Şimdi Ara

DDC NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    monitorümü bazen açtığımda bütün renk ve geometrik ayarların bozulmuş olduğunu görüyorum.ayarlarda "monitor adjustment" kısmında şöyle bir ifade yazıyor:"no DDC/CI monitor found" ve yine ayarlardan "ekranlar" kısmında "DDC desteklenmiyor" yazıyor.Bu DDc nedir?Bu olayın bir çözümü var mıdır?Ve birde monitorün üzerindeki ayarlardan bazı özelliklerin gözükmemesinin sebebi nedir?Bi ara fazladan bazı özellikler bitmişti ama şimdi onlarda kayboldu.

• Yapay Zekanın Yanıtı

DDC/CI Nedir?

DDC/CI (Ekran Veri Kanalı/Komuta Arayüzü), bir monitörün özellikleri ve ayarları hakkında bilgi alışverişi yapmak için kullanılan bir iletişim protokolüdür. Monitörün parlaklığını, kontrastını, çözünürlüğünü ve diğer ayarlarını kontrol etmene olanak tanır.

DDC/CI, monitör ve bilgisayarın arasındaki iletişimi kolaylaştırır. Monitörün bilgisayarına mevcut özelliklerini ve ayarlarını bildirmesine ve bilgisayarın monitörün ayarlarını değiştirmesine izin verir.

DDC/CI, bir monitörü bilgisayarına bağlamak için kullanılan kabloya gömülüdür. Genellikle bir DVI, HDMI veya DisplayPort kablosuyla iletilir.

DDC/CI, monitörün ayarlarını uzaktan yönetmeni sağlar, bu da çoklu monitör kurulumlarında veya büyük ölçekli dağıtımlarda kullanışlı olabilir. Bilgisayarından monitörlerin parlaklığını ayarlayabilir, çözünürlüğü değiştirebilir ve diğer ayarları özelleştirebilirsin.

DDC/CI desteği, modern monitörlerde yaygındır. Monitörün özelliklerini ve ayarlarını daha iyi yönetmenize ve daha optimize bir görüntüleme deneyimi elde etmene yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu arada sadece monitorün ayarlarının değil bios ayarlarının da değişmiş olduğunu farkettim.Bunun sebebi nedir?Ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaşa çok minnettar olurum.
  • VESA ( Video Electronic Standards Association) çerçevesinde monitörlerin kullandığı Tak çalıştır (plug and Play) standardına DDC(Display Data Channel) denir.

Başlat >> Denetim Masası > Görüntü >> Ayarlar >> Monitör>> Gelişmiş >>> Monitör Türü bölümünde Özelliklere bak orda Tak-Çalıştır Monitör yazması lazım...Burda sorun varsa Manuel olarak Monitörünü tanıt...
  • monitorü tanıttım fakat genede DDC desteklenmiyor yazıyor.
    Başka bir sorum da olucak monitorler ekran ayarlarını nerde saklıyor?Yani herhangi bir çözünürlükte ve frekansta ekran şu şekilde görüntülenmelidir diyen şey nedir?örneğin 1024*768 de 85 Hz de ekranın üzerinden sağ-sol-yukarı-aşşağı kaydırma ve uzatma ayarlarıyla oynuyorum, daha sonra nezaman 1024*768de 85Hz 'e ayarlasam monitorü bu ekran üzerinde yaptığım enson oynamaların aynen saklanmış olduğunu görüyorum.Bunu sağlayan nedir ve bu ayarlar nerde saklanır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.