Şimdi Ara

DDR ve Ekran kartı hakkında soru. [Fotoğraflı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ekran kartı alacağım. Fakat DDR anakarta DDR2 ekran kartı uyar mı? Aslında bu konuyu pek bilmiyorum da size sorumu daha iyi anlatabilmek için kasayı açtım ve fotoğraflar çektim. :)

Anakartım şu:

Anakartımda sağda beyaz girişler var. Adı PCI gibi birşey sanırım. Şu yani:

Fotoğrafı çekerken çıkartmıştım fakat öncesinde şöyle uçları olan kart takılıydı. Aslında bu 3 uçlu fakat giriş yeri 2 kısımlı. Sol taraf sağa göre daha geniş.

Şimdi asıl sorum şu; Bu PCI denen girişe takılıyor ya ekran kartı, ben DDR2 ekran kartı alsam buraya uyar mı? Alacağım kartın bellek boyutu 256 veya 512 MB olacak. Şuanki ekran kartım 64 MB'lık. Rezil yani. ^^ O yüzden zaten alacağım karttan çok yüksek performans ve kalite beklemiyorum.

Şu kategoride DDR ekran kartları bulunuyor. Bunlardan önerebileceğiniz var mı?
    http://www.hepsiburada.com/liste/Department.aspx?sp=bellek_tipi%3dddr&CategoryID=204&sorting=5&gclid=CNjl-a7_pKMCFZs1DgodHQ4T4g

Eğer DDR2 de uyarsa şöyle şöyle olmalı diyebilecekleriniz neler? Yani "şu olmalı. olmazsa kartı takamazsın veya uymaz" diyebilecekleriniz neler?

Mesela şu ve şu kartlar için neler söyleyebilirsiniz?

Yardım ederseniz gerçekten teşekkür ederim. :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İnternetten everest ultimate programını indirip kurun deneme sürümü olarak. Oradan anakart bilgilerini yazın.

Girşi göremiyorum ama anakart AGP yuvaya sahip galiba.

Bellek meselesine gelince. Ekran kartının anakart ile ilgili tek uyum sağlaması gereken bağlantı noktasıdır. Bunlar da son iki teknoloji olarak AGP ve PCI-Ex dir. AGP önceki teknoloji uzun bir zamandır da PCI-Ex var. Hatta gücü artırılmış oalrak 2.0 sürümü çıktı. 3.0 da yolda.

AGP çok eski olduğu için uyumlu ekran kartı bulmak zor. Bulunsa da nadir olduğu için çok pahallı ve kimisi de şu ank onboard ekran kartlarından kötü olabiliyor.

Bilgisayarın ram i sistem ramidir. Ekran kartının ram i ise ayrıdır sadece ekran kartı kullanır bu ramleri. Yani ikisi birbiri ile bağlantılı değildir. Piyasada bilgisayarcıyım diye geçinip hala milleti böyle kandırmaya çalışan, daha beteri bunu gerçek sanan salaklar var. Bu kişilere itimat etmeyin.

Zamanında LCD alacaktım adam LCD nin çözünürlüğünü söyledi 1440*900 ama progressive tarama ile 2048*1536 oluyor dedi. LCD lerin üretim teknolojisini ve çalışma prensibini bilmesem belki de acaba diyip yerdim. Oradan çaktırmadan uzaklaştım tabi.

AMd ısınır diyen. MB ına göre ( kilo hesabı kitap satmaktan farkı yok. ) ekran kartı satandan, feel, everest, frisby ve bilinmedik pek çok dandik marka kasa öneren adamdan uzak duracaksın. Zamanla siz de öğrenirsiniz tabi bunları.

Tüm sistem bileşeleri sunulursa ve bütçeniz belirtilirse ona göre size daha iyi tavsiyeler gelebilir.

