kapısı yakın duruyor ordan etkilenmez derseniz oraya olur bunun haricinde sorun olmaz.

• Teşekkür ederim cevap için. Balkon kapısını hesaba katmamıştım aslında.

Alternatif olarak nesesi olabilir sizce?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında termostatlar evin genel ısısını yansıtan koridor, hol gibi yerler olur, ama kablo kirliliği olur derseniz, salonun biraz daha orta yerlerine konulabilir. Veya kablosuz termostat ta olur DD nin SD7000 modeli var ama 350 TL daha uygunu Salus kablosuz var 190 TL tabi en sağlıklısı kablolu olan. (Kablosuzda bazan kesinti olabiliyormuş tam bilmiyorum yinede)
  • Teşekkür ederim.

İyi günler...
  • Bu gün sipariş verdiğim Siemens rev 24 montajını içi Demirdöküm Müşteri Hiz. 444 1883 aradım. OT takılacak dedim markasının siemens rev 24 olduğunu söyledim. Siemens marka OT nin garantiyi devre dışına cıkaracağını dolayısıyla takamayacaklarını söyledi.

sizde de böyle bir problem oldu mu? :(

ne yapabilirim bundan sonra?

D.D OT lerinin hassasiyetleri kötü yoksa DD alırdım.
  • ne lazım ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

ne lazım ki

hassasiyet aralıkları 1 yada 0,5 oysa siemens 0,1 - 0,2 di.
  • quote:

Bu gün sipariş verdiğim Siemens rev 24 montajını içi Demirdöküm Müşteri Hiz. 444 1883 aradım. OT takılacak dedim markasının siemens rev 24 olduğunu söyledim. Siemens marka OT nin garantiyi devre dışına cıkaracağını dolayısıyla takamayacaklarını söyledi.

Size bir kaç alternatif sunayım;
    1 - Demirdöküm harici örneğin (Siemens) termostat alacaksınız ve montajını kendiniz yapacaksınız
    2 - Demirdöküm harici örneğin (Siemens) termostat alacaksınız ve montajını başka özel bir servise yada ustaya yaptıracaksınız. (ortalama 50 TL. ücretle)
    3 - Demirdöküm RF6001 (bu termostat 60 TL) alacaksınız DD yetkili servisini çağıracaksınız ücretsiz montaj yapacak. Sonra hangi marka model isterseniz o termostatı alacaksınız RF6001 den kabloları sökeceksiniz ve almış olduğunuz ikinci termostata bağlayacaksınız... (Ben böyle yaptım Siemens REV24 kullanıyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: ikula

quote:

Bu gün sipariş verdiğim Siemens rev 24 montajını içi Demirdöküm Müşteri Hiz. 444 1883 aradım. OT takılacak dedim markasının siemens rev 24 olduğunu söyledim. Siemens marka OT nin garantiyi devre dışına cıkaracağını dolayısıyla takamayacaklarını söyledi.

Size bir kaç alternatif sunayım;
    1 - Demirdöküm harici örneğin (Siemens) termostat alacaksınız ve montajını kendiniz yapacaksınız
    2 - Demirdöküm harici örneğin (Siemens) termostat alacaksınız ve montajını başka özel bir servise yada ustaya yaptıracaksınız. (ortalama 50 TL. ücretle)
    3 - Demirdöküm RF6001 (bu termostat 60 TL) alacaksınız DD yetkili servisini çağıracaksınız ücretsiz montaj yapacak. Sonra hangi marka model isterseniz o termostatı alacaksınız RF6001 den kabloları sökeceksiniz ve almış olduğunuz ikinci termostata bağlayacaksınız... (Ben böyle yaptım Siemens REV24 kullanıyorum)

Demirdöküm RF6001 kablosuz model değil mi? Anlayamadım kablosuz kabloylamı bağlanıyor?

• .........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan198 -- 11 Ocak 2013; 19:22:29 >
  • Kablosuz oda termostatı iki ayrı parçadan oluşmaktadır,
    1. parça sıcaklık ayarını yaptığınız ve istediğiniz yere taşıyabildiğiniz kumanda bölümü.
    2.parça ise kombiye kablo ile bağlanan, kombinin yanında duran ve kumandadan sinyal alıp bunu kombiye uygulayan bölüm.

bu ikinci bölümün kombiye bağlantısı yapılan kumanda kablolarının diğer termostata bağlamanız gerekir.

Uploaded with ImageShack.us

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.