• 64 mb pciex ekran kartı piyasada yok elinizdeki ekran kartının modeli nedir? yüzde 99 agp sisteme sahipsiniz

şu durumda ekran kartına yatırım yapmak mantıksız olur çünkü agp kartlar hem performanssız hem de pahalı.

bence sisteminizi internet pcsi olarak kullanmaya devam edin yada ihtiyacı olan birine verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

64 mb pciex ekran kartı piyasada yok elinizdeki ekran kartının modeli nedir? yüzde 99 agp sisteme sahipsiniz

şu durumda ekran kartına yatırım yapmak mantıksız olur çünkü agp kartlar hem performanssız hem de pahalı.

bence sisteminizi internet pcsi olarak kullanmaya devam edin yada ihtiyacı olan birine verin

karttan yüksek performans beklemiyorum diyen biri için saçma bi yorum.

quote:

DigitalWorld

+1

resimde görüldüğü üzere anakart AGP destekli. yani verdiğiniz link yanlış. doğrusu bu olmalı =http://www.hepsiburada.com/liste/Department.aspx?sp=ekran_kart_tipi%3dagp&CategoryID=204&sorting=5&gclid=CNjl-a7_pKMCFZs1DgodHQ4T4g

illaki sıfır olacak diye bi egonuz yoksa , 2. el almanızı öneririm. boşa para vermemi olursunuz. işlemcininde çok üst düzey bişey olmadığını düşünürsek , 2. el bi x1650 , 2600pro-XT , 3650 , 4650 ,7600GT düşünülebilir. daha üst seviye karta ihtiyacın yoktur sanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 6 Ağustos 2010; 18:29:19 >

• Ekran kartı slotunuz AGP. (Kırmızı slot)

Yani agp bir kart almak zorundasınız.

AGP kart pci exp. kartların verdiği performansı vermez,işlemciyle büyük ihtimal darboğaz yapar ve verim alamazsınız,fiyatları pahalıdır,verdiğiniz paranın hakkını vermez.

Özetle o bilgisayarı öyle kullanmaya devam edin ve ölü yatırım yapmayın bence.

Ama illaki alacaksanız Radeon 2600XT Pro alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 6 Ağustos 2010; 18:35:54 >
  • @tatbkath
    Arkadaşa katılarak eklemek isterim ki AGP ekran kartı almaya bu saatten sonra değmez. Elinizdeki sistemi komple satın parça parça üstüne ekleme yaparak bütçenizi de zorlamayarak en azından giriş seviyesi PCI-EX sisteme geçmiş olursunuz ki bunun da farkını baya iyi görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

quote:

64 mb pciex ekran kartı piyasada yok elinizdeki ekran kartının modeli nedir? yüzde 99 agp sisteme sahipsiniz

yüksek performans beklemiyor ama fiyatınıda bilmiyor. sizce şu durumda agp kart alması mantıklı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    radeon için bi soru
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

quote:

yüksek performans beklemiyor ama fiyatınıda bilmiyor. sizce şu durumda agp kart alması mantıklı mı?

nasıl fiyat bilmiyor? link vermiş arkadaş. ekran kartları hakkında azda olsa fiyat bilgisi olmuştur değil mi? ayrıca o bilmiyorsa , biz biliyoruz. önerimizide yaptık. sizin gibi konulara girip insanlara Pc lerini çöpe atmalarını tavsiye etmiyoruz

• @DigitalWorld,

Söylediğiniz programı indirdim ve kurdum. Anakart bilgileri şöyle:

CPU Türü: Intel Pentium 4 505, 2666 MHz (20 x 133)
    Anakart Adı: MSI PM8M2-V (MS-7071) (2 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
    Anakart Çipseti: VIA P4M800
    DIMM1: 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) ...

Ayrıca Grafik İşlemci kısmında ise şunlar yazıyor:

Yol Türü: DDR
    Yol Genişliği: 64 Bit
    Gerçek Saat: 166 MHz (DDR)
    Etkin Saat: 333 MHz

@celalcaner2,
    İlginiz için teşekkürler fakat yeni bir sistem almaya uygun değilim. Bu yüzden sadece ekran kartı almayı düşünüyorum.

@melyyh,
    Teşekkür ederim. Verdiğiniz linkteki kartlar sistemime uygun mudur? Alabilir miyim yani? :)

@tatbkath,
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kırmızı slotun fotoğrafını büyütüp rengini de biraz açtım. melyyh'in verdiği linktekiler sanırım bu slota uyuyor?

@terapi_triyaki,
    Yeni bir sistem almayı şu sıralar düşünmediğimden en iyi çözüm yeni donanım almak oluyor. Teşekkürler. :)

Hepinize gerçekten teşekkür ederim fakat dediğim gibi, sistemi değiştirmem bir süre için mümkün değil. Sadece ekran kartı ve ram'i değiştirmeyi düşünüyorum.

Ayrıca DDR konusunda da sanırım DDR2'ler slotlar uymaz ?

• 2. elden 30-40 liraya 6200GT gibi modeller bakabilirsiniz. Sıfır almak israf olur.
  • Tavsiyeniz için Riqimaru, fakat anlamadığım konu DDR ve DDR2 konusu. Yani tam bilgili değilim özür dilerim.

Örnek olarak şu kartı veya 2. elini alsam kasaya takıp sorunsuzca çalıştırabilir miyim? Sorunsuz derken, yüksek performans ve kalite beklemiyorum.

* Inno3D Nvidia 6200 512MB 64Bit DDR2 (DirectX 9) AGP 8x Ekran Kartı

Özellikleri:
    - Çekirdek hızı: 350 MHz
    - RAMDAC: 400 MHz
    - Bellek hızı: 533 MHz
    - Bellek tipi: DDR2

Ya da şunlardan biri:

http://www.hepsiburada.com/Liste/axle-nvidia-geforce-fx5500-256mb-128bit-agp-8x-ekran-karti/ProductDetails.aspx?productId=bd50333&categoryId=204

http://www.hepsiburada.com/Liste/club-3d-ati-hd3650-512mb-64bit-gddr2-directx-101-agp-ekran-karti/ProductDetails.aspx?productId=bd54407&categoryId=204

Bu üçü sisteme uyuyor sanırım ^^ Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosmivida -- 6 Ağustos 2010; 21:38:55 >

• DDR anakarta DDR2 ekran kartı olur mu? olayını verilen cevaplar doğrultusunda aşmanız gerekiyor. öyle bir problem yok. DDR3 bile kullanılabilir.
  • melyyh, evet teşekkürler. DDR ve DDR2+ nasıl birşey olduğu kavramından bahsetmiştim. Uyumluluk konusunu anladım. Tekrar teşekkürler. :)
  • ama senin postları göremiyorum. mail geliyor , ordan okuyabiliyorum sadece. ne iş anlamadım
  • Bir moderatörün onaylaması gerek herhalde çünkü mesajı gönderdikten sonra yanında [Onay bekliyor] yazıyor. Ondandır. :)
  • Ben de niye kendi kendine konuşuyor bu adam diyorum
    Neden gözükmüyor ki mesajlar?
  • Profilimden baktım. GSM onaylamam gerekiyormuş. Yeni farkettim ve onayladım. Sanırım artık gözükür.

Ayrıca RAM almayı da düşünüyorum. Aslında yeni sistem almak en iyisi de ne yapalım. Anca bu kadar iznim var. ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosmivida -- 6 Ağustos 2010; 21:35:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Ben de niye kendi kendine konuşuyor bu adam diyorum
    Neden gözükmüyor ki mesajlar?

bende anlamadım

edit: artık görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 6 Ağustos 2010; 21:35:29 >

• Sanırım bu ekran kartını alacağım. Teşekkürler herkese. Gerçekten. (:

Bu resimdeki ekran kartı agp ve 3 kısımlı. Bendeki slot ise 2 kısımlı. Bu birşeyi değiştirir mi?

Slot:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosmivida -- 7 Ağustos 2010; 1:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sosmivida

Bu resimdeki ekran kartı agp ve 3 kısımlı. Benimdeki slot ise 2 kısımlı. Bu birşeyi değiştirir mi?

Slot:

farketmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.